| Andrei21212 a întrebat:

Sunt intr-o asa zisa relatie cu o fata de religie islamica, insa parintii ei nu sunt de acord pentru ca sunt crestin si trebuie sa ma convertesc. Ea e venita la facultate aici, de origine e din Malaezia. Nu stiu ce sa fac...ne doare foarte tare chestia asta. Mi-as dori ceva serios cu ea dar observ ca sunt foarte multe obstacole....Eu am 27, ani ea 23.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Dar dacă ar trece ea la ortodoxie sau mă rog... la ce religie ești tu?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

De "Honor killing" ai auzit? O omoara tat-su daca se pupa cu careva!

| annonimaaaa555 a răspuns:

E o situație chiarrrr complicată. Dacă amândoi vă iubiți cu adevărat, trebuie să discutați deschis despre viitor: este ea dispusă să își confrunte familia? Ești tu dispus să faci un compromis religios? Dacă niciunul nu poate ceda, va fi greu. Obstacolele sunt reale, iar presiunea familiei ei poate fi mare. Decideți împreună ce contează mai mult: relația voastră sau tradițiile impuse.

| ania a răspuns:

In Biblie scrie Sa nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredincioșii "2 Corinteni 6-14
Comanda de pe net cartea" Cautandu-l pe Alah L-am gasit pe Iisus " de Nabeel Qureshi" daca e deschisa sa o citeasca. Spune sa citeasca in paralel Coranul si Biblia cu rugamintea către Creator sa ii reveleze care este cartea Lui, Nabeel asa a făcut.
Daca nu vrea sa devina crestina e pacat sa te casatoresti cu ea, incalci versetul din Corinteni.

| Ionut2025Tz a răspuns:

Andrei, asa zisa relatie e o descriere foarte vaga. "ne doare" sau te doare... exprimare foarte vaga si foarte putine detalii. In fine, asta e sfatul meu.
Orice relatie care nu e bazata pe 3 piloni nu va functiona (comunicare, incredere si respect).
Discuta cu ea si intreaba fata ce vrea. Isi doreste o relatie alaturi de tine sau nu. Tine cont de diferentele culturale. In Malaezia se pune accent foarte mult pe familie, religie, cultura. Partea cu obstacolele inseamna ca niciunul nu doriti sa faceti compromisuri.
In privinta religiei eu nu vad impedimente. Atat alah cat si dumnezeul crestin inseamna iubire, iubirea aproapelui, iubirea partenerului, loialitate fata de partener, ajutorarea comunitatii si al aproapelui tau. Daca o iubesti si te iubeste te convertesti si cu asta basta, sau se converteste ea, sau va convertiti amandoi la o alta religie. Nu conteaza cata vreme sunteti impreuna si mergeti pe acelasi drum. Povestile cu focul etern sunt reminiscente din trecut menite sa bage frica in mintea prostimii.
In extrem m-as casatori cu ea civil si am lasa deoparte partea religioasa daca e un impediment atat de mare convertirea. Faceti un pacat ca nu sunteti "uniti in fata lui dumnezeu, alah" dar nu faceti un pacat in abandonara credintei in care v-ati nascut.
2. Cand iti intemeiezi o familie parintii atat ai ei cat si ai tai trec pe plan secund. Tot ceea ce conteaza este partenera ta si tu, precum si viitorii copii. De ce ar conta parerea comunitatii si a rudelor, cand voi trebuie sa decideti ceea ce e mai bine pentru noua familie? Daca partenera te respecta, are incredere in tine ca nu e doar o relatie trecatoare, si comunicati excelent, sunt sigur ca poate sa inteleaga ca viitorul ei e alaturi de tine aici sau in orice alt loc doriti. Acelasi lucru e valabil si pentru tine, daca iti doresti mai mult de la aceasta relatie fa compromisuri, dar pune limite. Stabiliti obiective comune si trageti impreuna in aceeasi directie pentru realizarea lor.
3. Va doare foarte tare chestia asta cu religia, ti-ai dori ceva serios cu ea dar nu sti ce isi doreste ea. Comunica cu fata si afla ce isi doreste. Spune-i ce iti doresti de la ea si ajungeti la un consens impreuna, apoi luati o hotarare atat tu cat si ea. Religia e doar un compromis pe care unul din parteneri trebuie sa il faca, amandoi sau niciunul.
Mai e si varianta sa schimbi partenera daca e o problema atat de mare. Sunt sigur ca ania cu versetele ei din biblie te va ajuta sa iti gasesti o partenera potrivita religios happy

| Ionut2025Tz a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu cred ca conteaza prea mult originea fetei, conteaza doar ce doresc fiecare, si cum doresc sa evolueze, impreuna sau separat.

| darrio2007 a răspuns:

Ciudat, parca era din Pakistan.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Ionut2025Tz):

E troll, viseaza relatii exotice fara sa stie ce inseamna religiile alea.

Femeile din acele culturi/religii nu pot sa isi doreasca nimic, totul e aranjat pentru ele.
E maxima deschidere ca le lasa sa studieze, mai ales in tari straine. Aleg Romania pentru ca e ieftina.