Bună!
Ar TREBUI să mai AŞTEPŢI vreo 2-3 ani :)
Dacă îţi începi acum viaţa sexuală, evident că RISCURILE sunt mult mai MARI!
Principala cauză a CANCERULUI de col uterin este "debutul precoce al vieții sexuale" - vezi detalii la linkul :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cancer_de_col_uterin
http://www.sfatulmedicului.ro/......evreme_750
http://www.csid.ro/health/cancerul-de-col-uterin-2780272/
http://www.ginecologie.ro/......fault.aspx
Viaţa sexuală TREBUIE începută DUPĂ 18 anişori!
Vezi alte detalii la linkul :
http://www.tpu.ro/......mai-mul-i/
Toate cele bune.
PRO? ca nu poti fi acuzat de corupere minori sau pedofilie cat esti minor! in rest e doar CONTRA! Stai si asteapta sa cresti pana atunci citeste aici sa vezi ce patesc copii prosti si neinformati!
Și pro și contra:
; În cele mai multe din cazuri sunt prea proști și nu ai auzit de protecție.
; Și-o trag, bineînțeles, fără știință.
; Am ajuns în halul în care vor să se omoare doar pentru că și-au pierdut virginitatea (deși nu s-au gândit înainte).
; Nu există minte pentru fete în general, la băieți, ei nu prea au treabă. Dispar dacă este vreo problemă (deși nu e bine, că pică de proști).
; Dacă faci asta cu cap și iese bine, ține-o tot așa!
; Dacă știi să te controlezi (băiat fiind) și să nu-ți dai drumul în ea, perfect.
; Dacă o faci cu una, apăi frate, n-o fă de la a doua întâlnire. Fă-o după ceva timp.
; Nu rănii o fată, n-o băga în pat și după p@. De ce? Femeia se ridică și te cam joacă pe cap, cât de bărbat ești tu.
PRO și CONTRA, pana mea.
Nu există argumente nici pro, nici contra.
Oricum, fenomenul acesta există, fie că vrem sau nu, că ne place sau nu. Pubertatea și erupția hormonală care deschid pofta spre începerea vieții sexuale nu așteaptă vârsta legală a maturității, drept pentru care minorii se apucă de treburile astea mai devreme, unii fără să știe măcar ce fac, doar că le place.
Păcat că odată ajunși la maturitate, uită cum erau ei în tinerețe și încep să facă pe puritanii. Și uită și să-și informeze copiii, când ar trebui, despre sexualitate, măcar dacă o încep, să știe tot ce e nevoie.
Sunt contra. In general, adolescentii sub 18 ani nu au suficienta maturitate ca sa-si asume toate consecintele unui act sexual (sarcina sau BTS-uri). Multe fete nici macar nu-si pun problema ca s-ar putea sa ramana gravida. Li se pare ca lor nu li se poate intampla asa ceva. Si din pacate, statisticile vorbesc de la sine: Romania e campioana la avorturi si numar de mame minore. Toate cu consecinte tragice. Avortul poate sa duca la infertilitate (adica femeia sa nu mai poata avea copii niciodata), iar bebelusii crescuti de mame minore... nu vor avea parte de o educatie normala, asa cum au copiii crescuti in familii cu parinti adulti. Nu mai vorbesc de mama minora, care nu-si va mai termina studiile.
Iar asta-i doar un singur aspect. Un altul ar fi faptul ca relatiile adolescentine nu tin. Azi iti place de cineva, maine de altcineva. La ce duce asta? La risc sporit de a te pricopsi cu vreo boala. Iar iresponsabilitatea specifica adolescentei, mareste acest risc si mai mult. Daca te uiti pe acest forum, o sa vezi n topicuri deschise de adolescenti ce practica sexul neprotejat. Cu toate ca stau toata ziua pe internet, unde-s n site-uri care te invata la ce e bun prezervativul si cum se foloseste.
Hei! Multumesc mult pentru sfaturi, pe multe le stiam dar mi-a placut in mod special ultimul link pe care mi l-ai trimis. Utilizatorul respectiv merita o tona de laude. Ideea este ca eu am vrut o viziune pro si contra asupra acestui subiect. Ceea ce inseamna ca nu imi incep neaparat viata sexuala acum. Si sincer chiar ma bucur ca mi-a raspuns cineva mai pe larg fara sa ocoleasca de fapt tema pe care am prosus-o
Hei! Hai sa iti spun ce inteleg eu din numele tau de pe TPU: te cheama Marius (deci baiat), "eu" adica tu, evident...si apare acel 12 (ori varsta ori numarul respectiv are o semnificatie speciala pentru tine). Acum la mine, interpretarea ta: probabil crezi ca sunt fata avand in vedere ca am o poza cu o tipa, anul reprezinta poate data cand m-am nascut si ai mai putea sa crezi ca imi place sa ma uit la anime. Logic, nu?
Hai sa intoarcem pe dos toate aceste conceptii.
Faza este ca din moment ce vorbim cu diferite persoane prin intermediul internetului nu putem fi siguri de nimic. Pot fi baiat, 25 de ani si rocker, fata, pasionata de manichiura, 18 ani, ( nu prea cred ) dar si orice imi trece prin minte.
Ne facem o imagine, dar asta nu inseamna ca e reala.
Chiar as fi preferat sa imi raspunzi decat sa judeci o varsta. Oricum, inteligenta nu se judeca in functie de ani. Poti gasi un pusti de 6 ani mai destept decat un sef la nu stiu ce firma care se crede buricul Pamantului.
Sper ca te-am luminat putin referitor la acest aspect.
O zi frumoasa!
Cu plăcere
Mă bucur că apreciezi acest răspuns
Într-adevăr, userul @Azµre merită "o tona de laude" - aşa cum spuneai şi tu ( păcat că userii serioşi se retrag treptat ) - postarea respectivă este foarte DETALIATĂ şi, din acest motiv, o indic la majoritatea răspunsurilor care le dau în legătură cu relaţiile sexuale!
O seară frumoasă.
paveliucnarcisa întreabă:
RAY întreabă:
anonim_4396 întreabă: