Jeg. Adică spermă uscată amestecată cu transpiraţie, praf, urină şi celule moarte. Apare dacă nu te speli.
Bună!
"Acea chestie alba" se numeşte "smegmă" :
http://dexonline.ro/lexem/smegm%C4%83/119349
Mai pe "româneşte" = "MIZERIE" care trebuie spălată!
În general, chiar dacă nu faci duş zilnic ( din diverse motive ), TREBUIE să te speli pe penis de ( cel puţin ) 2 ori pe zi ( măcar dimineaţa şi seara; deci, la un interval de 12 ore )!
Trebuie să te speli cu apă caldă + săpun ( preferabil cu pH neutru ) şi să te limpezeşti bine!
De asemenea, este preferabil să te ŞTERGI cu hârtie igienică după fiecare urinare.
În aceste condiţii de igienă intimă NU ar trebui să apară mirosuri deranjante/dubioase.
Dacă, totuşi, apare un miros deranjant şi acea "pelicula albicoasa", atunci ai o INFECŢIE genitală şi trebuie să mergi la un control la medicul dermato-venerolog!
Toate cele bune.
Chestia aia alba de sub pielea penisului este sperma inchegata, care in popor se numeste "branza penisului". Ca sa nu mai existe aceasta"branza", spala-te zilnic cu apa calda si sapun. Prin spalare zilnica iti dispare si mirosul urat pe care-l emana aceasta "branza".
Nu mi-am inchipuit ca poate sa zaca atata incultura in capul unora dintre voi pana in momentul citirii acestoar raspunsuri.Chestia aceea alba cu aspect branzos care se acumuleaza sub preput in zona de legatura dintre gland si corpul penisului se numeste smegma. Nu se formeaza nici din sperma nici din mizerie asa cum afirma unii dintre voi, este rezultatul unei activitati normale a organismului uman.Smegma este un lubrifiant natural care se formeaza intre preput si gland actionand ca un lubrifiant natural intre preput si gland cu rol de a proteja si a permite preputului sa gliseze usor peste gland asa cum natura a intentionat sa se intample in vederea intretinerii sexului in conditii normale.Smegma este formata dintr-un amestec de mucus si sebum (grasime) secretat de glandele sebacee al carei rol este acela de a proteja zona terminala a penisului impotriva infectiilor, de a o hidrata si permite glisarea preputului pe gland.Totusi, in ciuda acestor calitati, smegma nu este chiar atat de inofensiva motiv pentru care trebuie tratata cu multa atentie. In cazul in care nu este curatata zilnic, prin spalarea cu apa calda si un sapun bland (pH neutru), se va instala un miros respingator, iar in cazuri extreme pot sa apara infectii uneori chiar grave.
"Smegma (Greek smēgma, "soap"[1]) is a combination of exfoliated (shed) epithelial cells, transudated skin oils, and moisture." Am specificat că e vorba de celule moarte şi "umezeală". Care poate fi atât externă cât pur şi simplu transpiraţie. Nu cred că e greu să-ţi imaginezi cum poate apărea praf acolo sau urme de urină sau spermă. Ştiu foarte bine că e vorba şi de alte grăsimi şi care e scopul său. Am răspuns mai pe înţelesul tuturor. Crezi că dacă îi dai nişte explicaţii medicale într-un răspuns de 20 de rânduri e de mare ajutor? E important să ştie nişte informaţii profane şi că e bine să se spele. Atât!
Pentru Gigaz, Smegma este un amestec de mucus si sebum.
Pielea, parul si bubitele de pe penis
""Acestea sunt corpurile unor glande care trebuie sa se gaseasca in mod normal acolo. Ele secreta mucus si sebum care fac ca pielea ce tapeteaza penisul sa fie mobila."" http://www.prieteni.ro/......-603.html. De asemenea conform DEX :SMÉGMĂ s. f. secreție albicioasă, păstoasă a glandelor prepuțului și ale clitorisului. (< fr. smegma). Scurt clar si cuprinzator, sub pielea preputului, nu pot intra spema care in majoritatea cazurilor este inca inexistent, Celulele epiteliale in cazul preputului imobil (fimoza) sau praf la copii tinuti in conditii igienice.
Cand eram copii si ne murdaream, tata ne speria ca daca ne mai murdarim ca purceii ne spala cu peria de sarma.Si noi, mici, credeam sat si stiind ca e foarte dureroasa aceasta... spalare, ne murdaream mai putin. Pai prea ca porcii ne faceam.
anonim_4396 întreabă:
S3se întreabă: