1.Lichidul preejaculator poate contine spermatozoizi viabili numai daca a existat o ejaculare cu maxim 4 ore inainte si nu ai utinat intre timp.Doar daca ati intretinut relatii sexuale repetate, la interval mai mic de 4 ore, fara ca tu sa urinezi intre timp, ar fi existat sanse ca lichidul preejaculator sa contina spermatozoizi.
2.Sarcina se poate forma numai daca spermatozoizii ajung in vagin strict in perioada fertila a femeii. Ovulatia se produce cu fix 14 zile inainte de initierea urmatorului ciclu menstrual, iar perioada fertila cuprinde 4 zile inaintea ovulatiei+ziua ovulatiei+1 zi dupa ovulatie. Ultimele 12 zile ale ciclului menstrual sunt 100% infertile, indiferent de lungimea ciclului menstrual.Sanse de sarcina ar fi existat numai daca actele repetate, fara a urina intre ele, au avut loc strict in perioada fertila a prietenei tale, ceea ce ma indoiesc din moment ce spui ca au avut loc cu 12 zile in urma, iar ieri trebuia sa apara sangerarea menstruala.
3.Pastila de a cincea zi a fost luata in mod inutil din doua motive ce includ doua posibilitati diferite:
-posibil ca nici macar sa nu fi existat sanse de sarcina;
-chiar daca ovulul ar fi fost fecundat, o astfel de pastila nu ar mai avea niciun efect deoarece rolul ei este de a intarzia ovulatia cu 5-10 zile pentru a evita ca spermatozoizii ajunsi in vagin sa il fecundeze, nu sa elimine un ovul deja fecundat/o sarcina deja formata.O astfel de pastila are efect numai si numai daca este luata INAINTE de ovulatie.Luata chiar si un minut dupa, nu mai are niciun sens si niciun efect.
4.Pastila de a doua zi/ a cincea zi intarzie in mod automat menstruatia cu minim 5 zile, deoarece rolul ei este sa cauzeze un dezechilibru hormonal care sa intarzie ovulatia, deci implicit si desfasurarea urmatorului ciclu menstrual.Luata in mod inutil, ar putea deregla ciclurile menstruale pe perioade mai lungi de 3-12 luni.Deoarece hormonii sintetici din aceasta pastila au efecte nocive asupra organismului, nu se foloseste "in caz ca", sau atunci cand exista o iresponsabilitate constienta in ceea ce priveste desfasurarea actului sexual.Se administreaza strict in caz de accident.
Orice răspuns ai primi, nu te ajută cu nimic.
Hai să îți dau un sfat.
Dacă tot aveți o viață sexuală fiți responsabili.
Ia-ți iubita de mână și mergeți la un medic ginecolog. Pe lângă supravegherea regulată a sănătății aparatului genital medicul va face și o schemă contraceptivă potrivită pentru iubita ta
Cu un cost minimal scăpați de orice stres iar viața voastră intimă se va petrece fără cel mai mic stres. Va veți bucura deplin de plăcerile erotice în doi.
Ciclul menstrual are in cazul majoritatii femeilor, o lungime de 28-35 de zile, dar poate fi oriunde intre 20 si 45 de zile, daca luam in calcul si extremele.Prima zi a ciclului menstrual este prima zi de sangerare menstruala, iar ultima zi este ziua anterioara urmatoarei sangerari.Astfel, prima zi de sangerare va fi mereu si prima zi de ciclu.
Femeile cu un ciclu regulat, au un ciclu de aceeasi lungime mereu, cu diferente sporadice de maxim +/- 1 zi.
Femeile care au un ciclu ce mereu are o lungime diferita, cu diferente mai mari de 3 zile, au un ciclu neregulat.
Perioada fertila se poate calcula strict in cazul ciclurilor regulate, deoarece ovulatia se produce fix cu 14 zile inaintea initierii urmatorului ciclu, deci depinde de data la care incepe urmatorul si stim cand incepe urmatorul numai atunci cand exista un ciclu regulat.
Astfel, intr-un ciclu de 28 de zile, ovulatia va avea loc in ziua 14, intr-un ciclu de 29 de zile, ovulatia va avea loc in ziua 15, intr-un ciclu de 30 de zile, in ziua 16 si tot asa.
Femeia poate ramane insarcinata numai daca ajung spermatozoizi in vagin strict in perioada fertila.Aceasta cuprinde 4 zile inainte de ovulatie (asta deoarece spermatozoizii traiesc in vagin, in asteptarea ovulului pana la 3 zile, in cazuri rare, maxim 5) + ziua ovulatiei (zi in care se elibereaza ovulul din ovar)+ 1 zi dupa ovulatie (deoarece ovulul traieste/este viabil in jur de 12 ore, dar poate ajunge la maxim 24 de ore).
Pentru o vizualizare mai buna, ciclul menstrual este structurat astfel:
1.sangerare menstruala (3-7 zile);
2.perioada infertila (durata depinde de lungimea ciclului, cum am explicat mai sus);
3.perioada fertila de 6 zile;
4.perioada luteala/de infertilitate absoluta de 12 zile, cand sarcina nu se mai poate forma nici cu toata sperma din lume deoarece nu mai exista un ovul viabil).
Ulterior, incepe un nou ciclu menstrual si tot asa.
Daca prietena ta are un ciclu perfect regulat, isi poate calcula ziua ovulatiei stiind ca trebuie sa scada 14 zile din totalul zilelor de ciclu si cunoscand ziua ovulatiei, adauga 4 zile inainte si 1 zi dupa, afland perioada fertila.
De exemplu, daca are un ciclu de 26 de zile:
26-14=12.Ovulatia are loc in ziua 12.
Daca are un ciclu de 35 de zile, de exemplu.
35-14=21.Ovulatia are loc in ziua 21.
Trebuie sa asteptati astfel incat sa determinati daca sangerarea se desfasoara in conditii normale: cantitate, flux, culoare, textura etc. Daca da, este vorba despre menstruatie.
De regula, dupa 5-14 zile in cazul pastilei de a cincea zi, apar sangerari anormale care NU sunt sangerari menstruale.
Asa ca prietena ta trebuie sa fie atenta si sa determine daca este cu adevarat menstruatie sau nu.Asa cum am zis, poate fi sangerarea produsa de pastila, iar sangerarea anormala produsa de pastila NU exclude sarcina.
Insa numai ea poate analiza cum decurge sangerarea astfel incat sa isi dea seama despre ce tip de sangerare este vorba; daca este menstruatie sau nu.
linarkfts întreabă: