Negii genitali se transmit prin mai multe cai din pacate
-contact sexual
-contact piele-piele (pielea infectata cu pielea ta de exemplu, desi nu cred ca este cazul )
-Prin atingerea unor obiecte de uz personal se transmite: prosop, lenjerie de pat recent folosita sau lenjerie intima.
Daca bag prosoapele, lenjeria la 90 grade cu mult dero se dezinfecteaza?
Si pentru maini, cada, wc ce as putea folosi? ceva puternic.eu ma dau cu spirt 70 grade pe maini, dar, vreau ceva mai sigur pentru baie si piele.
Cred ca 90 de grade e ok,iar pentru dezinfectia toaletei nu stiu ce as putea sa iti recomand,ar fi mai sigur sa intrebi la magazine,sau eventual la farmacii,stiu ca e jenant, dar e natural, e firesc. Sunt niste servetele dezinfectante dar nu stiu cum se numesc, cu care ai putea curata cada, wc-ul, si eventual restul baii.
Singura cale e sa dezinfectezi si acest lucru se face prin strilizare.Seteaza sa fierbi prosoapele respective la 90 C si lenjeria cu care se sterge numai asa poti sa stai mai linistita.Clateste baia cu apa fiarta ca sa fi sigura nu ramane ceva pe acolo.Eu asa fac dupa ce fac baie -si nu am nimic dar asa e logic -spal-o cu apa fiarta -da cu dusu pe acolo -ma refer la cada. Poti sa dai si apoi cu niste dezinfectant in ea si pe jos -Iar pe viitor nu-s ce sa zic vb cu amica ta daca te supara aceste chestii.
Cred ca ar trebui sa ai grija ce faci cu ea.Si de ce naiba o lasi sa faca dus la tine?
Nu ar fi mai usor sa vorbesti cu ea, sa ii spui sa se trateze? Totusi, decat sa stai de fiecare data sa dai cu spirt toata casa? Apropo stiai ca genul ala de negi netratati pot fi cancerigeni?
Eu i-am spus sa si-i trateze. Spune ca nu are bani, dar minte, asteapta probabil sa treaca de la sine. I- am facut programare la ginecolog, nu s-a dus.
Eu nu pot sa ii spun direct sa nu mai vina la mine acasa ca are negi. Am mai intrebat-o de unde naiba i- a luat, etc. Singura solutie pe care am gasit-o a fost sa nu ii mai prea raspund la telefon si sa ii zic ca iubitului meu nu prea i place sa vina la noi ca nu mai avem intimitate.
Am spalat de fiecare data tot la 90 c, am dat in cada, robinete cu apa fiarta si solutie de dezinfectat de la un hotel, dar totusi stau cu stres...ma uit mereu peste tot daca nu am luat si eu vreunul.
Nu i-am vazut. Ea mi-a povestit ca are multi, o doare foarte tare atunci cand face sex, si nu mai poate purta bikini din cauza celor de la fund.
I-am facut programare la ginecolog, refuza sa se duca.
Eu incerc sa evit sa mai vina la mine acasa sau sa am vreun contact direct piele-piele, acolo jos oricum n-am eu ce cauta cu mana, ma refer maini, etc.
Am inteles! in orice caz pentru ea, acesti negi localizati acolo este o problema!--zgandariti ei sangereaza...nici eu nu as vrea sa lase urme prin casa mea! evitarea raspunsului la telefon e solutia! daca insista --spune-i ca iubitului nu-i place vizitele si o rogi sa te inteleaga.Sa mearga la control ginecologic.