| Rebeca2244 a întrebat:

Sunt eficiente anticonceptionalele?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Pastila anticonceptionala (AC) reprezinta CE MAI EFICIENTA metoda de protectie contraceptiva inventata fiindca in cazul in care este administrata corect conform prospectului ofera o protectie apropiata de nivelul MAXIM/PERFECT, fiind de peste 99, 2-99, 5%.
Protectia contraceptiva oferita de pastila AC este INCOMPARABIL mai mare decat cea oferita de prezervativ care pe plan mondial este de doar 83-85% (foarte mica) din cauza greselilor de montare, folosire, alegerea marimii, etc asa cum este prezentat si explicat pe larg de catre specialisti in lucrarea stiintifica intocmita pe aceasta tema : http://www.adevaruldespreavort.ro/......rezervativ
Nu lua in considerare ""informatiile"" FALSE, GRESITE si complet ERONATE oferite de @AnaMaria50 care ca si aproape de fiecare data abereaza in aceasta privinta.
Multa sanatate!

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, sunt aproape sigure, in proportie de 94-95% depinzadn de timpul cand le iei si de reactia organismului fiecarei femei.
Din pacate, anticonceptionalele au extrem de multe efecte secundare, de la ingrasat, la transformari hormonale majore, ovare cu probleme, fibroame, chisturi, cancere mamare sau ovariene. In plus, nu te protejeaza de boli cu transmitere sexuala.
Recomnd PREZERVATIVUL care cofera 100% protectie impotriva unie sarcini cat si impotriva bolilor sexuale.
In plus, pretul este semnificativ mai mic, un prezrevativ costand 1-2 lei bucata, pe cand anticonceptionalele costa intre 30 si 60 lei pe luna.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu există nici o metodă de evitare a sarcinii sigură 100% înafară de legarea trompelor.
Eficiența clinică a pilulelor anticoncepționale este de 99%, dar în practică este de 91%, datorită utilizării greșite, sau datorită administrării împreună cu alte medicamente.

| corbulalbrosu a răspuns:

In atentia userului @AnaMaria50,

8.) Cât de sigure sunt pilulele anticoncepționale?
Administrate conform indicațiilor din prospect, pilulele sunt 100% sigure. Hormonii din componența pilulelor mimează acțiunea hormonilor naturali din corpul femeii, iar eficienţa metodei depinde de utilizatoare. Atunci când sunt folosite corect (administrate zilnic la o oră cât mai constantă, pe perioada menționată în prospect), pilulele sau o eficiență de 99, 7%, ceea ce înseamnă o medie de mai puțin de 1 sarcină la 100 de utilizatoare. Cel mai mare risc de sarcină este atunci când femeia începe o nouă folie de pilule cu 3 sau mai multe zile întârziere sau uită 3 sau mai multe pilule atunci când este aproape de începerea sau terminarea unei folii de pilule.

9.) Pot rămâne însărcinată pe durata utilizării pilulelor?
Atunci când sunt folosite corect (administrate zilnic la o oră cât mai constantă, pe perioada menționată în prospect), pilulele sau o eficiență de 99%, ceea ce înseamnă o medie de mai puțin de 1 sarcină la 100 de utilizatoare. În aceste condiții, sarcina poate apărea numai printr-o eroare de administrare. De exemplu, chiar daca sunt administrate la aceeași ora, în condițiile în care femeia consumă anumite medicamente sau alimente care interacționează cu pilulele sau apar vărsături în primele ore de la administrarea, pilula nu mai este metabolizată de organism. Astfel, se creează o "fereastră" care permite spermatozoidului să fecundeze ovulul femeii.
https://www.planificaneprevazutul.ro/pilulele-contraceptive-de-la-la-z/
Articol scris de medicul Mirela Popa
Dr. primar obstetrică-ginecologie

| Annabella9719 a răspuns:

Da,daca le folosesti corect.Eu am folosit dar era sa ajung la urgente din cauza lor.Mi-a dat organismul peste cap.Sa mai zic ca libidoul imi scazuse brusc ca nu aveam chef de nimic? Pai pentru ce sa le mai iau? Dar asta conteaza de organism. Poate pentru organismul altcuiva sunt ok.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Annabella9719):

Pastila AC folosita, ti-a fost aleasa din cele peste 50-60 de marci de pastile AC existente pe piata, de catre medicul ginecolog pe baza PROFILULUI TAU HORMONAL PERSONAL, care a rezultat si a fost intocmit/trasat pe baza analizelor hormonale efectuate si a testului privind viteza de coagulare a sangelui? Sau pastila AC pe care ai folosit-o, ti-a fost indicata asa pur si simplu... la plesneala?

| Andreeush a răspuns:

Dacă le iei în mod corect da, sunt eficiente.

| Rebeca2244 explică (pentru Violleta2022):

Ajungi la acelasi pret. Poate chiar iesi mai in pierdere cu bani la prezervative. E 2 lei prez. dar eu nu folosesc un prez la o luna.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Rebeca2244):

Daca tu crezi ca ajungi la acelasi pret, eu nu cred!
Daca mai iei in considerare ca anticonceptionalele nu te protejeaza de SIDA, sifilis, hepatita B sau C, HPV, gonoree si alte boli, la care trebuie sa platesti consultatia medicului si a tratamentului foarte scump, atunci nu ai inteles nimic.
La unele boli, platesti cu viata, ca banii nu mai au nici o valoare, daca ai fost infectata cu HIV (SIDA), hepatita, siflis samd.
Sper sa alegi cu creierul, nu cu prostia, ca aia doare peste cativa ani, rau de tot.

| Rebeca2244 explică (pentru Violleta2022):

Da fetita da eu stau cu sotul meu impreuna. Avem analizele facute si nu am dc sa ma tem ca iau vreo boala.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Rebeca2244):

La peste 50 de ani, numai fetita nu mai sunt happy
Folositi totusi prezrevativul, ca nu va mananca si nici nu doare, dar nu are efecte secundare majore, cum au anticonceptionalele.

| Annabella9719 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Prima varianta.Dar am mai incercat mai tarziu si altfel de pastile.

| Rebeca2244 explică (pentru Violleta2022):

Cum zici tu. Si ce peste 50 de ani visezi?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Rebeca2244):

Mamica ta nu te-a invatat sa ai bun simt?