Sper să nu mă introduci și pe mine în lista nesuferitelor după ce o să spun, dar o să spun.
Corect este "taică-miu" ar fi tot o ortogramă. Legi substantivul "tata" cu pronumele "meu" într-un cuvânt. Cam ăsta este rolul ortogramelor ăstora de a lega părți de vorbire sau propoziție diferite într-un singur cuvânt.
Acum ca să răspund la întrebarea propriu-zisă.
Eu aș zice că întreaga generație de azi este diferită. Nu doar fetele ci și băieții. Evident nu generalizăm, până la urmă, nu uitați că generațiile de azi sunt crescute de o generație de ieri, deci ceva, ceva, rămâne în ADN ul și generațiilor de azi din generațiile de ieri.
Ca să spun un răspuns pozitiv pentru voi, nu am cum deoarece sunt fată însă pot spune că femeile au fost dintotdeauna materialiste, am mai susținut ideea cu ADN-ul și istoria femeii, cum că femeia din vechi timpuri a fost axată pe familie și creșterea ei, iar cum ea face asta, trebuie să aleagă un vânător lângă ea, un bărbat Alfa. De altfel în trecut bărbatul era creionat și șlefuit ca fiind un bărbat Alfa. Asta o rămas în ADN-ul feminin și de aici o mică explicație, așa istorică și evolutivă.
Acum că femeile duc asta la extrem, eu zic că de vină este tot media. Păi dacă în media avem exemple ca Moni cu mister Columbeanu, cum să nu viseze orice păsărică la așa o viață, frumusețea oricum este de partea lor, a sexului frumos, unele chiar șlefuiesc ce e de șlefuit și uite cum virusul, că până la urmă e tot un virus și treaba asta, virusul se extinde.
Pe media aș mai blama-o și pentru divorțuri. Eu înțeleg că divorțul este ceva normal și ok în secolul 21, înțeleg și că nu stai cu el să te ucidă sau cu o ea ca să te ducă la sapă de lemn că-ți vrea doar banii, dar de aici la a divorța din orice nimic și divorțul e una, dar când divorțul plus căsătorii multe și compulsive devine un trend și asta se vrea a fi trendul mediei și a vedetelor din ziua de azi, îmi vine să plâng. Păi vedeta e un model, pare-se pentru noi oamenii de rând, pentru societate, păi dacă e așa, ei din contră ar trebui să fie mai atenți la dinamica familiei lor și sănătatea și durabilitatea familiei lor.
Dar hai că am trecut prea multe oițe pe lângă subiect în revistă. )
Revenind, da este o schimbare a mentalității femeii din prezent față de cea din trecut precum și a bărbatului.
Da, femeia e mai materialistă, datorită istoriei, ADN ului ei, dar și Mediei și a stilului de viață promovat în Media, aș spune eu.
Ca să spun că totuși alea din trecut ar fi fost mai ok, nu știu deoarece nu le-am cunoscut. Și nici bărbați în familie nu am avut ca să-mi facă o comparație a celor din trecut cu cele din prezent ))) plt doar asculta poveștile bunică-mii și maică-mii, dar care oricum sunt comuniste și de la ele aud "Păi pe vremea mea, erau alte vremuri, mamă/mamaie!"
Păi, ce să vezi și pe vremea copiilor mei vor fi alte vremuri și eu voi deveni mamaie, la fel ca noi toți care schimbăm mereu generații și generații, dar cum spuneam fiecare nouă generație în final este crescută cu influențele unei generații trecute/apuse.
Sunt de acord că la noi în țară e plin de flămânde arogante, inculte, inutile și materialiste.
Comparativ cu fetele din alte țări, ale noastre sunt... Maidaneze cu probleme de comportament.
Nu toate, doar majoritatea.
Nu știu dacă erau mai bune acum 30-60 de ani. Se poate, pentru că erau alte valori pe atunci.
Acum se uită proastele la mașini și story-uri, de parcă s-ar vedea calitatea vieții acolo
Aia cu flămânda o să vă aprob.
Pt mâncare soțul meu ar trebui să câștige cam dublu. ) Dacă totuși nu bogat financiar, măcar să fie un vânător bun, oricum eu îs carnivoră, deci mă mulțumesc și cu peștele din baltă și cu căprioara/vulpea din pădure, ba de altfel ar fi mult mai sănătoase alea decât carnea de la Kaufland/Lidl )))
Dar să ne faceți totuși chiar așa, e cam trist. ) Mai suntem și specimene care nu căutăm doar banii lui sau statutul lui, dar noi alea care nu căutăm finanțele bărbatului, avem probleme la mansardă. )) Deci vedeți dragi bărbați cum nimeni nu-i perfect. )) Într-un om, nu poate zace chiar toate cele bune.
Păi am spus, "doar majoritatea".
Ignor zilnic tipe din categoria aia, și găsesc, totuși, pe alocuri, fete ok.
Nebunie avem toți, doar în direcții diferite.
Tatal tau are perfecta dreptate, asa si este, nu stiu cum erau vremurile parintilor nostri, ce pot sa spun este ca daca vrei sa ai noroc de o fata ok, trebuie sa faci parte dintr-un grup de prieteni ca sa poti fii recomandat, si ca sa fii recomandat trebuie sa iti petreci timpul cu prietenii...si e cam greu sa te imparti intre prieteni si munca si alte cele. Una peste alta fetele din prezent sunt mai sofisticate, simandicoase, versate si lista poate continua. Eu am 28 ani si ma plang de starea de fata. efectiv nu stiu ce sa mai fac sa atrag atentia. ajung la concluzia ca daca o fata te vrea, te va cauta, iti va da curs si a insista e tine pentru ca i s-a pus pata pe tine instant...la mine liniste, incerc sa dau curs si degeaba..alea mai mici fug de mine ca sunt prea mare,are de varsta mea vor barbati mai mari,mai potenti,iar femeile mai mari ca mine vor barbati de varsta lor,vor aventuri,si daca incerc sa e dau curs incep cu figuri "daca ma stresam putin,aveam copil cat tine de mare", " esti copil,nu am ce face cu tine,ce vrei,sa te cresc? " oricum o dai nu e bine. fetele vor baieti rai,bine facuti,aspectuosi,cu casa si masina ca asta li se par lor atractivi,sexy si ok,sa nu se faca de rusini si cand le-o trage la propriu,acei baieti rai,tot ele plang ca toti barbatii sunt pe interes,nu ca ele au cautat unde nu trebuie, iar cand dau de un baiat bun la propriu,isi bat joc de el,il ignora,sunt indiferente,agresive, jignesc si asa mai departe. Dupa ce il pierde pe baiatul bun, realizeaza ca au facut gafa, dar asa ceva nu exista, fetele traiesc cu ideea ca "*** e la orice colt de strada", mentalitate.ce sa le zici.ele cauta "shaorma cu detoate" nu o "shaorma dietetica " intelegi? asta e lumea in care traim..mai vad pe unele pe tik tok ce atrag atentia verbal fetelor sa nu isi mai bata joc de baietii buni, dar prin fapte, una nu am vazut sa spuna ..la toate le e teama si frica ca vor decadea de pe scara sociala de aleg un baiat cuminte, bun si linistit, se fac de rusine domne si sufere reputatia in fata prietenilor, in fata tovarasilor, nu mai au cu ce sa dea altora peste nas..pe fetele astea daca le zici ca ai un salariu de 4000 lei, nici nu se uita la tine, zic ca nu isi permit nici macar de unghiute, ce sa mai zica de altceva..stii,poate sunt eu prea frustrat, dar de cate ori mi-am luat-o numai eu stiu prin ce am trecut ca si experienta..asta e parerea mea..nu ai cu cine."ce e al tau e pus de o parte" oricat ai cauta nu e bine. oricat ai astepta tot nu e bine.