Societatea din pacate s-a schimbat si nu poti da vina pe baieti ca nu mai stiu ce e ala romantismul. Cand da de cate una care ii rade in fata la un buchetel de flori si il ia la suturi ca ea voia nu'sh ce telefon de 3000 lei...se cam duce naibii tot romantismul din baiatul respectiv. Toti am devenit practici, ne grabim si nu mai avem timp si chef pentru prostii romantice.
Dupa o zi intreaga de munca, in momentul in care ajungi acasa, nu mai stii cum sa termini mai repede ce mai ai si pe acolo de facut...sa vezi tu cum numai de pus la punct planuri romantice nu-ti mai arde.
Inteligenta e normal sa afecteze viata amoroasa. Normal ca daca pe mine ma duce capul, nu o sa pot face casa buna cu cineva care e analfabet, de exemplu, sau care are 8 clase primare si atat. Pentru ca nu o sa pot trece peste diferentele mari existente. Ce naiba sa discut eu cu el, sau cum as aprecia eu un mesaj frumos de la el daca imi scrie "team visat aseara si iereai asa frumoasa ca credeam ca o sa lesin in vis". Poti aprecia un mesaj de genul? Eu nu! Si normal ca daca nivelul meu de cultura e ridicat o sa caut o persoana care e cel putin pe nivel cu mine. Maxim o treapta mai jos.
Despre poeti si genii parerea mea e fix inversa...toti au avut cate o iubire care i-a marcat pentru tot restul vietii.
Nimic nu poate fi mai greu decat sa cauti femeia desavarsita in toate privintele cand vine vorba de iubire si dragoste fiindca nici cerul nu poate avea mai multe taine decat poate avea o femeie considerata frumoasa. Dupa parerea mea cam asa gandeste un om obiectiv si rational.
In general, un om inteligent vrea un partener inteligent. Dar inteligenta nu este singurul factor. Mai vrea ca partenerul sa fie de incredere, sa aiba un stil de viata compatibil, eventual sa aiba aceleasi preferinte muzicale, etc. etc.
Si cu cat vrei chestii mai speciale, cu atat sansele sa gasesti un partener potrivit scad mult.
Daca puneau pe primul plan romantismul nu mai puteau realiza ceea ce le-a adus titulatura de genii.Le afecta gandirea si modul de viata ales de ei.
Poate si poeti aia au realizat ca nu merita sa iubesti nici in vremea lor macar, ca multi spun ca inainte erau mai romantici oamenii, hai sa vorbim de William Shakespeare care era un mizantrop https://ro.wikipedia.org/wiki/Mizantropie
desi in ceea ce a scris el este despre iubire el insuti avea o parere foarte proasta despre lume in general, vezi tu cu cat devi mai inteligent devi mai rece, depresiv,se spune ca oamenii doar la betite sunt fericiti ca in stare normala nu prea sunt non stop ma refer, parerea mea este ca romantismul nu a existat niciodata,privind evolutia umana nu vad nimic romantic,stramosi nostri nu erau romantici erau niste ucigasi cu sange rece ca nici nu aveau de ales,si era mai bine fiecare isi stia situatia barbati se ocupau de vanatoare, femeile se ocupau cu crescutul copilului, culegeau fructe, legume, aveau grija de casa, in ziua de azi femeile sunt barbati si barbati sunt fetite virgina care sunt foarte sensibile nu mai pot glumi cu un baiat ca plange aia e masculinitate? voi femeile ati vrut si vreti vrea mereu un mascul alfa niciodata nu o sa dati 2 lei pe unu beta ei find doar provideri, badboys va atrage ca sunt frumosi,inalti,au carcater de alfa si va atrage instant find finte emotive veti spune ca nu va atrag dar nu te poti opune la ceea ce simti, imagineazati sa fi in fata unui lei si ala cu gura deschisa sa dea semne de foamete ce faci? stai sa te mance nu? vezi acelasi lucru e si la chestia aia sentimentele nu le poti opri ca ramai cu frustrari care devin puternice cu timpul, baieti din ziua de azi? natura a creat masculi cu un scop sa inmulteasca specia asta si find scopul lor tot ea a creat femeile cu mai multe scopuri sa gaseasca acel alfa, acel barbat bogat, frumos, inalt etc cel care s-a adaptat cel mai bine la mediul lui si e nr1 in grupul lui ca popularitate,desi baieti din ziua de azi fac ceea ce lea programat natura sa caute sex si sa faca mai tot timpul nu vad ce e rau in asta,daca femeile nu near atrage sexual nu am sta cu voi simplu, daca unui soarece i anulezi atractia fata de sexul pus el nu se va duce la ea, acelasi lucru la castrati ei devenind in timp mai femenini fara dorinta sexuala, freund a scris despre sex foarte mult, deci noi stam cu o fata pentru sex si femeile stau cu un barbat pentru resurce e foarte romantic stiu
Te intrebai de ce "toti genii"? Mai bine intrebai o carte de gramatica despre pluralul respectivului cuvant.
"Inainte" ce inseamna? Ai trait tu inainte printre genii? Pe ce se bazeaza afirmatia asta, pe ce ai vazut la televizor, in filme? Tu crezi ca acum 100 de ani lumea era mai romantica? Crezi ca dupa 10 ore de munca pe camp si mancat niste nuci, amorezii cantau balade in fata caselor de chirpici? Romantismul a existat doar in carti, la fel cum exista si acum. Doar putorile au timp pentru romantism, poetii intretinuti si oamenii cu prea multi bani si timp liber. Nu mai compara ce ai citit tu in carti cu realitatea de zi cu zi, ca poate iti da sangele pe nas. Maine, poimaine te apuci sa intrebi si de Alba ca Zapada, ca stii tu cum stateau lucrurile pe vremea ei.
Iubirea afecteaza creierul asta e clar, ca tu esti slab la minte si nu iti dai seama, este problema ta
Raspunsul tau este foarte adevarat, ai dreptate cu tot ce spui, din pacate cam asa se intampla de cand lumea.
Leano, sunt barbat! Si nu mi-ai raspuns la nici o intrebare. De unde stii tu in ce masura exista romantismul "inainte" si in functie de care relatari istorice iti bazezi afirmatiile? Ca asa ti se pare tie, ca ai citit "Romeo si Julieta" sau "Capra cu trei iezi"?
Unde sunt oamenii astia foarte inteligenti care ti-au raspuns? Doar pentru ca un om ti-a raspuns cum ti-ai fi dorit tu sa-ti raspunda, asta nu-l face "foarte inteligent". Tu nu ai stii sa identifici un om foarte inteligent nici daca ti s-ar aseza pe cap, bai, "toti genii"!
Femeia, in randurile celor de rang inalt, era un accesoriu pe vremuri. Avea tot atatea drepturi cate avea si vaca din grajd, romantico. Femeile nu aveau drept la vot, de cele mai multe ori erau cumparate sau luate de sotii pentru zestre si erau abuzate in ce moduri considerau partenerii lor de cuviinta. Asta e realitatea si romantismul tau, versiune feminina a lui Bula. Te-am pupat, ai invat suficiente lucruri noi pentru o zi.
"Unde sunt oamenii astia foarte inteligenti care ti-au raspuns?"
Uhum...eu as fi unul din acei oameni!
Sa nu ne lasam luati de val, "FOARTE inteligent" frizeaza genialitatea iar nici macar eu nu sunt FOARTE inteligent. Iar discutia era despre capacitatea ei de a identifica inteligenta, de fapt, si nu despre cat de destepti sunteti voi in realitate, intrebarea respectiva fiind retorica.
Faptul ca ai dat un raspuns "Doar pentru ca un om ti-a raspuns cum ti-ai fi dorit tu sa-ti raspunda, asta nu-l face "foarte inteligent"." transforma intrebarea in una care nu prea mai e asa retorica.
Si ce anume inseamna ca nici macar TU nu esti FOARTE inteligent?
Adica trebuie ca tu sa fii foarte inteligent ca sa se poata admite ca am si eu 2 neuroni acolo care din cand in cand si-o mai ard in cate-o sinapsa...asta cand se plictisesc maxim bineinteles
Faptul ca eu i-am raspuns iar ea m-a apreciat, e un semn clar ca apreciaza inteligenta...de restul nu ma intereseaza. Deci...hai totusi sa ne lasam luati de val! Ce zici?
Nu, nu o transforma. In primul rand pentru ca nu e o intrebare, ci doar o realitate pe care i-am adus-o la cunostiinta. In al doilea pentru ca era generalizata, cum se poate observa din formulare. Daca faceam referire la tine, nu o mai formulam la modul general.
Din nou folosesti doar extreme. Pentru tine exista doar 2 neuroni sau foarte inteligent. Astea sunt cele doua unitati de masura ale inteligentei cu care stii tu sa masori? Daca nu admit ca esti geniala inseamna ca te cred proasta, nu? Pentru un om care se considera FOARTE inteligent, ai un mod ciudat de a analiza lucrurile.
Nu, doar pentru ca ti-a desemnat tie un raspuns castigator, fie el si inteligent, nu demonstreaza nimic. Pot exista cu totul alte motive in spatele alegerii facute, fara sa aiba vreo legatura cu capacitatea ei de a identifica inteligenta sau cu afinitatea ei fata de persoanele inteligente (presupunand ca ar exista).
Nu.
Etalonul meu de a masura inteligenta nu are deloc extreme. Era doar un exemplu iesit din comun pentru a iti explica ca faptul ca TU nu esti FOARTE inteligent nu demonstreaza ca EU nu as putea fi: "FOARTE inteligent" frizeaza genialitatea iar nici macar eu nu sunt FOARTE inteligent" Generalizarea facuta de tine eu am personalizat-o in primul raspuns cand m-am referit strict la mine. Plecand de la premisa ca vorbeam despre mine, automat prin faptul ca TU nu esti foarte inteligent ai vrut sa zici de fapt ca EU nu am cum sa aspir la acest titlu.
Spui ca "discutia era despre capacitatea ei de a identifica inteligenta, de fapt, si nu despre cat de destepti sunteti voi in realitate" - aici iar te contrazic. Ironia fina a raspunsului tau a fost ca ea nu pricepe cat de imbecili sunt cei care au raspuns. Hai sa nu zic asa. Nu pricepe cat de imbecile sunt raspunsurile primite. Ca nu cred ca ai vrut sa ma faci pe mine imbecila )
Nu trebuie sa admiti tu ca sunt geniala. Stiu ca nu sunt si nici nu m-am pretins a fi vreun geniu. Geniile sunt persoane ciudate, se imbraca ciudat, sunt foarte antisociale, nu prea leaga conexiuni umane si au o viata chinuita. Nu mersi. Dar FOARTE inteligenta sunt, fara drept de apel. Nici macar de la tine.
Raspunsul meu a primit fundita (si stiu ca te oftici ca nu ti-a dat-o tie) pentru ca a fost considerat interesant si la obiect. Deci are o afinitate fata de persoanele inteligente
Pai am insinuat destul de clar ca eu sunt mai inteligent decat voi. Faptul ca intampini atatea dificultati in a interpreta asta si ca-mi ceri explicatii suplimentare contrazice din start afirmatia ta despre tine.
Nu era nici o ironie fina. Ea nu poate identifica inteligenta, punct. Nu era nevoie de ironie ca sa realizezi ca majoritatea raspunsurilor sunt cretine, o persoana foarte inteligenta ar fi realizat asta fara ajutorul meu.
Nu am insinuat ca ai fi geniala, vorbeam strict despre cum percepi tu pragurile inteligentei. Si ca sa nu folosesc "foarte inteligenta" de 10 ori am spus geniala, din moment ce subliniasem intr-un raspuns anterior ca "foarte inteligent" se afla langa genial, pe o scala a inteligentei. Pentru cineva care foloseste "exemplele duse la extrem" intampini dificultati in a identifica aceleasi exemple, la ceilalti. Iar geniile nu sunt toate la fel, o persoana foarte inteligenta ar fi stiut asta. Nu toate geniile au aceeasi capacitate intelectuala, nu toate geniile sufera aceleasi modificari comportamentale si nu toate geniile au o viata chinuita. Persoanele foarte inteligente nu fac astfel de generalizari.
Iar tu ai primit fundita de la o florareasa care nu cunoaste nici macar pluralul cuvantului "geniu" si care a adresat o intrebare cretina, criteriile formularii unei astfel de intrebari neavand nici macar vreo legatura cu realitatea, singurul criteriu fiind imaginea pe care si-a creat-o respectiva despre acele vremuri, din lecturi fanteziste si carti cu povesti. Asa ca nu m-as grabi sa-mi pun stele pe umar daca as fi in locul tau.
Este absurd sa spui despre cineva ca recunoaste ori inteligenta suprema ori imbecilitatea. Cred ca ar fi trebuit sa stii ca erau niste exemple hiperbolizate cu un scop anume. Si mai cred ca un om inteligent ca tine ar trebui sa nici nu vada vreun cusur in ceea ce am spus, dar de dragul polemicii...fie. Afirmatia mea despre mine ramane in picioare datorita faptului ca toate tentativele tale de a demonstra contrariul se bazeaza pe discutii pur teoretice.
Eu nu am citit restul raspunsurilor si iti spun pentru a 5-a oara ca eu in discutia cu tine ma raportez la MINE.
Stii bine ca mie imi place sa ii bag pe toti in aceeais galeata. Barbatii sunt toti la fel, geniile sunt toate la fel. Ce e asa de greu de priceput ca mie imi plac generalizarile? Doar nu ai impresia ca eu nu stiu ca fiecare individ e diferit in felul sau?
De ce iti e greu sa spui ca te consideri mai destept ca mine, nu ca NOI, restul celor care am raspuns? Am stabilit ca am personalizat discutia si ne raportam la mine si la tine.
Funditele si stelutele imi plac prin natura mea feminina si deci o sa le apreciez si o sa ma impopotonez cu ele de cate ori voi vrea, pentru ca asa vreau eu.
Te porti intr-un anumit fel si sustii anumite lucruri, in moduri repetate, pentru ca apoi sa-mi reprosezi tot mie ca gresesc, urmand firul discutiei pe care tu l-ai impus...
Stii bine ca nu imi place cand ii bagi pe toti in aceeasi oala, semnifica ignoranta si superficialitate. La fel cum tu te incapatanezi sa faci asta in continuare asa ma incapatanez si eu sa iti atrag atentia si sa te enervez. Incerc sa corectez un comportament pe care eu il percep ca si nociv. Nu e ok sa realizezi ca oamenii sunt diferiti doar in momentele de claritate si relaxare. Daca iti repeti suficient de des anumite lucruri, fie si in gluma, ajungi sa le crezi sau sa le accepti asa. Iar in momentele cu incarcatura emotionala vei reactiona gresit, vei lua deciziile gresite si le vei regreta prea tarziu.
Nu imi este deloc greu sa iti spun ca sunt mai inteligent decat tine, in schimb nu sunt adeptul repetarii. Daca am insinuat ceva nu imi doresc sa ma intorc asupra acelui fapt sa-l explic. Tu esti cea care doreste explicatii suplimentare, eu am spus ce aveam de spus. Daca cineva nu-mi intelege glumele, insinuarile sau ironiile atunci sa nu mai discute cu mine. Nu sunt propriul traducator, nu am obiceiul sa spun ceva doar ca sa ma repet, mai apoi, pentru cei care au ratat ideea si sa le-o prezint pe intelesul lor. In plus, stiu ca ai inteles exact ce am spus din prima, faptul ca ma pui sa repet, cu subiect si predicat, e dictat de catre latura ta feminina care doreste pe de-o parte sa ma faca sa constientizez ce spun (in vederea reformularii cu o alta tenta sau a negarii totale) si pe de alta parte sa aiba un context clar pe care sa isi poate cladi reprosurile care vor veni cu alte ocazii.
Iar eu nu am stabilit nimic, tu ai stabilit ca am personalizat discutia, la fel cum ai stabilit ca esti cea mai frumoasa, cea mai desteapta, ca toti barbatii sunt la fel, ca geniile sunt antisociale, etc. Cand vom stabili ceva impreuna, te voi anunta, pana atunci nu mai trai cu iluzia ca ce stabilesti tu este comun acceptat. Tu te poti raporta cat vrei la tine, eu ma raportez la situatie, totul este despre tine doar in viziunea ta.
Da vina repede pe baieti, doamne sa spui cumva de toate nenorocitele care fac misto de tine daca le duci flori in loc de o masina ca sa le duci prin cartier.
Cand ma apropii de a reusi sa te enervez sa ma anunti.
Firul discutiei tu l-ai ales pentru ca ai facut dintr-o ironie a mea un subiect de dezbatere. Faptul ca ai plecat de la ideea ca eu nu pot fi foarte desteapta pentru ca nici macar tu nu esti este de fapt problema in dezbaterea mea.
Nu cred ca este corect sa afirmi asta.
Plus de asta stii foarte bine ca generalizarea are ca scop sublinierea unei idei, in nici un caz impunerea unor standarde general valabile. Si stii foarte bine ca fiecare generalizeaza raportandu=se la experientele personale. Daca eu am cunoscut 50 de barbati si 47 aveau o anume trasatura comuna, din punctul meu de vedere, majoritatea au acea trasatura. Corect?
Pentru ca nimeni nu e cretin sa spuna ca majoritatea populatiei planetei e asa sau invers. Generalizez pentru ca imi e mai usor sa expun un punctd e vedere asa.
Niciodata nu am judecat un om prin prisma altora. Nu dau dovada de ignoranta sau superficialitate iar daca asta e impresia cuiva despre mine, ori nu a inteles absolut nimic din ce am vrut eu sa spun (admit si faptul ca poate nu am stiut eu sa explic cat sa ma fac inteleasa in unele cazuri), ori nu ma cunoaste absolut deloc.
Nu iau niciodata decizii sub impulsul momentului asa ca nu am cum sa iau decizii cu prea mare incarcatura emotionala. De obicei cantaresc muuuuult si transez repede situatiile. Asa ca stai linistit, nu am un comportament nociv fata de mine insami Dar apreciez sincer faptul ca incerci sa ma corectezi. Daca era intrebarea aia cu abuz si educatie la copii, te lasam inclusiv sa ma disciplinezi in sensul asta
Ai insinuat ca esti mai destept ca noi restul, nu ca mine. Am vrut sa te fortez sa spui exact ceea ce gandeai si sa nu mai GENERALIZEZI :p
Si da, probabil ca asta tine de latura mea feminina. Prefer mereu sa mi se spuna clar si la obiect.
Insinuarile, glumele si ironiile tale cred ca le pricep uneori mai bine ca tine.
Reprosuri? EU? Sa ma trazneasca ...nici nu mi-a trecut prin cap
Am personalizat-o, logic. Daca tu nu ai observat nota personala, nu e vina mea. Dar nu veni cu scuza ca tu ai ales sa nu personalizezi
Ia sa vad si eu ca sunt tare curioasa, cum naiba functioneaza asta? Ma anunti TU cand stabilim ceva de comun acord. Intelegerea asta functioneaza unilateral? Conteaza doar perceptia ta asupra stabilirii cursului evenimentelor? Atata timp cat toate raspunsurile tale sunt formulate la persoana a 2 a singular, permite-mi sa cred ca vorbesti despre si cu mine. Dar daca vrei sa admit ca toata chestia e doar in capul meu, doar ca sa te simti tu ca ai batut cu piciorul in prag si ca sunt eu o aiurita, o fac si p'asta. Si stii bine...
Dany_Daniel_1998 întreabă: