Nu e vorba de "purtat". Teoretic asa ar fi corect si frumos, practic din pacate, in ziua de azi a devenit o conditie obligatorie sa faci sex, pentru a avea o relatie normala. Pro
Mie mi se pare dragut cum era inainte, cand casatoriile erau aranjate de parinti si tinerii nu se cunosteau aproape deloc. Amandoi erau "la inceput", nu existau gelozii legate de fostii parteneri, nu existau reprosuri, si dragostea era "construita" pe parcurs. In principal cred ca s-a ajuns unde s-a ajuns din doua motive: baietii conditionaza fetele "te culci cu mine sau ne despartim", iar fetele cedeaza prea usor, ceea ce creaza si o mare disponibilitate la capitolul sex
Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, dar experienta isi spune cuvantul. Nu cred ca mi-ar fi tot una sa am un partener care nu a auzit de preludiu si totul dureaza 5 minute, dupa care adoarme, si alta este sa am un partener experimentat cu care sa petrec o nopte intreaga. La fel este si la fete.
Am avut mai mult parteneri si crede-ma ca stiu ce spun. Acum sunt casatorita si nu regret deloc experienta pe care o am.
Doar tiganii poarta virginitatea chiar daca se casatoresc inainte de majorat, adica tigancele ca bietii mai fac gafe.
Fiecare face ce vrea cu virginitatea lui. El alege daca respecta sau nu ``regula``!
Contra! Pentru ca daca esti cu cineva si planuiti sa va casatoriti, atunci nu conteaza daca faci asta inainte. In plus... descoperi si cum va intelegeti in pat!
Se poate daca iti cumperi o pereche de chiloti de tabla cu lacat si pierzi cheia.
Apreciez ca ai simtul umorului! Pierzi cheia si in final va fi gasita de ''the right one'', sau cum?
Sunt Contra. Nu văd de ce o femeie ar trebui să-şi priveze una din plăceri, doar pentru că aşa cere o tradiţie tâmpită.
Care-i logica? Bărbatul pe care-l va avea este atât de nesigur pe el şi are impresia că o are atât de mică, încât îi este teamă ca nu cumva s-o fi avut unu mai bun decât el?
Nu faptul ca este o traditie conteaza cel mai mult, ci faptul ca este moral...
Este moral să te abţii de la ceva ce ai vrea să faci doar de gura lumii?
Fa-ti un mic control la capatana...
Să-mi fac un mic control la căpăţână doar pentru că sunt contra la ceva ce tu eşti pro? Îmi place logica ta de baltă.
Nu...sa-ti faci un control la capatana doar pentru argumentele tampite pe care le-ai adus!
Uite care-i treaba...imi cer scuze! am recitit comentariul tau(primul)si mi-am dat seama ca ce ai scris tu acolo a fost din propria ta experienta! mii de scuze inca o data!
Eu cred ca nu are nici o importanta virginitatea, important este sa iti placa de acea persoana, sa te intelegi bine cu ea si sa simti ca este persoana alaturi de care iti poti petrece restul vietii
Contra, sexul e important intr-o relatie si daca nu exista potrivire in pat o sa existe si probleme. Si oricum un act nu garanteaza ca nu vei mai avea alti parteneri in toata viata.
Cred ca nu ai inteles ideea ori nu stii sa citesti. Nu am spus ca mi-ar placea sa ma casatoresc cu unul de 40 de ani, dar nu inteleg de ce cunoscutul trebuie sa se rezume la sex. De ce pentru a te putea casatori trebuie neaparat sa treci prin patul fiecarui iubit? Da, bun, ca e posibil sa nu te potrivesti pe plan sexual. So? Scopul casatoriei este exclusiv sexul? te casatoresti cu cineva numai pentru partide extraordinare de sex?
Poate stii sa citesti dar ai probleme cu intelegerea textului.
"Nu cred că înţelegi tu ce vreau să zic". Explica-mi!
Vrei sa traiesti in concubinaj, ok, te priveste. Da, trebuie sa o cunosti, dar de ce cunoscutul se rezuma in principal la partea sexuala?
Sunt evident contra dintr-o suma de motive. In primul si in primul rand, nu exista relatie fara sex. Asta cred ca e clar pentru toti cei trecuti prin viata. O relatie solida inseamna sa-ti cunosti partenerul ca in palma. Sa stii practic totul despre el si sa va puteti oglindi unul in celalalt. Nu spune nimeni ca o relatie trebuie sa inceapa direct cu sex. Nu, lucrurile difera aici de la o persoana la alta dar o relatie frustrata sexual nu va duce nicaieri. Acum, exista sansa sa fentezi acest lucru si sa va casatoriti foarte tineri. Alta mare greseala. A te casatori inainte de a-ti pune cariera pe roate inseamna sa fii nesabuit si in definitiv egoist. Egoist pentru ca tu in subconstient tot la placerile tale te gandesti. Si se uita un lucru: Exista sansa sa nu va potriviti bine in pat. Ce faci atunci? Te trezesti ca te-ai insurat/maritat cu o persoana care nu te satisface.
1. Nu cred că se mai poartă, cel puțin din câte văd mai ales pe site-ul acesta, care reflectă destul de mult imaginea României (că în alte țări nu știu cum e). Lumea se schimbă, ba în rău, ba în bine. Mi se pare ok. Mi se pare bine că lumea nu mai crede că o forță paranormală care chiar se implică în viața lor și care alege rațiunea.
Asta cu virginitatea până la căsătorie ține mai mult de tradiție și religie. Cum spuneam, lumea evoluează pe unele planuri și retrogradează pe altele. Adică se schimbă.
Eu sunt contra. Bine, există și avantaje (ești major, se fac analize obligatorii dacă ești paranoic (deși eu nu aș accepta să fac sex cu un bărbat de care nu sunt sigură, faci sex mai târziu cu o singură persoană)). Sunt contra că poate ceva nu ți-a plăcut, nu sunteți compatibili sexual și vei căuta de la altcineva să suplinești această nevoie de pe piramida lui Maslow... care e importantă într-un cuplu.
Am mai auzit povești că unele persoane s-au căsătorit doar ca să facă sex și apoi s-au despărțit din te miri ce.
In alte tari, Norvegia, Germania, Suedia, Danemarca, Austria, Elvetia si alte tari foarte dezvoltate din punct de vedere economic, au o mentalitate mai inaintata fata de tarile ca Romania. De asta se dezvolta asa de bine, fiindca populatia lor lasa in urma traditiile de genul asta, care tin evolutia pe loc. Majoritatea au pe prim plan, viata profesionala. In Romania, marile probleme ale dragilor nostri cetateni, e de ce vecinica nu mai este virgina si cine o mai ia de nevasta acum ca are himenul rupt, ca nici cu dexul in fata nu inteleg astia ce inseamna virginitate.
Mai sunt aia care se casatoresc sa primeasca o suma de bani de la stat, ca aici.
Foarte bine zis „In Romania, marile probleme ale dragilor nostri cetateni, e de ce vecinica nu mai este virgina si cine o mai ia de nevasta acum ca are himenul rupt, ca nici cu dexul in fata nu inteleg astia ce inseamna virginitate." - partea mea preferată.
Tradițiile, în mare parte, împiedică evoluția pentru că te fac să stai pe loc, nu te lasă să creezi ceva nou, să gândești altfel.
Li se baga pe gat munca de mici desi aici sunt milioane care stau pe social dar nu se compara la 80 de milioane si inca mai creste populatia. Un lucru apreciez la parintii germani. Nu isi alinta copii (nu asta apreciez, ci faptul ca nu-i invata sa creada in zane si porci fermecatori), in general sunt reci. Am vazut copii de parinti bogati, cu haine de zici ca erau luate din ghenele de gunoi.
Oricum, aici si astia mai slabi te calca in picioare ca sa creasca in ochii celorlalti. Aici trebuie sa fii lup rau, nu doar gura sa fie de tine. Dar ideea este, ca problemele lor primare, nu sunt ce a intrebat autorul.
Mă rog. Eu aș zice că e mai ok să le îmfrumusețeze copilăria, așa nu cresc niște supărați. De ce să îi încarce cu adevărata viață încă de la vârste fragede? Copilul trebuie să se simtă încurajat, sprijinit. Știu un caz de genul cu unul care a crescut piroman, tocmai din cauza lipsei de afecțiune a căutat să distrugă cât mai mult. Știu că nemții sunt mai reci, dar așa?
Oricum, România, Țigania... știu că la țigani e tradiția cu virginitatea ce ai spus tu mai sus puțin. Mai rămâne ca România să evolueze, să fie mai deschisă și vor dispărea astfel de preocupări.
Contra si iti spun si de ce! in zilele noastre compatibilitatea sexuala a devenit foarte importanta in armonia unui cuplu! cel sau cea care descopera dupa casatorie ca nu este satisfacut, mai devreme sau mai tarziu va cauta in alta parte, sau apar discutii, frustrari etc! cel mai bine este sa te cunosti dinainte cat mai bine si sa realizezi cat esti de compatibil cu omul respectiv pe toate planurile!
nu spun ca nu ar fi ideal ca noaptea nuntii sa fie cu adevarat prima, dar riscurile de nepotrivire sunt mari!
plus ca mai sunt cazurile care au asteptat noaptea nuntii, apoi casnicia s-a destramat din diferite motive si respectivii au ramas cu un gust amar pentru ca nu s-au pastrat pentru cineva care sa-i merite, sau au regretat ca nu si-au trait viata pana atunci!
Inteleg si respect punctul tau de vedere, dar compatibilitate pe toate planurile ai spus? Nu exista acest lucru, fiecare om este diferit, UNIC, nu exista o ''clona'' a noastra de sex opus. Este oare o solutie mai buna a-l/a-o ''incerca'' pe fiecare in parte pentru a raspunde intrebarii "oare ne potrivim perfect din punct de vedere sexual?" Pacat ca a iubi pe cineva se rezuma semnificativ la satisfactia din punct de vedere sexual, atunci se pare ca lumea umana nu difera cu mult fata de cea ...animala. Consider ca reusita unei casatorii nu tine de ''experienta'' intima acumulatate si in plus daca cei doi se ''cunosc'' deja dinainte din acest punct de vedere, poate interveni usor monotonia. O buna comunicare este importanta in orice relatie. E ca si cum am avea in fata doua mere de acelasi fel, singura diferenta este ca unul dintre ele a fost deja muscat... voi pe care l-ati alege?
E total nepotrivita comparatia cu merele! Si pentru ca tu nu esti "muscata" ci doar activata! Biela manivela din toate motoarele din lume sunt "muscate" doar pentru ca - asa fiind construite! - culiseaza?! Daca te-ar "musca" fiecare partener, de fiecare data, cat de repede n-ar mai ramane decat oasele din tine?! Cat despre comunicare, DA, e foarte importanta, dar in lipsa essentiala a compatibiltatii si afectiunii, tot degeaba, ar fi un chin in doi, total aiurea! Si nici a iubi NU se "rezuma semnificativ" la satisfactia sexuala! E mult mai complexa situatia! Sa deduc de aici ca esti foarte tanara?!
De obicei cuvintele ''iubire'' si ''sex'' sunt folosite ca si cum s-ar gasi in asociere, ceea ce consider ca nu este cazul. Ca atare, sexul este un mijloc, nu un scop. Nu e necesar sa fim activati pentru ca suntem deja innascuti cu asta, facem acele gesturi inconstient pentru ca sunt naturale, innascute.(rezulta astfel ca nu e necesar sa fie invatate conform spuselor tale). Chiar daca poate era o intrebare retorica, tin sa precizez ca varsta nu are relevanta. Apreciez puntul tau de vedere, mersi pentru timpul dedicat raspunsurilor.
Sunt contra,dar am o intrebare foarte serioasa pentru agaricii astia - majoritar atei hedonisti,care nici nu stiu ce-i cu ei pe lume - care zic mereu ca nu-ti poti permite sa faci sex dupa casatorie,ca poate,dracie,nu va potriviti : Larva cretina,te-ai casatorit cu omul,sau cu ce are in pantaloni?
Asta doar asa,ca sa stim daca esti jalnic sau daca mai ai, cat de cat, o speranta de scapare din prostia in care te afunzi, ca individ, intr-o astfel de circumstanta.
„Larva cretina, te-ai casatorit cu omul, sau cu ce are in pantaloni?"
Cu amândouă. Sunt importante. E precum clișeul „aspectul nu contează". Doar nu ai vrea să fugi la altull/alta și să te satisfaci doar cu mâna, nu? Să apară discuții, certuri...
Nu-s hedonistă, plăcerea are scopul de a te motiva, dar nu te face să evoluezi în unele cazuri.
Importante sunt conceptiile tale si ce simti tu, restul nu conteaza, doar sa te simti tu impacata sufleteste.
E un lucru minunat sa fi virgina la casatorie si o sa fiu rautacioasa acum dar, esti virgina sau virgin daca nu ai avut cu cine s`o faci pana la casatorie sau religia iti impune si te abtii.
Insa in ziua e azi nu e nici`un regret daca o faci cu baiatul pe care il iubesti si te iubeste, parerea mea, poate cine stie acel baiat va fi sotul tau.
Insa sunt contra fetelor care o fac si nu o fac cu cine trebuie.
Nu va grabiti.
Nu se mai poartă şi mie nici nu mi se mai pare ok. Dacă te căsătoreşti şi vezi că nu te potriveşti cu partenerul din punct de vedere sexual? Sau dacă nu te satisface? Ce faci apoi, că asexuală nu cred că eşti.
Da! pentru ca si in Scriptura zice "Nimic necurat nu poate intra in Imparatia lui Dumnezeu si nici curvarii care au patat Taina Nuntii!"
Sunt rare situatile in care se mai pastreaza virginitatea pana la casatorie, marea lor parte tin de interdictii religioase sau culturale. Eu sunt contra dintr-un motiv foarte simplu, iubesti de numai poti, dar te trezesti ca nu exista potrivire in privinta sexului, mi se pare o situatie foarte trista, in acelasi timp e util sa ai si termen de comparatie, ca sa nu apara curiozitati mai tarziu, poate e o gandire prea libera, dar cred ca printr-un rau mai mic pot fi evitate probleme mai grave.
Si uite de-asta, multi considera ca toate femeile sunt curve. Urmand rationamentul tau, ar insemna ca fiecare fata sa incerce cat mai multi barbati, pana il gaseste pe cel care o satisface cel mai bine din punct de vedere sexual, desi granita dintre a fi in cautarea omului potrivit si a fi parasuta e foarte subtire. Apoi, dupa ce se incheie"partida", constati ca respectivul doar atat e in stare sa ofere, placere de cateva minute. Si devii dependent de o persoana doar pentru ca iti ofera sex de calitate, cu alte cuvinte, nu mai gandesti cu creierul, ci cu chilotii.
Nu am zis sa incerce cat mai multi, dar sexul este foarte important intr-o relatie, nu-mi spune ca ai fi fericita intr-o relatie in care sexul ar fi dezastruos, sau nu ai cauta intr-o astfel de situatie satisfactie in alta parte. Nu sunt de parere ca o femeie e curva daca a fost cu un numar de barbati, consider ca e curva cand umbla cu mai multi de odata, cand are comportament ostentativ din punct de vedere sexual, dar asta este doar parerea mea, fiecare vede lucrurile cum doreste.
Sexul e important, dar nu decisiv. Si da, as fi fericita intr-o relatie in care ma simt implinita pe plan emotional, sentimental, chiar daca sexul nu se lasa cu focuri de artificii. si pana la urma, frecventa relatiilor sexuale se diminueaza odata cu inaintarea in varsta. Si cand ajungi la 60 de ani si tragi linie, constati ca nu a ramas nimic profund in urma ta.
Cand iubesti o persoana in adevaratul sens al cuvantului, o (aparent) simpla mangaiere te poate face sa zbori mai sus decat o ''placere de cateva minute'' (cum spuneai si tu). Dar din pacate, astazi multi sunt cei care gandesc cu alte organe. Iar situatia nu se raporteaza doar la femei...
Hmm.dupa parerea mea, nu se mai poarta. poate ar fi frumos da acum nu cred ca. mai conteaza..adica ..am citit o poveste in care un barbat/baiat a parasit o fata pentru ca era virgina..deci cum o dai tot nu e bine!:NU?
Buna scumpo nu se mai poarta fetele nu mai sunt obligate sa nu se culce cu un baiat pana la casatorie insa nici sa te culci cu cine iti iese in cale sau cu nu stiu cati barbati pentru ca nu e bine si de asemenea nu trebuie sa iti incepi viata sexuala de la o varsta frageda cel mai bine e pe la 18 ani dar de regula nu se stie niciodata cati ani vei avea atunci cand simti ca il iubesti si ca te iubeste si aveti incredere unul in celalalt atunci se va intampla atunci ar trebui sa o faci asa cred eu funda?
Scuze, doar vreau sa fiu cu tot cu raspuns, bagat la tine in decolteu...nimic personal!
Ar trebui ca domnisoarele de onoare sa fie virgine, na! au ceva de spus si aparat.Noi am murit cu milioanele in razboaie, ca sa invatam ce inseamna onoarea.
Virginiatea se poarta, se minte, se ascunde etc. astea sunt doar detalii.
Important e sa ne intelegem si nu cred ca cerem prea mult, frumusetea si virginitatea sunt trecatoare.
Raulinio întreabă: