Si da si nu. Depinde de situatie.
O sa iti spun din punctul meu de vedere. Eu am renuntat nu pentru ca nu iubeam,ba iubeam mult prea mult si puteam iubi si mai mult pentru ca poti iubi la infinit o persoana,sufletul pereche din cealalta intrebare a ta. Problema este atunci cand tu iubesti prea mult si cand celalalt nu te poate iubi la fel sau poate ca nu tine absolut deloc la tine. Atunci renunti,iti dai seama ca nu are rost,ca iubirea ta nu poate tine locul si celuilalt intr-o relatie,ca esti singur in doi. E trist asa,sa iubesti,sa iubesti si sa visezi si celalalt sa nu te vada,sa iti respinga orice apropiere,sa fie departe sufleteste de tine. Atunci nu ai altceva de facut decat sa renunti la iubirea ta si sa-i dai libertate celuilalt de a alege,de a fi fericit cu adevarat langa o persoana pe care o poate iubi. Nu poti face altceva decat sa renunti la cel pe care il iubesti si pe care nu-l poti face fericit. De ce sa fiti doua persoane nefericite si sa incepeti sa va reprosati multe din lucrurile care vi se intampla? Si aici nu e vorba numai de comunicare,e vorba de sentimente. Oricat de mult comunici cu cineva,ea nu tine locul iubirii,a sentimentelor.
Cand nu renunti la persoana iubita? Nu renunti la ea atunci cand intre voi exista o comunicare perfecta, cand sentimentele tale sunt ca ale celuilalt, cand nu sunteti doi ci sunteti un intreg, cand tot ce va doriti amandoi se regaseste sub acelasi continut, cand sunteti suflete pereche. Atunci nu renunti, ci lupti pana la capat alaturi de persoana iubita, impotriva prejudecatilor, impotriva tuturor. Si acest lucru pentru ca luptati in doi si nu de unul singur.
E o intrebare frumoasa si raspunsurile ar fi multe. Fiecare raspunde de fapt ce simte si daca a trecut si prin asa ceva e mai usor sa vada raspunsul.
Daca iubesti cu adevarat si esti iubit nu renunta la iubirea ta. Merita sa dai o sansa iubirii si sa fii fericit.
O zi superba iti doresc!
Daca iubesti pe cineva lasa-l liber!
Daca te iubeste se va intoarce!
Daca nu... Nu a fost niciodata al tau/a ta!
Dar daca te iubeste asa cum spune ca o face nu va pleca!
Bafta!
Eu cred ca daca il iubesti trebuie sa-l lasi..deoarece daca are acelasi sentiment pentru tine nu va pleca sau se va intoarce curand la tine dar daca va pleca fara sa-i pese iti vei da seama ce fel de persoana este
Sunt două citate opuse. Cel care l-ai zis, şi 'dacă iubeşti cu adevărat, luptă pentru acel cineva'
Eu stiam cam asa
Daca iubesti pe cineva elibereaza-l si daca te va iubi se va intoarce la tine
Cat despre intrebarea ta nu pot sa spun ca sunt in totalitate de acord cu afirmatia dar nici ca nu sunt de acord!
Depinde din ce punct de vedere sa privim afirmatia aceasta daca iubesti persoana si ea nu te iubeste sigur ca e mai bine sa o lasi sa plece, nu se poate iubere cu dea sila.Dac daca va iubiti reciproc dar aveti unele probleme de comunicare si nu va intelegeti reciproc atunci ar fi bine sa discutati si sa ajungeti la un compromis nu sa va despartiti.
Pai cumai zis si tu, depinde de context! Consider ca daca iubesti cu adevarat pe cineva vei face tot posibilul ca el sa fie fericit! Indiferent daca este fericit cu tine sau nu.(cu toate ca evident am prefera sa fie cu noi)..Trebuie sa te gandesti mai intai la el si dupa aceea la tine!(parerea mea)!
Chiar depinde mult de context.
Far intreg contextul nu iti pot da un raspuns.
Intr-un fel, sunt de acord.
Adica, atunci cand iubesti pe cineva cu adevarat, te gandesti la fericirea lui/ei. Chiar daca este fericit/a cu altcineva.. Asa ca esti fericit daca el/ea e fericit/a.
Chiar daca doare, e bine sa lasam drumul liber persoanelor care nu ne impartasesc sentimentele, caci nu putem obliga pe nimeni sa ne iubeasca. Iar daca ne iubeste, nu va pleca. Sau daca pleaca, se intoarce.
Deci, cam da, sunt de acord cu afirmatia.
Pyskiss întreabă:
RRSecularHumanist întreabă: