| Alexu192 a întrebat:

Stima.
Sunt intr'o relatie serioasa, eu am 18 ea 16, urmeaza sa facem si pasul acela dificil(dar in acelasi moment si frumos) al fiecarei relatii...complicat e insa ca din ce am auzit nu ar ramane insarcinata daca e pentru prima data, desi nu vreau sa risc, intrebarea mea e urmatoarea : Chiar e adevarata faza cu "daca e prima data, nu ar ramane insarcinata? " As aprecia daca as primi raspunsuri de la cei care au trecut prin asa ceva.
Multumesc.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu este adevarata. Dimpotriva, prima data riscul de sarcina este maxim, fiindca se pot produce ovulatii spontane.

| monyk a răspuns:

Buna,nu e adevarat ca daca e prima oara nu ramane insarcinata, nicidecum.Trebuie sa va protejati pentru ca ea poate ramane insarcinata chiar din prima, nu conteaza ca o faceti pentru prima data sau pentru a 100-a oara,nu are importanta.E de preferat sa folosesti prezervativul; e cel mai simplu de folosit si sigur; asa puteti sa va bucurati in voie de momentele frumoase ptrecute impreuna fara sa va faceti griji ca ar ramane insarcinata.
Stiu cateva cazuri in care fata a ramas insarcinata din prima pentru ca nu s-a protejat,si e pacat ca pentru o clipa de placere sa platesti scump,nu riscati,e pentru binele vostru,la varsta voastra un copil nu e tocmai potrivit.
Mai ales daca nu sunteti experimentati, sunt mai mari sanse sa ramana insarcinata.
In concluzie, ai mare grija ca ea poate ramane insarcinata si inca sunt sanse mari.

| kiss a răspuns:

E un mit, total fals. nu va riscati...de fapt ce zic eu, nu faceti sex neprotejat! chiar daca e prima data, ea poate ramane insarcinata fara probleme. iti dau un examplu, o domnisoara de aceeasi varsta cu prietena ta s-a prezentat la medic cu scuza " dar am auzit ca "prima data" nu am cum sa raman insarcinata" si ce crezi? era insarcinata, normal. nu conteaza daca e virgina, prin penetrare himenul se rupe deci sperma ajunge unde trebuie fara nici o retinere. chiar si daca este virgina, himenul are orificii prin care sperma poate intra( asta in cazul in care ejaculezi pe vaginul ei fara penetrare). cam asta este, mai bine protejati-va. aaa si nu va bazati nici pe metoda calendarului, nu e 100% sigura.
ma repet, protejativa, nu vreau sa va sperii doar sunt lucruri pe care trebuie sa le stiti, foarte bine ca ai intrebat. mult succes si have fun kiss

| NoChanceForUs a răspuns:

Cumpara o cutie de Durex, de ce sa te risti?(dar nu e adevarat ce se spune)

| adryna a răspuns:

Fals cu desavrisire. oragnismul tinerelor mai ales la prima relatie este extrem de sensibil si nu poti sti ce se petrece in organism.pot aparea ovulatii chiar dac e prima data si ramii insarcinata.fii precauta ia masuri de protectie intotdeauna.

| SunnyFlame a răspuns:

Poi ...deci.daca o faceti protejat nu ramane insarcinata`
daca nu o sa ramana`[logic.nu?]dar nu crezi ca ea e cam mica. deoarece la o varstra ca asta poate face cancer de col uterin.[ea e pregatita de asa cevastraight face]ciudat ...macar de avea 17 anibatting eyelashes. infine trebuie voastra.si din cate am citit [si am citit multe] nu stiu de faza cu prima data gata nu ramane `chatterbox
`Si nu am trecut prin asa ceva.[da m.am informatbatting eyelashes]
Sper ca te.am ajutatbatting eyelashes
Bafta!

| xMaka a răspuns:

Daca va protejati nu ramane insarcinata... sau daca ia anticonceptionalele...

nu conteaza daca o face prima. a doua. a treia oara o fata poate sa ramana insarcinata