| Sawarekh a întrebat:

Salutare, intrebare mai mult pentru crestini!

Stiu ca pentru Dumnezeu e imoral sa ai aventuri,.

eu din pacate am avut ceva aventuri la viata mea, din diferite motive multe femei nu au dorit sa continuam, fie ca nu prea am experienta, sau ca sunt mai timid, etc.

Ideea este ca aflu de aceste criterii abia cand sunt in pat cu ele...

Deci, cu ce sunt eu de vina ca sunt victima unor aventuri? Sunt eu de vina ca femeile pe care le intalnesc nu mai au rabdare sa isi asume o relatie?

29 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Misticismul crestin sustine ca in pat trebuie sa ajungi de abia dupa casatorie. Deci..nu esti victima, o sa putrezesti in Iad.hee hee

| johnnny123 a răspuns:

Dacă vrei să urmezi dogma creștină, atunci orice sex în afara căsniciei este un păcat. Indiferent dacă urmează sau nu să ai o relație cu femeia cu care te culci. Dacă nu este nevasta ta la momentul actului, comiți un păcat.

Deci oricum ai privi lucrurile, problema ta nu are sens.

Dacă te temi "că-l superi pe Dumnezeu", atunci nu ar trebui să ajungi în pat cu nicio femeie care nu-ți este soție.

Iar dacă nu te interesează aspectul religios, atunci nu are niciun rost să-ți pui problema așa.

| Sawarekh explică (pentru johnnny123):

Da inteleg ce spui, am o logica si aici:
Practic, in momentul de fata, prin absurd sa zicem ca doresc sa ma casatoresc, oricum nici o femeie nu doreste sa se casatoreasca cu mine, fiindca nu sunt realizat, locuiesc cu ai mei, etc.

Poate nici la 40 de ani nu o sa ma realizez, si evident ca simt nevoia sa fac sex, deci o sa caut o relatie in continuare, indiferent cat tine.
Chiar nu pot respecta aceste lucruri, nu neeaprat datorita mie.....intelegi ideea.

Dar da am inteles ce spui, daca m-as lua dupa dogmele la care faci referire, si acum as fi virgin.

| Sawarekh explică (pentru Holiday):

Da am auzit si eu asta... uite ca nu e posibil la mine, daca nu o sa ma casatoresc niciodata ce o sa fac?laughing ca nici o femeie nu m-ar vedea ca sot.

| Holiday a răspuns (pentru Sawarekh):

Ce naiba sa faci, nu bagi in seama povestile crestine, cum face cam toata lumea, inclusiv majoritatea celor care se dau mari mistici crestini pe aici. Oricum, daca prin absurd Iadul ar exista, va fi plin de crestini. Nici acolo nu scapam de ei.hee hee

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ori asculți toate poveștile creștine și nu faci sex in afara căsătoriei, ori trăiești în realitate și lași poveștile sa fie povesti.

| johnnny123 a răspuns (pentru Sawarekh):

Păi atunci nu te lua după ele. Cine te obligă?

Fă și tu un mic exercițiu de imaginație... Chiar crezi că dacă Dumnezeu există, nu are altă treabă decât să se supere că undeva, pe un fir de praf care plutește prin Univers, un microb face sex fără verighetă?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Sawarekh):

In loc sa iti pui intrebarile astea stupide, ai munci de doua ori mai mult ca acum, te-ai perfectiona, te-ai realiza. Pentru tine, nu pentru altii. Si in timp ce faci astea ai capata si ceva mai multa incredere in sine...

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca ar fi sa urmam chiar 100% ce spune in biblie, cred ca acum am fi cu totii dezaxati. Trebuie sa faci ceea ce crezi tu ca este bine atat pentru tine, cat si pentru ea. Pe vremuri acum sute de ani, mergea ideologia asta ca sa bage frica in oameni ca si asa erau barbari si se corceau si intre rude. Erau violuri si curvasareli la ordinea zilei, chiar si in spatiul public. Acum ca suntem mai cizelati, putem sa distingem mult mai bine binele de rau si sa avem o moralitate decenta.

Răspuns utilizator avertizat
| Pocait01 a răspuns:

Răspuns strict bazat pe Biblie:

Dacă îți dorești să faci sex cu o persoană cu care nu te-ai căsătorit te-ai făcut vinovat de păcatul curviei. De ce? Citește Matei 5:27, 28.
Păi asta înseamnă că orice om indiferent de nație și credință păcătuiește cu câte ceva fie dacă se gândește să fure ceva, fie dacă înjură pe cineva în gând ș.a. Adevărat. Rom. 3:9-10.
Și atunci nu poate ajunge nimeni în Rai? Ba, surprinzător, da. Domnul Isus Hristos a făcut sacrificiul suprem pentru ca noi să avem parte de ce are și El parte: Ioan 3:16, Galateni 4:3-7, Romani 6:23.

Cât despre partea cu "am poftă de sex deci trebuie să fac tot posibilul să-mi satisfac această poftă", citește tot ce spune Biblia despre "firea pământească"(poți foarte ușor să dai cu search). iar dacă crezi că nu se poate trăi fără soție citește 1Corinteni 7.

| Simpatic a răspuns:

Zici ca esti personajul din https://www.imdb.com/......tt0452625/

ele profita de tine, nebunele!

Mottoul meu este :

Eu fac ce ma taie capu',
ca dupa moarte ajungem tot la Dracu';)

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

în momentul în care faci sex pleci păgân și vii creștin

| dullcat a răspuns:

Buna.Cred ca singura ta vina este ca te incurci in astfel de detalii irelevante.Din punctul meu de vedere, credinta la origine si implicit moralitatea din spate este despre cautarea echilibrului si a pacii interioare, respectiv despre raul pe care il faci tu, nu despre cum te-au folosit/fraierit altii sau despre cum ai spalat duminica.Fiecare e responsabil doar de propriile pacate.Nu-i ca si cum Dumnezeu iti pune in traista, deci e logic ca vei tot cauta pana dai peste aleasa, vei tot avea relatii care nu tin etc? Mna, incearca sa vorbesti si cu un preot despre asta, daca e asa important pentru tine, ca sa te mai linistesti.

| Pocait01 a răspuns (pentru doctorandus):

Cred că ai greșit destinatarul, dar critic puțin pagina pentru că în primul rând nu sunt trimiter din Biblie, iar în al doilea rând sunt multe informații ambigue și greșite: "Apostolul Pavel condamna sexul extramarital din temeri apocaliptice".

| doctorandus a răspuns (pentru Pocait01):

Nu ai suficienta glagorie sa-l critici pe Coogan. In bransa lui se intra dupa ce inveti sa citesti sase limbi moarte plus engleza, germana, franceza si italiana. Tu nu cunosti nici macar trei limbi moarte.

El a publicat Biblii cu comentarii la Oxford University Press, tu unde-ai publicat?

Versete, fără ele spui vorbe-n vânt.
Dacă cineva contrazice o teoremă matematică vine cu ecuații, nu cu poezii de Bacovia.

Daca vrei versetele, mergi la biblioteca si citeste cartea. Eu nu pot sa ti-o trimit prin acest forum, iar pe Wikipedia a cita versetele biblice nu este o cerinta.

Unele din judecatile lui Coogan privesc Biblia ca intreg (de exemplu: ce nu scrie-n Biblie) sau cum se traduce corect un termen biblic sau care sunt expresiile eufemistice in limba ebraica antica. In acest caz nu iti pot oferi versete.

In plus, Coogan priveste versetele biblice nu conform sectelor neoprotestante, ci conform ce insemnau ele pentru evreii/crestinii din secolul in care au fost scrise. Pentru a capata o astfel de perspectiva trebuie sa citesti tone de literatura stiintifica. Nu o poti capata doar citind traducerea Cornilescu.

El nu scrie teologie baptista, nici macar teologie catolica, ci scrie cercetare istorica despre Antichitate. Este istoric al Bibliei, nu teolog. Deci nu scrie teologie pentru o biserica anume. E profesor universitar, nu predicator. Preda cunoastere obiectiva, nu ce trebuie sa crezi ca sa te mantuiesti.

| Sawarekh explică (pentru Pocait01):

Mai eu inteleg, dar nu inteleg unde e logica.
Adica iti spun sincer, si Dumnezeu stie ca eu chiar nu caut aventuri, si totusi am parte de ele.

Intrebarea se pune, daca eu i-au teapa de la femei, ce vina am eu ca am parte de aventuri?

Si da, cred ca nu se poate trai fara sotie, e usor ce au scris oamenii din Biblie, usor sa spui, practica ne omoara fiindca suntem oameni, ei au avut putere divina de la Dumnezeu.

Iar daca Dumnezeu a creat din coasta lui Adam o femeie, e clar ca nimeni nu poate trai singur.

| Sawarekh explică (pentru TornadoIDS):

Eu stiu sa ma port, problema e la ele nu la mine.
Ti se pare normal sa ma refuze o femeie ca nu am fttut-o cum trebuie? Nu am experienta, e ceva normal, nimeni nu s-a nascut cu experienta.
Deci majoritatea, m-au refuzat in context sexual, nu ca nu sunt dotat, ci doar datorita faptului ca nu am experienta.

Am citit-o și nu scrie nicăieri că Pavel ne-ar spune să nu facem sex extramarital pentru că îi este frică de apocalipsă. Și ceva-mi spune că nici tu nu știi unde scrie asta.
Pe mine nu mă interesează ce-mi spune Coogan, pastorul de la biserică sau Pavel. Pe mine mă interesează ce-mi spune Dumnezeu prin Cuvântul Său care la mine a ajuns sub forma de Biblie, traducerea după Cornilescu.

De ce am suficientă încredere în această Biblie? Pentru că L-am căutat cu adevărat pe Dumnezeu și El îmi arată Adevărul prin Duhul Sfânt. Cum face asta? Ajutându-mă să-L cunosc pe El, iar atunci când cunoști pe cineva știi ce vrea să-ți transmită în diferite situații.

De asta spun că dacă nu ne arăți lucrurile astea în Biblie spui vorbe-n vânt. Noi când citim în Cuvânt nu o luăm ca de la Pavel, Moise, David, ș.a. ci ca de la Dumnezeu(așa cum și este) pe care-L iubim și cunoaștem. Tu dacă îți iubești și cunoști bunica(care nu poate ieși din cameră fără ajutor) că urăște fumatul și un doctor celebru care nu o cunoaște îți spune că fumează bazat pe ce analize detaliate din aer a făcut el fără să vorbească măcar cu ea, îl crezi? Nici măcar nu are sens, nu-i așa? Cum adică să-ți spună acel doctor că a făcut analize și că pe baza lor bunica ta greșește fumând dacă nici măcar nu o cunoaște, nu știe câți ani are, unde este ș.a? Ce a făcut el a fost să-și construiască imaginea bunicii tale ignorând și faptul că tu o cunoști dar vrea să ai încredere în el.

| Miruna333 a răspuns:

Dar nu esti victima unor aventurilaughing Doar nu te forteaza ele.
Cum ai spus, afli de acele lucruri cand esti in pat cu ele, nu le cunosti destul de bine pana sa le iei la joaca.
Daca tu iti doresti o relatie si intalnesti pe cineva care nu isi doreste una, pleci, nu stai, ai aventuri si dupa te plangi ca esti victima in poveste.

Dap, nu vorbim aceeasi limba: eu prezint cunoastere obiectiva in timp ce tu vorbesti limba subiectivismului.

| Sawarekh explică (pentru TornadoIDS):

Daca nu pricepi, nu te mai sinchisi sa lasi mesaje, te rog.

| Sawarekh explică (pentru Miruna333):

Alo.
Deci fetele cu care am avut aventuri, inainte sa ma cheme la ele acasa, mi au spus ca, cauta relatie.
Daca stiu ca cineva ar dori o aventura nu m as duce si nu as face sex cu aceea persoana, evident.
Doar 2 tipe mai mari au dorit sa continuam dar doar sa ramanem prieteni cu benefici, din ce stiu ele erau casatorite in fine, asta mi-a dovedit ca ele fiind mai mari nu se uitau dupa cineva cu experienta.
Este clar pentru mine, ca ele n au dorit sa continue cu mine fiindca n am experienta.
Ti se pare normal, tu ca persoana sa refuzi pe cineva pentru motivul asta? Mie nu mi se pare.

| Miruna333 a răspuns (pentru Sawarekh):

Daca cineva spune ca vrea relatie, nu inseamna ca tu vei fi alesul, iti asumi sa te intalnesti cu persoana aia pana cand vedeti daca doriti sa fiti intr-o relatie.
Normal, daca nu faci treaba buna, doar nu stau cu tine pentru ochi frumosi.