| Helena08 a întrebat:

Se mai poarta "virginitatea pana la casatorie"? Pro sau contra?

Răspuns Câştigător
| raluk27 a răspuns:

Nu e vorba de "purtat". Teoretic asa ar fi corect si frumos, practic din pacate, in ziua de azi a devenit o conditie obligatorie sa faci sex, pentru a avea o relatie normala. Pro

63 răspunsuri:
| KristalPop a răspuns:

E frumos, dar nu se mai poartă. Pro.

| andrada17ani a răspuns:

rolling on the floor) unele fete au copii de la 12-14 ani nu mai se poarta nu sunt nici pro nici contra

| IREros a răspuns:

Nu se mai poarta, insa sunt prohappy

| Helena08 explică:

Argumente

| mgtow a răspuns:

Doar tiganii poarta virginitatea chiar daca se casatoresc inainte de majorat, adica tigancele ca bietii mai fac gafe.

| Sultan a răspuns:

Ba se mai poarta. Dar eu sunt contrahappy

| Helena08 explică (pentru raluk27):

Ai perfecta dreptate insa foarte multi nu stiu ca de fapt sexul nu se invata, el nu trebuie ''exersat'' inainte asa cum multi sunt tentati sa afirme, ci el este in sangele nostru, in gene inca de la nastere.(conform cercetarilor psihologice)

| Bluebutterfly80 a răspuns:

Contra si iti spun si de ce! in zilele noastre compatibilitatea sexuala a devenit foarte importanta in armonia unui cuplu! cel sau cea care descopera dupa casatorie ca nu este satisfacut, mai devreme sau mai tarziu va cauta in alta parte, sau apar discutii, frustrari etc! cel mai bine este sa te cunosti dinainte cat mai bine si sa realizezi cat esti de compatibil cu omul respectiv pe toate planurile!
nu spun ca nu ar fi ideal ca noaptea nuntii sa fie cu adevarat prima, dar riscurile de nepotrivire sunt mari!
plus ca mai sunt cazurile care au asteptat noaptea nuntii, apoi casnicia s-a destramat din diferite motive si respectivii au ramas cu un gust amar pentru ca nu s-au pastrat pentru cineva care sa-i merite, sau au regretat ca nu si-au trait viata pana atunci! happy

| Wøodenpints a răspuns:

Sunt Contra. Nu văd de ce o femeie ar trebui să-şi priveze una din plăceri, doar pentru că aşa cere o tradiţie tâmpită.
Care-i logica? Bărbatul pe care-l va avea este atât de nesigur pe el şi are impresia că o are atât de mică, încât îi este teamă ca nu cumva s-o fi avut unu mai bun decât el?

| HouseHouse a răspuns:

Pro.

| mona a răspuns:

Nu se mai poarta in ziua de azi, nu sunt nici pro dar nici contra

| raluk27 a răspuns (pentru Helena08):

Mie mi se pare dragut cum era inainte, cand casatoriile erau aranjate de parinti si tinerii nu se cunosteau aproape deloc. Amandoi erau "la inceput", nu existau gelozii legate de fostii parteneri, nu existau reprosuri, si dragostea era "construita" pe parcurs. In principal cred ca s-a ajuns unde s-a ajuns din doua motive: baietii conditionaza fetele "te culci cu mine sau ne despartim", iar fetele cedeaza prea usor, ceea ce creaza si o mare disponibilitate la capitolul sex

| wolder a răspuns:

Fiecare face ce vrea cu virginitatea lui. El alege daca respecta sau nu ``regula``!
Contra! Pentru ca daca esti cu cineva si planuiti sa va casatoriti, atunci nu conteaza daca faci asta inainte. In plus... descoperi si cum va intelegeti in pat!

| MioaraParalescu a răspuns:

Se poate daca iti cumperi o pereche de chiloti de tabla cu lacat si pierzi cheia.

| Helena08 explică (pentru Bluebutterfly80):

Inteleg si respect punctul tau de vedere, dar compatibilitate pe toate planurile ai spus? Nu exista acest lucru, fiecare om este diferit, UNIC, nu exista o ''clona'' a noastra de sex opus. Este oare o solutie mai buna a-l/a-o ''incerca'' pe fiecare in parte pentru a raspunde intrebarii "oare ne potrivim perfect din punct de vedere sexual?" Pacat ca a iubi pe cineva se rezuma semnificativ la satisfactia din punct de vedere sexual, atunci se pare ca lumea umana nu difera cu mult fata de cea ...animala. Consider ca reusita unei casatorii nu tine de ''experienta'' intima acumulatate si in plus daca cei doi se ''cunosc'' deja dinainte din acest punct de vedere, poate interveni usor monotonia. O buna comunicare este importanta in orice relatie. E ca si cum am avea in fata doua mere de acelasi fel, singura diferenta este ca unul dintre ele a fost deja muscat... voi pe care l-ati alege?

| Helena08 explică (pentru Wøodenpints):

Nu faptul ca este o traditie conteaza cel mai mult, ci faptul ca este moral...

| crack123 a răspuns:

Sunt rare situatile in care se mai pastreaza virginitatea pana la casatorie, marea lor parte tin de interdictii religioase sau culturale. Eu sunt contra dintr-un motiv foarte simplu, iubesti de numai poti, dar te trezesti ca nu exista potrivire in privinta sexului, mi se pare o situatie foarte trista, in acelasi timp e util sa ai si termen de comparatie, ca sa nu apara curiozitati mai tarziu, poate e o gandire prea libera, dar cred ca printr-un rau mai mic pot fi evitate probleme mai grave.

| Helena08 explică (pentru MioaraParalescu):

Apreciez ca ai simtul umorului! Pierzi cheia si in final va fi gasita de ''the right one'', sau cum?rolling on the floor

| Wøodenpints a răspuns (pentru Helena08):

Este moral să te abţii de la ceva ce ai vrea să faci doar de gura lumii?

| Maddutzakiss a răspuns:

Buna scumpo nu se mai poarta fetele nu mai sunt obligate sa nu se culce cu un baiat pana la casatorie insa nici sa te culci cu cine iti iese in cale sau cu nu stiu cati barbati pentru ca nu e bine si de asemenea nu trebuie sa iti incepi viata sexuala de la o varsta frageda cel mai bine e pe la 18 ani dar de regula nu se stie niciodata cati ani vei avea atunci cand simti ca il iubesti si ca te iubeste si aveti incredere unul in celalalt atunci se va intampla atunci ar trebui sa o faci asa cred eu funda?

| Dina10 a răspuns (pentru Helena08):

Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, dar experienta isi spune cuvantul. Nu cred ca mi-ar fi tot una sa am un partener care nu a auzit de preludiu si totul dureaza 5 minute, dupa care adoarme, si alta este sa am un partener experimentat cu care sa petrec o nopte intreaga. La fel este si la fete.
Am avut mai mult parteneri si crede-ma ca stiu ce spun. Acum sunt casatorita si nu regret deloc experienta pe care o am.

| Dismally a răspuns:

Eu cred ca nu are nici o importanta virginitatea, important este sa iti placa de acea persoana, sa te intelegi bine cu ea si sa simti ca este persoana alaturi de care iti poti petrece restul vietii happy

| raluk27 a răspuns (pentru crack123):

Si uite de-asta, multi considera ca toate femeile sunt curve. Urmand rationamentul tau, ar insemna ca fiecare fata sa incerce cat mai multi barbati, pana il gaseste pe cel care o satisface cel mai bine din punct de vedere sexual, desi granita dintre a fi in cautarea omului potrivit si a fi parasuta e foarte subtire. Apoi, dupa ce se incheie"partida", constati ca respectivul doar atat e in stare sa ofere, placere de cateva minute. Si devii dependent de o persoana doar pentru ca iti ofera sex de calitate, cu alte cuvinte, nu mai gandesti cu creierul, ci cu chilotii.

| crack123 a răspuns (pentru raluk27):

Nu am zis sa incerce cat mai multi, dar sexul este foarte important intr-o relatie, nu-mi spune ca ai fi fericita intr-o relatie in care sexul ar fi dezastruos, sau nu ai cauta intr-o astfel de situatie satisfactie in alta parte. Nu sunt de parere ca o femeie e curva daca a fost cu un numar de barbati, consider ca e curva cand umbla cu mai multi de odata, cand are comportament ostentativ din punct de vedere sexual, dar asta este doar parerea mea, fiecare vede lucrurile cum doreste.

| raluk27 a răspuns (pentru crack123):

Sexul e important, dar nu decisiv. Si da, as fi fericita intr-o relatie in care ma simt implinita pe plan emotional, sentimental, chiar daca sexul nu se lasa cu focuri de artificii. si pana la urma, frecventa relatiilor sexuale se diminueaza odata cu inaintarea in varsta. Si cand ajungi la 60 de ani si tragi linie, constati ca nu a ramas nimic profund in urma ta.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns (pentru Helena08):

Este in gene, dar adevarul este ca, ba da, se invata, si se exerseaza! Animalele o fac doar din instinct, pentru ca la ele e vorba doar de procreere (si mai rar de placere / socializare!) pe cand la noi, e mult mai complicat, nu e un simplu act fizic!

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns (pentru Helena08):

E total nepotrivita comparatia cu merele! Si pentru ca tu nu esti "muscata" ci doar activata! Biela manivela din toate motoarele din lume sunt "muscate" doar pentru ca - asa fiind construite! - culiseaza?! Daca te-ar "musca" fiecare partener, de fiecare data, cat de repede n-ar mai ramane decat oasele din tine?! Cat despre comunicare, DA, e foarte importanta, dar in lipsa essentiala a compatibiltatii si afectiunii, tot degeaba, ar fi un chin in doi, total aiurea! Si nici a iubi NU se "rezuma semnificativ" la satisfactia sexuala! E mult mai complexa situatia! Sa deduc de aici ca esti foarte tanara?!

| Helena08 explică (pentru raluk27):

Cand iubesti o persoana in adevaratul sens al cuvantului, o (aparent) simpla mangaiere te poate face sa zbori mai sus decat o ''placere de cateva minute'' (cum spuneai si tu). Dar din pacate, astazi multi sunt cei care gandesc cu alte organe. Iar situatia nu se raporteaza doar la femei...

| TheAce a răspuns:

Sunt evident contra dintr-o suma de motive. In primul si in primul rand, nu exista relatie fara sex. Asta cred ca e clar pentru toti cei trecuti prin viata. O relatie solida inseamna sa-ti cunosti partenerul ca in palma. Sa stii practic totul despre el si sa va puteti oglindi unul in celalalt. Nu spune nimeni ca o relatie trebuie sa inceapa direct cu sex. Nu, lucrurile difera aici de la o persoana la alta dar o relatie frustrata sexual nu va duce nicaieri. Acum, exista sansa sa fentezi acest lucru si sa va casatoriti foarte tineri. Alta mare greseala. A te casatori inainte de a-ti pune cariera pe roate inseamna sa fii nesabuit si in definitiv egoist. Egoist pentru ca tu in subconstient tot la placerile tale te gandesti. Si se uita un lucru: Exista sansa sa nu va potriviti bine in pat. Ce faci atunci? Te trezesti ca te-ai insurat/maritat cu o persoana care nu te satisface.

| Oana92 a răspuns:

Contra, sexul e important intr-o relatie si daca nu exista potrivire in pat o sa existe si probleme. Si oricum un act nu garanteaza ca nu vei mai avea alti parteneri in toata viata.