Gresit. O leoaica intra in ovulatie daca puii ei sunt omorati de un mascul rival ceilui alfa, si daca cel alfa este alungat, iar masculul nou preia controlul haremului, omorand toti puii care sunt urmasii masculului precedent, pentru a elimina competitia. Dar exista si grupuri in care nu exista doar un mascul, ci doi (sau mai multi), si de obicei acestia sunt frati.
"Eu nu am inteles de unde stie leoaica ca ala i-a omorat puii, ca nu are constienta de sine ca noi ca sa realizeze zic eu."
Nu, dar are ochi, si poate vedea asta. Poate observa cand puii ei sunt atacati, si eventul omorati daca ea nu reuseste sa ii protejeze.
"Si cum faptul ca i-a omorat, influenteaza ovulatia!? Ce treaba are un eveniment extern cu ce se intampla in ea?!"
Nu pot sa-ti spun cu exactitate, pentru ca am vazut asta mai de mult timp intr-un documentar, si nu imi aduc aminte explicatia (daca a fost vreo explicatie).
Nu, doar omul are constienta de sine, s-a zis, asta il deosebeste fundamental de animale.
Ca daca elefantii ar avea, atunci ar fi inteligenti ca noi si ar putea invata sa citeasca, limbajul nostru, iar daca i-ai pune sa tasteze un text, ti l-ar tasta dupa dictare chiar daca nu ar putea vorbi, insa asa ceva nu merge, pentru ca nu au acel nivel.
Au o memorie buna si niste automatisme care ar da doar impresia, dar in nici un caz nu stiu de existenta lor.
Pai tocmai aia, e instinctul in ea de reproducere care renaste din nou ca nu si-a dus stadiul de a mama de pui la maturitate,
Pai la animale nu se pune problema de iubire, normal ca nu isi iubeste partenerul, nu am argumente contra.
Dar la om, femeia isi iubeste partenerul daca el arata bine, nu va cauta altceva atat timp cat il iubeste pe ala, cand ii trece iubirea da, atunci va cauta altceva mai bun.
Si cand vrea sa incerce altceva, deja gata, iubirea pentru actualul nu prea mai e.
Sau daca nu iubeste din start pe ala, e clar ca din start e in cautare de ceva mai bun.
Dar asa sunt si barbatii! Si aia cand nu mai iubeste femeia aia, cauta alta mai frumoasa, mai altfel.
anonim_4396 întreabă:
BellaSimpson13 întreabă: