Ipotetic vorbind, ovulatia poate avea loc si peste 3 zile, iar daca tu ai azi sex neprotejat cu ea, spermatozizii raman virili in vaginul ei timp de 3-4 zile, taman bine cat sa prina ovulatia ei si sa o lase gravida.
Acum ai inteles?
La un ciclu de tip NEREGULAT, ovulatia si perioada fertila nu se pot calcula si nici estima, putandu-se produce chiar si imediat dupa ciclu. De aceea este important, sa aveti intotdeauna sex protejat.
Doar daca ultimele minim 6-8 cicluri menstruale au avut lungimile de peste 35 de zile fiecare in acel caz probabilitatea ca si actualul ciclu sa aiba aceeasi lungime ca si cele precedente este foarte mare insa nu si absolut sigur. In cazul ciclurilor care au lungimea mai mare de 31 de zile perioada fertila incepe in mod foarte sigur dupa cea de a 10-11-a zi a ciclului fiindca este greu de crezut ca s-ar putea produce o dereglare hormonala atat de intensa incat ciclul menstrual sa se scurteze dintr-o data la aproape jumatate. Pretul fericirii dar mai ales a sigurantei totale
consta in circa 70-150 de lei si sta la indemana oricui pe raftul farmaciilor. Sanatate!
Ti-am mai exlicat!
La 14 zile nu se produce nimic in cazul fetei tale, pentru ca NU se poate calcula deloc ovulatia la ea, fiindca are ciclul neregulat.
Ovulatia se produce la 14 zile NUMAI la fetele care au ciclul de tip REGULAT, fix de 28 de zile.
Daca iubita ta are ciclul neregulat, ovulatia ei se poate produce cand are ea chef, 1 singura data pe luna, dar nu se poate estima, calcula sau aproxima deloc, data cand se va produce, putand fii posibil sa se produca, imediat dupa menstuatie sau in oricare alta zi pana la urmatorul ciclu menstrual.
In cazul ei, te-am sfatuit sa faceti sex, numai cu prezervativ, ce nu ai inteles pana acum?
Stiu dar ati spus ca poate sa aiba ovulatie imediat dupa ciclu
Dar ovulatia nu vine cu 14 -15-15 zile de ciclu de asta am zis
Ovulatia vine la 14-15 zile NUMAI pentru cele care au ciclul de TIP REGULAT, de fix 28 de zile.
Am inteles
Doar am zis nu e ciudat sa aiba o alta menstra asa devreme
Ai zis ca ovulatia poate sa fie si dupa menstra
Deci asta inseamna ca trebuie sa vina alta mensta peste ceva zile