Nu contează ce meldii ai la fiecare obiect. Contează media de admitere, care ţi se calculează la sfârşitul clasei a 8. a.
Mediile generale până acum le ai foarte mari, felicitări. Dacă rămâi la acelaşi nivel şi anul ăsta şi la anul e perfect.
La liceu se intră în ordinea mediilor, pe locuri. Dacă la liceul unde vrei tu să te duci la profilul Ştiinţe Sociale sunt 2 clase cu 30 de elevi, sunt 60 de locuri. Dacă eşti în primii 60 o să intri.
Mediile de la fiecare materie, din clasele 5-8 o să fie puse pe o fişă care va fi adăugată la dosarul tău de admitere.
Mult succes.
Cam ce se studiaza la Stiinte Sociale si ce meserii pot avea (dupa facultate).
Am auzit ca pot fi avocat, jurnalist si ca se stuiaza istosia si romana mai mult. Asa e?
Depinde de liceu ...eu am intrat la stiinte sociale cu 9.10 nu conteaza neaparat media.
Aproape toate materiile din generală plus altele noi, logica, economie, psihologie, latina. Te vei axa pe istorie, română, engleza, logică, latină. Vei da teze la română, istorie, engleză şi logică. Într-a 11. a nu o să mai faci chimia şi fizica.
După, poţi să dai la ce facultate vrei tu. De obicei, cei care urmează profilul ăsta dau la litere, la jurnalism, la psihologie, pentru că le este mai uşor cu ceea ce au învăţat în liceu.