| SilentDark a întrebat:

Am si eu o intrebare: De ce atunci cand imi ating capul penisului simt o stare de discomfort? Am cautat ceva pe net si am citit ca e ceva normal fiindca trebuie sa se invete cu mediul extern, deoarece a stat acoperit de preput. Pai si ca sa se invete ce ar trebui sa fac? Sa astept pana cand nu o sa ma mai doara? Sa il ating?

Mentionez ca am 16 ani!

7 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Te doare pentru ca nu l-ai decalotat mai des. Dupa mai multe exercitii, ai sa vezi ca nu te mai doare.

| adriang95 a răspuns:

Hmmm... Ți se decalotează singur când ai erecție? Ți se decalotează ușor în general?

| SilentDark explică (pentru adriang95):

Decalotarea nu e facuta total(e pe jumatate), insa in erectie mi se decaloteaza cam jumatate de centimetru.

| adriang95 a răspuns (pentru SilentDark):

Deci ai fimoză, prietene... Este o „problemă" din cauza căreia nu poți să-l decalotezi. Asta trebuie să se rezolve, altfel nu vei putea avea o viață sexuală decât cu riscul de a rupe ceva sau de a ajunge la urgențe...
Există mai multe metode prin care poți scăpa de fimoză.
1. Metodă pe termen lung: exerciții de întindere. La fiecare duș expui acel „inel de culoare albă" și-l întinzi în lateral puțin câte puțin, până la limita inconfortabilului (atenție, să NU se ajungă la durere, pentru că riști să rupi ceva pe acolo). Asta poate dura până la 2-3 luni! Metoda este una cunoscută, dar nu există un procentaj oficial de reușită
2. Aplicarea unei creme cu steroizi (Dermovate - Propionat de clobetasol 0, 05%) pe zona cu probleme. Tratamentul (dacă țin bine minte) nu trebuie să depășească 2 săptămâni. Procentaj de reușită: 70-80%
3. Prepuțioplastie: o operație ușoară care te scapă DOAR de fimoză (vei vedea la 4 de ce am spus asta). Se face la urolog, sub anestezie locală, operația durează vreo 5 minute, iar recuperare (deci fără „pistonare") 2 săptămâni. Rezultate: cel puțin pe termen scurt: 100%.
4. Circumcizie. Dacă ție ți se pare că a tăia o bucată din tine, eliminându-ți, totodată, mare parte din plăcere e ok, poți să mergi pe asta. Soluția e garantată 100%! (dar mulți care au făcut asta regretă)

Ai grijă ce faci cu asta, pentru că nu e de joacă. Poți ajunge la spital din cauza parafimozei (dacă decalotezi și se blochează)

| SilentDark explică (pentru adriang95):

Mai trebuie sa mai adaug ceva...eu mi-am inceput decalotarea de abia acum vreo 3 luni... si in stare fleasca se decaloteaza aproape toata, insa doar in stare de erectie se decaloteaza cam 1 cm. Daca incerc sa o decalotez in fiecare zi, atat cat se poate(pana cand simt ca nu mai merge), in cat timp se va putea decalota complet?

PS: Nu am incercat sa o decalotez prea des pentru ca imi era o oarecare frica ca pielea va ramane sub "cap" si nu o voi mai putea trge inapoi, si nu stiu cum voi reactiona din cauza discomfortului.

| adriang95 a răspuns (pentru SilentDark):

Încearcă crema și decalotează mai bine sub duș...
Dacă vrei, riscă (ai grijă cum tragi prepuțul înapoi)
Dacă se blochează, nu doar disconfortul o să te deranjeze... Dacă se blochează, FUGI la urgențewinking

| Zeref a răspuns:

Durerea asta de care zici tu dispare din erectiile pe care le ai sau o sa le ai. Oricum trebuie sa treaca prin niste trasformari.Atinge fa ce vrei dar nu va disparea durerea ca atingi tu capul mai regulat.O sa fie bine tongue