Nu mi se par perversiuni sexuale. BDSM inseamna perversiuni sexuale dupa parerea mea.
Perversiune sexuala: Deviere de la normal a instinctelor sexuale, astfel încât satisfacția sexuală se obține în mod nefiresc, prin acte de cruzime asupra sa însuși ori a partenerului, sau fără partener, neexistând posibilitatea de a perpetua specia
Deci dacă nevastă-ta ia contraceptive e perversiune sexuală?
Eu am dat raspunsul copy/paste de pe dex online.
conform frumoasei noastre tari religioase si culturi de aceeasi natura putem spune ca toti suntem niste perversi si jumatate.
Daca te duci pe un site de "matrimoniale" pentru perversiuni ai sa vezi acolo ca orice poate fi numit perversiune.
https://dexonline.ro/definitie/perversiune
"Ceea ce se consideră scop sexual normal este contactul părților genitale în timpul coitului, relaxarea sexuală, și pentru un timp, satisfacerea instinctului, instinct care prezintă analogii cu potolirea foamei. În același timp se întâlnesc în procesul sexual cel mai normal, tendințe a căror dezvoltare va duce la deviații care sunt descrise sub numele de perversiuni. "
". Întrebuințarea gurii ca organ sexual este considerată perversiune atunci când buzele (sau limba) intra în contact cu părțile genitale ale partenerului, dar nu și atunci când mucoasele bucale ale celor două ființe se ating. Această excepție pe care o stabilim în favoarea sărutului, este o verigă spre actul normal. Atunci când manifestam oroare față de astfel de capricii utilizate de la originile umanității și le consideram drept perversiuni, cedam unui sentiment de dezgust care îndepărtează de astfel de scopuri sexuale. [...] "
" întrebuințarea sexuală a orificiului anal. Vedem aici încă și mai clar, că dezgustul resimțit de întrebuințarea orificiului anal în scopul sexual este cel care marchează această întrebuințare cu pecetea perversiunii. "
Sigismund Freud - trei eseuri privind teoria sexualității
Stai liniștit că nu s-a bătut cu pumnul în piept că ceea ce a spus este bătut în cuie, o poți lua ca pe o altă părere. Fiecare are minte să gândească singur.
Serios, Freud e cunoscut azi pentru teorii fantastice si nefalsificabile. La vremea respectiva, el a reprezentat un progres, dar psihologia nu s-a oprit acolo.
În cartea din care am citat să zicem că spune lucrurile ca și cum nu sunt informații din știința exactă, căci nu sunt oricum. De aceea psihologia nu s-a oprit acolo căci au venit și alții cu completari sau Jung care îl contrazice în unele teorii.
Salut! Nu sunt neaparat. Unii le pot considera astfel, alții nu. Pentru mine unul sunt doar alte tipuri de sex. Perversiunile sexuale pentru mine înseamnă atunci când vorbim de sexul in trei, de jocuri erotice sau atunci când tanjesti după cineva care iti este interzis. Baftă!
Jung e si mai marginal si mai nefalsificabil decat Freud.
https://www.hgi.org.uk/......and-occult
Iată și o definiție obiectivă:
Perversion: Sexual practice disapproved by the speaker. (Thomas Szasz in The Second Sin. Garden City: Doubleday, 1973, p. 10).
Arnold2893 întreabă: