anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va rog daca se poate sa ma ajuti si pe mine cu niste sfaturi utile, deoarece in ultima vreme ma indrept vertiginos spre o depresie mare. Incep sa ma simt inutil, nu stiu incotro sa o mai apuc, tot ceea ce incerc nu imi iese si bineinteles, ca altfel nu se putea, sunt singur de foarte multa vreme. Daca incerc sa vorbesc cu o fata, normal, se termina cu un categoric nu, in ciuda faptului ca m-am saturat sa aud de la oameni :,, lasa ca o sa gasesti tu pe cineva, esti frumos, destept si educat,, incep sa cred ca astfel de calitati nu mai conteaza in societatea zilei de astazi. M-am nascut foarte sarac, batai la ordinea zilei, lucru care m-a facut sa ma inchid in mine treptat si imi este foarte greu sa ma atasez de cineva. Lumea ma percepe din cauza asta ca fiind indiferent si inganfant. Am 25 de ani, castig destul de bine si ma zbat de unul singur sa fac ceva in viata. Pana acum nu am intins mana la nimeni sa cer ceva si incerc cu cat de mult posibil sa imi vad de ale mele. Observ uneori pe strada, fete frumoase ce par a fi fete educate si finute, ce umbla cu niste,, baieti de baieti,,, unii fiind destul de ostentativi si ii auzi cum urla: hai bha..boss( detest acest cuvant) si stau si ma intreb uneori cat de singur o sa sfarsesc, deoarece educatia si bunul simt sunt niste calitati nule in ziua de azi, pe care evident nimeni nu da nici mucii pe ele. Va rog niste sfaturi utile si daca din experienta cunoasteti un psiholog bun, nu ezitati in a mi-l recomanda, ma simt sfasiat in interior. Va multumesc

6 răspunsuri:
| RaduTN a răspuns:

+1 pentru hiphoplive

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In ce priveste depresia, iti recomand un singur lucru, elibereazate de toate gandurile din capul tau, si spune-ti tie sincer ce vrei de la viata? Ce crezi ca te face fericit?
Cand iti raspunzi la aceste intrebari o sa ai mintea mult mai limpede si o sa capeti o directie in viata, pur si simplu incearca sa-ti urmezi visul. Cat despre relatii nu iti pot spune multe, deoarece nu am experienta in acest domeniu, insa un lucru il stiu sigur, dragostea adevarata nu e ceva ce apare din neant ( adic aceasta stare de-a fi indragostit, etc) ci e ceva ce se construieste si se intareste in timp. Daca iti d-ai seama ce iti doresti si pe plan relational cu siguranta vei gasi o persoana cu aceleasi aspiratii.

| GeorgianaSoare23 a răspuns:

Buna.
Personal, nu cred ca ai nevoie de vreun psiholog care are de abia isi rezolva si el problemele personale.
Ai nevoie de tine. Sa crezi in tine.
De ce nu vrei sa te vindeci de negativismul asta daca te doare? De ce nu vrei sa iti uiti minusurile (pe care fiecare om le are) si sa pui in lumina calitatile pe care le ai? Ai nevoie de o schimbare. Inlocuieste gandurile negative cu aspiratiile si visurile pe care le ai si actioneaza pentru a ti le indeplini. Fa exercitiul asta zilnic.
Rau nu o sa fie, iti spun sigur.

| HIPHOPLIVE a răspuns:

Nu stiu cum sa te ajut, dar uite 2 motto-uri care te-ar putea ajuta. "floarea nu asteapta ca albina sa vina la ea, albina vine pur si simplu "
" problemele mari apar cand ne gandim prea mult la probleme mici "

| HIPHOPLIVE a răspuns:

Poate nu-l ajut, fa-o tu!
Ai putea sa-l ajuti daca te pricepi.

| Coquinetza a răspuns (pentru HIPHOPLIVE):

Itaa, nu ti-e rusine sa tipi la o domnisoara? asa exemplu negativ ii dai domnului care a pus intrebarea? nu il mai invata la prostii, bunul simt inca mai e apreciat in ziua de astazi...de femei adevarate, nu de fetite "ce par a fi educate si finute"