| andreiandrei22355sss a întrebat:

Salut, TPU! Deci i- a venit menstruatia prietenei mele dupa ce a intarziat cam o saptamana +/-, ea a avut foarte mult stres si o infectie recenta si ma rog, probabil de asta i-a intarziat, dar nu stiu daca sunt paranoic sau nu, dar poate sa fie insarcinata daca i-a venit stopu normal, adica ca si in restul lunilor? E doar in capul meu sau chiar am motiv sa fiu asa panicat sau nelinistit?

8 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu e insarcinata.
Ca sa va convingeti si sa puteti dormi linistiti noaptea, sa faca un test de sarcina dupa 3 saptamani de la actul sexual neprotejat.

Iar pe viitor:
Protejeaza-ti partenera folosind prezervativ. O protejezi de sarcini nedorite si va protejati amandoi de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, este gratuit pentru fete şi băieţi (11-19 ani neîmpliniți). La medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-la-baieti

| andreiandrei22355sss explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Are rost sa faca test daca i-a venit menstruatia bine?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru andreiandrei22355sss):

Doar ca sa va convingeti.
Daca stii ca nu poate fi insarcinata, de ce ai mai intrebat?

Sunt eu foarte paranoic, probabil am ramas cu o trauma din cauza asta si acum imi e frica sa fac orice e legat de sex, doar la aceasta posibilitate ma gandesc

| Markus63 a răspuns:

E doar in capul tau.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca ati avut sex neprotejat, atunci exista risc de sarcina, ori normala ori extrauterina.
Faptul ca i-a intarziat 1 saptamana menstruatia poate fi pentruu ca fata are ciclul menstrual neregulat sau poate din alte motive nestiute.
Infectia si raceala nu pot intarzia cilul menstrual.
Nu mai riscati jucandu-va fara PREZERVATIV, ca joaca cu riscul asta va poate aduce o sarcina nedorita.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru andreiandrei22355sss):

Da-mi voie sa nu te cred.
Daca ti-ar fi teama sa o lasi insarcinata, ai folosi prezervativul.

De obicei folosesc, o data nu am folosit pentru ca a fost mic, dar imi e frica sa fie cumva insarcinata, nu stiu de ce, dar na, are rost sa-mi fac griji sau nu?