| Mkeynes a întrebat:

Sex neprotejat prima si a doua zi dupa menstruatie? Risc de sarcina? Avand ciclu neregulat.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca ziua 1-a si a 2-a dupa terminarea menstruatiei, este de fapt in majoritatea cazurilor a 4-a, 5-a sau a 6-a zi a ciclului menstrual, poate sa existe un risc real risc de formare a sarcinii daca sperma ajunge in vagin in situatiile urmatoare :
-- ciclu menstrual foarte NEREGULAT / dereglat.
-- ciclu menstrual REGULAT insa foarte scurt de 21, 22, 23 zile

POSIBILITATEA SI PROBABILITATEA DE A SE FORMA SARCINA IN PRIMELE 7-8 ZILE
Doar daca in mod sigur sperma NU ajunge in interiorul vaginului, numai atunci formarea sarcinii devine imposibila indiferent in ce moment al ciclului menstrual este intretinut actul sexual.
Daca actul sexual este intretinut in perioada zilelor de sangerare menstruaal, in astfel de cazuri pot exista si situatii in care apare posibilitatea sa se formeze sarcina, insa asa cum am mai amintit asta se poate intampla numai atunci cand sexul s-a terminat cu ejcularea spermei in vagin si actul sexual este intretinut in a 4-a, 5-a sau a 6-a zi de menstruatie sau intruna din zilele imediat urmatoare a unei sangerarii menstruale scurte de doar 2-3 zile. Dar trebuie mentionat ca aceasta posibilitate exista numai in cazul in care ciclul menstrual este : ori foarte dereglat, sau este foarte scurt. Posibilitatea reala de formare a sarcinii in urma unui sex intretinut in cea de a 3-a, 4-a, 5-a sau a 6-a zi a ciclului menstrual (numarat fata de prima zi de menstruatie) se poate intampla in cazul in care LUNGIMEA ca numar de zile a ciclului menstrual este de numai : 21, 22, sau 23 de zile.
Este determinat stiintific si medical ca OVULUL este eliberat cu 14 zile inainte de terminarea ciclului. Astfel, reiese ca OVULATIA se produce in cea de a 8-a zi a ciclului de 21 de zile, in a 9-a zi a ciclului de 22 de zile, a 10-a zi a ciclului de 23 de zile. Ca atare rezulta ca in cazul in care ciclul menstrual este unul foarte scurt, de 21 sau 22 de zile, PERIOADA FERTILA poate sa inceapa chiar si de prin a 4-a sau a 5-a zi a ciclului menstrual, si asta se poate intampla datorita faptului, ca spermatozoizii dupa ce trec din vagin in uter in acest moment, uneori reusesc sa supravietuiasca chiar si 4-5 zile in asteptarea ovulului si reusesc sa fecundeze ovulul care apare in a 7-a sau a 8-a zi a ciclului. Multa sanatate!

10 răspunsuri:
| Cristian84 a răspuns:

Riscul e destul de mare

| Stegman a răspuns:

Da este risc din cauza ciclului neregulat poti ramane oricand insarcinata.

| Werrich a răspuns:

Șanse mari. De ce Dumnezeu nu folosești prezervativ? Vrei copii sau BTS?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Adica dupa ce s-a terminat menstruatia? Sa zicem ca pana prin ziua 10, nu ar trebui sa fie probleme.

| Catalin77945 a răspuns:

Risc mare

| piSsuletZ a răspuns:

Din proprie experienta iti zic eu care am avut toata viata ciclul neregulat si sunt casatorita de 6 ani ca in fiecare luna primele 3 zile dupa menstuatie am mereu contact sexual neprotejat si nu mi s-a intamplat niciodata sa am vreo surpriza neplacuta.

| Mkeynes explică (pentru piSsuletZ):

Multumesc

| Freya1 a răspuns:

E bine sa te protejeze oricand.Doar ca ar trebui să mergi la medic sa vezi ce se intampla de iti e ciclul neregulat, ca poate te ferești de sarcina cand tu nici nu poti ramane.

| Mkeynes explică (pentru Freya1):

Serios?

| Freya1 a răspuns (pentru Mkeynes):

Daca ai ciclu neregulat nu inseamna neaparat ca ai o problema grava, dar in acelasi tip ciclurile neregulate pot ascunde un chist ovarian, un fibrom sau sindromul ovarelor polichistice ce o data cu trecerea timpului daca nu le tratezi sa iti provoace inferitilitate.
Daca ai ovare polichistice e posibil sa ramai greu insarcinata oricum.