| Aleks876 a întrebat:

Sotia mea probabil se intalneste cu un alt barbat si nu stiu ce sa fac.
Ne plimbam pe strazile dintr-un oras relativ mare( unde si locuim) si cineva o striga pe nume. Era un barbat inalt, brunet, carismatic, pe la vreo 35 de ani. Ea a parut foarte surprinsa sa il vada. Tipul a venit la noi si efectiv a inceput sa vorbeasca cu ea fara sa ma bage in seama deloc. Ce mai faci, cum mai esti, nu ne-am vazut de ani de zile. Arati bine! Chestii de genul. Ea a zis in treacat ca sunt sotul ei, dar tipul nici atunci nu a zis nimic. M-a ignorat total. Nu era vreun musculos, dar avea un corp destul de lucrat. Sotiei mele mereu i-au placut „durii", iar eu nu prea m-am incadrat niciodata. Eram si sunt chiar foarte moale si impaciuitor. Am intrebat-o acasa cine era si a zis ca un vechi prieten de-al ei care o proteja de tatal ei cand venea acasa beat si agresiv. Sotia mea are 27 de ani, deci tipul e cu vreo 8 ani mai mare. Am intrebat-o daca era ceva intre ei si a zis ca nu mai conteaza. A trecut mult timp. A zis ca o lua la el cand era scandal la ea acasa sau ramanea noaptea cu ea. Sotia mea chiar are multe traume din copilarie din cauza violentei domestice. Problema e ca ea e genul ce sta doar in casa. Nu are prieteni, nu are cunostinte. Lucreaza remote si vineri a venit acasa pe la 10 seara. Am intrebat-o unde a fost. A zis ca la sora ei. A lipsit cam 3 ore. Sora ei spunea ca a fost la ea dar maxim jumate de ora. Ce ar trebui sa fac? Exagerez daca insist sa imi spuna mai multe despre tipul asta

ps. Cand ne-am cunoscut era foarte timida, parea nesigura. Nu pricepeam de ce. O frumusete iesita din comun. Dupa multe intalniri a recunoscut ca nu are experienta cu barbatii, ca inainte sa fie cu mine a fost cu unul singur si ca se simte rusinata de asta. Acum ma gandesc daca acel „unul" nu era cumva ăsta.

13 răspunsuri:
| VoidEternal a răspuns:

Sunt șanse destul de mari ca acel cineva să fie chiar el. Adică dacă a fost un singur bărbat înainte, iar el o proteja de tatăl ei și stătea și noaptea la el...

Complicata situație. Dar nu înseamnă neapărat că e ceva între ei. Totusi aș acorda atenție sporită ieșirilor ei din viitorul apropiat. Dacă încep să fie mai dese decât până acum. Dacă se întâmplă asta, probabil aș vorbi cu ea. Înainte nu cred că i-aș zice nimic. Poate nu s-a întâmplat nimic și atunci nu are rost să îi dai impresia că nu ai încredere în ea.

| AnemonaP a răspuns:

Trecutul e trecut, chiar dacă a avut ceva cu acest tip, nu te privește. Fiecare avem un trecut și nu trebuie sa dam explicații nimanui. Cel mai bine este comunicarea. Deschide-de in fata ei, cu tot ce simți și întreb-o sincer unde a fost vineri. O poți întreba calm dacă s-a vazut cu acel tip, spune-i ca înțelegi, și nu te superi, însă, trebuia sa fie sinceră cu tine, sa nu existe minciuni între voi. (Acum nu cred dacă tu ai fi de acord sa se întâlnească cu ăla, sa vorbească, și aici ma refer fara nimic sexual, însă, având in vedere trecutul ei și mai ales, acest tip fiind o persoana protectivă și având grija de ea, e normal sa fi vrut sa il revadă). Asta dacă nu s-a întâmplat și altceva, dar poate nu este cazul.
Sa ne gandim, ce ar fi putut face soția ta si unde a fost, putem da 100 de idei, însă, adevarul este doar la ea. De la ea poți afla ce si cum s-a intamplat, nu iti mai face idei, nu te ajuta cu nimic, ba mai rau, te bagă intr-o paranoia totala.
Fa-o sa înțeleagă ca o iubești și ca îți este frica sa o pierzi. Reușiți sa comunicați sănătos si poate si ea ți se va deschide, mai ales ca pana in acel moment nu iti povestise de acel tip. Bafta!

| VoidEternal a răspuns (pentru AnemonaP):

Zici că cea mai buna este comunicarea și în același timp că "trecutul e trecut și că nu îl privește".

No offense, dar asta nu prea se mai aplica atunci când ești căsătorit. Cum ar fi ca tu să ai un copil cu altcineva dar soțul tău actual să nu știe de existența lui pentru ca "trecutul e trecut"?

Una e să accepți și să constientizezi că ce a fost a fost, fiind în cunoștință de cauză și alta e să zici soțului tău: trecutul meu nu te privește. Come on...

Atunci ce încredere să ai în persoana respectivă?

regis
| regis a răspuns:

Tipul cu care v-ați intalnit nu e amantul ar fi fost mult mai discreti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exagerezi dacă o întrebi despre el. Explică-i că te încearcă niște frământări în privința asta, care v-ar putea afecta relația...și nu dorești să le lași să afecteze încrederea ta în ea.
Ce, sunteți soț și soție... unul, nu doi. Ar trebui să puteți vorbi deschis despre absolut orice.

| AdeLeu a răspuns:

E posibil să se fi întâlnit cu el pe ascuns dacă te știe genul mai supărăcios sau gelos. Asta nu înseamnă că au făcut și ceva.

| AnemonaP a răspuns (pentru VoidEternal):

Doamne, am precizat eu de un copil sau ceva? Nu ai cum ai cum sa compari asta cu exemplul meu. Una e sa nu-i înșiri pe rând toți foști iubiti și adresele lor, și alta e sa ii ascunzi un copil. Trecutul e trecut când vine vorba de relațiile și aventurile anterioare. Crede-ma, din proprie experiența îți pot spune ca, cu cât știi mai putine, cu atât mai bine. Dacă îți dorești o relație sau o căsnicie, începi cu acea persoană de la zero, nu începi sa o intrebi și sa ii ceri anumite detalii care o privesc doar pe aceasta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Inainte să faci ceva, să te gândești ce urmează după asta. Așa cum s-a comportat tipul acela cu ea și cu tine, e ceva foarte dubios. Poți face multe pozitive, sau să o dai în bară rău de tot și să rămâi fără.
Nu o întreba nimic. Așteaptă desfășurarea evenimentelor și încearcă să fii deasupra lor, a evenimentelor, nu sub ele.

| VoidEternal a răspuns (pentru AnemonaP):

Ori e comunicare ori nu este. Noțiunea de comunicare mie nu mi se pare compatibila cu faptul că îți ții trecutul pentru tine și pretinzi partenerului tau sa nu pună întrebări.

Nu înțeleg cum poți avea încredere într-un om să îți fie partener de viață când el nu are încredere să îți dezvăluie trecutul lui. Vorbim de căsnicie aici. Nu știu care e ideea ta despre căsnicie dar cu siguranță a mea e diferita.

| AnemonaP a răspuns (pentru VoidEternal):

Personal, prefer sa nu știu lucruri care nu sunt esentiale. Nu se pune sa nu-mi spuna ca a mai fost căsătorit sau ca are un copil, exclus. Nu vreau sa știu cate relatii a avut, ce s-a întâmpla și așa mai departe. Strict din experiența mea, am vazut ca lucrul asta ajuta mult. Ce a fost pana la mine, dus a fost, acum începe un nou capitol.

| gogugogugogu a răspuns:

Nu vreau sa pun paie pe foc dar, personal, cred ca mariajul vostru pierde din altitudine... Din tot ce ai scris, daca ei au petrecut cateva ore singuri undeva, sigur au ajuns la sex, nu pare sa-i fie indiferent tipul. Trebuie sa vorbiti cu toate cartile pe masa, daca sotia ta ajunge la concluzia ca mariajul vostru e o greseala si ca acel tip inseamna totul pentru ea atunci va trebui sa accepti realitatea. Replici de genul "nu mai conteaza" nu reprezinta sinceritatea, ascund altceva in spate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ar fi trebuit sa ramai mut in timp ce acel strain a venit sa se bage in seama cu sotia ta. Nu ar fi trebuit nici sa accepti "nu mai conteaza" ca raspuns.

| Violleta2022 a răspuns:

Hotul neprins, negustor cinstit!
Pana nu o prinzi in pat cu altul, nu ai cum sa o acuzi.
Acum depinde si ce-i oferi tu acasa, ca de nu-i satisfacuta, poate sa te schimbe cu altul.

In ce priveste acel amic vechi si musculos al nevestei, cred ca-i mai mult nesiguranta ta care vorbeste si sunt toate sansele ca sa nu fie ala implicat in povestea ei.