Nu e vorba de "purtat". Teoretic asa ar fi corect si frumos, practic din pacate, in ziua de azi a devenit o conditie obligatorie sa faci sex, pentru a avea o relatie normala. Pro
De obicei cuvintele ''iubire'' si ''sex'' sunt folosite ca si cum s-ar gasi in asociere, ceea ce consider ca nu este cazul. Ca atare, sexul este un mijloc, nu un scop. Nu e necesar sa fim activati pentru ca suntem deja innascuti cu asta, facem acele gesturi inconstient pentru ca sunt naturale, innascute.(rezulta astfel ca nu e necesar sa fie invatate conform spuselor tale). Chiar daca poate era o intrebare retorica, tin sa precizez ca varsta nu are relevanta. Apreciez puntul tau de vedere, mersi pentru timpul dedicat raspunsurilor.
E un lucru minunat sa fi virgina la casatorie si o sa fiu rautacioasa acum dar, esti virgina sau virgin daca nu ai avut cu cine s`o faci pana la casatorie sau religia iti impune si te abtii.
Insa in ziua e azi nu e nici`un regret daca o faci cu baiatul pe care il iubesti si te iubeste, parerea mea, poate cine stie acel baiat va fi sotul tau.
Insa sunt contra fetelor care o fac si nu o fac cu cine trebuie.
Nu va grabiti.
Să-mi fac un mic control la căpăţână doar pentru că sunt contra la ceva ce tu eşti pro? Îmi place logica ta de baltă.
1. Nu cred că se mai poartă, cel puțin din câte văd mai ales pe site-ul acesta, care reflectă destul de mult imaginea României (că în alte țări nu știu cum e). Lumea se schimbă, ba în rău, ba în bine. Mi se pare ok. Mi se pare bine că lumea nu mai crede că o forță paranormală care chiar se implică în viața lor și care alege rațiunea.
Asta cu virginitatea până la căsătorie ține mai mult de tradiție și religie. Cum spuneam, lumea evoluează pe unele planuri și retrogradează pe altele. Adică se schimbă.
Eu sunt contra. Bine, există și avantaje (ești major, se fac analize obligatorii dacă ești paranoic (deși eu nu aș accepta să fac sex cu un bărbat de care nu sunt sigură, faci sex mai târziu cu o singură persoană)). Sunt contra că poate ceva nu ți-a plăcut, nu sunteți compatibili sexual și vei căuta de la altcineva să suplinești această nevoie de pe piramida lui Maslow... care e importantă într-un cuplu.
Am mai auzit povești că unele persoane s-au căsătorit doar ca să facă sex și apoi s-au despărțit din te miri ce.
In alte tari, Norvegia, Germania, Suedia, Danemarca, Austria, Elvetia si alte tari foarte dezvoltate din punct de vedere economic, au o mentalitate mai inaintata fata de tarile ca Romania. De asta se dezvolta asa de bine, fiindca populatia lor lasa in urma traditiile de genul asta, care tin evolutia pe loc. Majoritatea au pe prim plan, viata profesionala. In Romania, marile probleme ale dragilor nostri cetateni, e de ce vecinica nu mai este virgina si cine o mai ia de nevasta acum ca are himenul rupt, ca nici cu dexul in fata nu inteleg astia ce inseamna virginitate.
Mai sunt aia care se casatoresc sa primeasca o suma de bani de la stat, ca aici.
Foarte bine zis „In Romania, marile probleme ale dragilor nostri cetateni, e de ce vecinica nu mai este virgina si cine o mai ia de nevasta acum ca are himenul rupt, ca nici cu dexul in fata nu inteleg astia ce inseamna virginitate." - partea mea preferată.
Tradițiile, în mare parte, împiedică evoluția pentru că te fac să stai pe loc, nu te lasă să creezi ceva nou, să gândești altfel.
Li se baga pe gat munca de mici desi aici sunt milioane care stau pe social dar nu se compara la 80 de milioane si inca mai creste populatia. Un lucru apreciez la parintii germani. Nu isi alinta copii (nu asta apreciez, ci faptul ca nu-i invata sa creada in zane si porci fermecatori), in general sunt reci. Am vazut copii de parinti bogati, cu haine de zici ca erau luate din ghenele de gunoi.
Oricum, aici si astia mai slabi te calca in picioare ca sa creasca in ochii celorlalti. Aici trebuie sa fii lup rau, nu doar gura sa fie de tine. Dar ideea este, ca problemele lor primare, nu sunt ce a intrebat autorul.
Importante sunt conceptiile tale si ce simti tu, restul nu conteaza, doar sa te simti tu impacata sufleteste.
Da! pentru ca si in Scriptura zice "Nimic necurat nu poate intra in Imparatia lui Dumnezeu si nici curvarii care au patat Taina Nuntii!"
Cred ca nu ai inteles ideea ori nu stii sa citesti. Nu am spus ca mi-ar placea sa ma casatoresc cu unul de 40 de ani, dar nu inteleg de ce cunoscutul trebuie sa se rezume la sex. De ce pentru a te putea casatori trebuie neaparat sa treci prin patul fiecarui iubit? Da, bun, ca e posibil sa nu te potrivesti pe plan sexual. So? Scopul casatoriei este exclusiv sexul? te casatoresti cu cineva numai pentru partide extraordinare de sex?
Nu...sa-ti faci un control la capatana doar pentru argumentele tampite pe care le-ai adus!
Uite care-i treaba...imi cer scuze! am recitit comentariul tau(primul)si mi-am dat seama ca ce ai scris tu acolo a fost din propria ta experienta! mii de scuze inca o data!
Da se mai poarta virginitatea pana la casatorie numai daca vrei tu draga
Sunt contra,dar am o intrebare foarte serioasa pentru agaricii astia - majoritar atei hedonisti,care nici nu stiu ce-i cu ei pe lume - care zic mereu ca nu-ti poti permite sa faci sex dupa casatorie,ca poate,dracie,nu va potriviti : Larva cretina,te-ai casatorit cu omul,sau cu ce are in pantaloni?
Asta doar asa,ca sa stim daca esti jalnic sau daca mai ai, cat de cat, o speranta de scapare din prostia in care te afunzi, ca individ, intr-o astfel de circumstanta.
Scuze, doar vreau sa fiu cu tot cu raspuns, bagat la tine in decolteu...nimic personal!
Ar trebui ca domnisoarele de onoare sa fie virgine, na! au ceva de spus si aparat.Noi am murit cu milioanele in razboaie, ca sa invatam ce inseamna onoarea.
Virginiatea se poarta, se minte, se ascunde etc. astea sunt doar detalii.
Important e sa ne intelegem si nu cred ca cerem prea mult, frumusetea si virginitatea sunt trecatoare.
Asta nu e pro sau contra asta depinde de persoane
Fiecare alege momentul cand considera ca e cel mai bine
Poate stii sa citesti dar ai probleme cu intelegerea textului.
"Nu cred că înţelegi tu ce vreau să zic". Explica-mi!
Vrei sa traiesti in concubinaj, ok, te priveste. Da, trebuie sa o cunosti, dar de ce cunoscutul se rezuma in principal la partea sexuala?
Mă rog. Eu aș zice că e mai ok să le îmfrumusețeze copilăria, așa nu cresc niște supărați. De ce să îi încarce cu adevărata viață încă de la vârste fragede? Copilul trebuie să se simtă încurajat, sprijinit. Știu un caz de genul cu unul care a crescut piroman, tocmai din cauza lipsei de afecțiune a căutat să distrugă cât mai mult. Știu că nemții sunt mai reci, dar așa?
Oricum, România, Țigania... știu că la țigani e tradiția cu virginitatea ce ai spus tu mai sus puțin. Mai rămâne ca România să evolueze, să fie mai deschisă și vor dispărea astfel de preocupări.
„Larva cretina, te-ai casatorit cu omul, sau cu ce are in pantaloni?"
Cu amândouă. Sunt importante. E precum clișeul „aspectul nu contează". Doar nu ai vrea să fugi la altull/alta și să te satisfaci doar cu mâna, nu? Să apară discuții, certuri...
Nu-s hedonistă, plăcerea are scopul de a te motiva, dar nu te face să evoluezi în unele cazuri.
Asa ar cam trebui..doar dupa casatorie dar... lumea e moderna! si sa schimbat
Raulinio întreabă: