| Hangover a întrebat:

Salutare, salutare! De o luna de zile am inceput sa iau anticonceptionale si sa spunem ca am calcat stramb (cel putin, asa cred eu). Acum aproape doua saptamani sa spunem, am uitat sa iau o pastila la ora care trebuia, cea zilnica, insa mi-am adus aminte imediat ce m-am trezit dimineata si eram in intervalul de 12 ore de toleranta (am intarziat cam cu 10 ore si jumatate). Peste un foarte scurt timp am terminat si pastilele, am luat pauza de 7 zile care s-a incheiat acum doua zile. Problema este ca am facut-o neprotejat in aceasta pauza (pe 21 si 22) cu finalizare in mine... Menstruatia venise pe 20. Deci, cunoscand datele problemei, sa-mi fac griji pentru o posibila sarcina? Singurul motiv din care imi fac griji este acea pastiluta uitata, dar pe care am luat-o in intervalul de timp tolerabil. Ce spuneti?

11 răspunsuri:
| kandaraki a răspuns:

O sa vezi cu timpul daca iti va veni sau nu.

| Hangover explică (pentru kandaraki):

Nu este un raspuns folositor. Asteptand, bineinteles ca voi vedea...

| kandaraki a răspuns:

Din cele expuse de tine, nimeni nu iti va zice un raspuns de 100% ce e in organismul tau, vei primi diferite opinii, atat pozitive cat si negative, iar tu vei crede unele din ele, de asta si ti-am zis cu timpul vei vedea daca iti va veni sau nu

| Violleta2022 a răspuns:

Deci, tu ai facut sex neportejat imediat dupa ciclu?
Ai mentionat sexul pe 21 si 22, si ai mai spus ca, menstruatia it-a venit pe 20, asa-i?
In situatia asta, fiind pe ciclu, nu poti ramane insarcinata.

| Hangover explică (pentru Violleta2022):

Da, menstruatia a venit pe 20, iar pauza incepuse pe 16. Din cate am inteles, poti ramane insarcinata si in pauza de 7 zile daca nu ai luat pastilele corect, insa eu cred ca le am luat corect. Nici acum nu mi-a trecut menstruatia, e in faza finala, de curatare care va mai tine vreo 2 zile cel mult.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Hangover):

Daca ti-a venit menstruatia, atunci chiar nu ai de ce sa-ti faci griji!
Vreau doar sa te avertizez de pericolul unei infectii cand ai sex pe ciclu, atat la tine cat si la baiat.,
Acum sincer, daca tot iei pastile anticonceptionale, chiar nu puteti sa faceti sex oricand in alta perioada, nu in cea mai murdara nu?
http://www.sfatulmedicului.ro/......sale_12149

| Hangover explică (pentru Violleta2022):

Suntem la distanta si doar in perioada asta am putut sa ne vedem, dupe 3 saptamani de cand ne-am vazut ultima data.

| SasNetRomania a răspuns:

Parerea mea = this is sparta. in afara de Facebook si sex mai sti altceva? ca nu esti la prima intrebare de copil stupid. Nimeni de pe net nu poate sti 100% ce ai facut tu acolo.

| Hangover explică (pentru SasNetRomania):

Nu stiu daca este tocmai potrivit sa-mi spui asta. Locul acesta este pentru a fi ajutat si a ajuta la randul tau. Cred ca orice intrebare trebuie tratata serios si cu un minim de bun-simt. Sa mai repeti totusi conjugarea verbului 'a sti', care la persoana a doua, singular este 'stii'. Multumesc pentru raspunsul nefolositor. happy

| SasNetRomania a răspuns (pentru Hangover):

Spune-le celor de la TPU, ei au un autocorector superb. Dar nici la asta nu te pricepi...of of generatia Facebook.

| corbulalbrosu a răspuns:

Daca prima pastila de pe ce-a de-a 2-a folie NU a fost folosita in termenul de maxim 24 ore a celei de-a 8-a zile (prima zi de dupa pauza de 7 zile) si in cele 2 zile de dupa pauza, cum ar veni a 8-a si a 9-a zi actele sexuale intretinute s-au finalizat cu ejacularea spermei in vagin, posibilitatea de a se forma o satcina devine foarte posibila. Din cele prezentate reiese ca aceasta metoda de protectie nu ti se potriveste deloc din moment ce greselile de administrare a pastilelor AC se succed pe ....banda rulanta. In cazul tau folosirea inelului contraceptiv cu emisie continua de hormoni NuvaRing ar fi cea mai potrivita/indicat metoda de protectie. Multa sanatate!