| SunsetTrance a întrebat:

Voi cu ce credeti ca am gresit (daca am gresit)? Cu ce lucruri ar trebui sa am grija cand mai am astfel de interactiuni?

M-am inscris recent la un curs de dansuri latino la mine in oras.

Fiind emotionat si nestiind cum sa ma integrez pe ringul de dans, m-am asezat pe scaunele de la bar, la scurt timp asezandu-se langa mine o doamna. Ca sa imi combat emotiile, la fel cum facusem si cu mai multe din doamnele prezente (cu ele nu am apucat sa discut, doar sa fac cunostinta), am facut cunostinta.

Ma intreaba cati ani am, ma lauda pentru curajul de a face ceva nou, si ma intreaba cum am ajuns la cursurile de dans, cum le-am gasit. Imi spune ca e vaduva si ca are un fiu de varsta mea (are 53 de ani, eu am 25), ca ii place foarte mult ca seman cu prietenul fiului ei ca atitudine si aspect. Imi povesteste putin despre baiatul ei si ne minunam amandoi unul de celelalt ce tineri aratam pentru varstele noastre (ba chiar isi canta singura putin in struna ca stie ca nu arata de 53).

Per total, limbaj corporal foarte pozitiv, indraznesc sa spun chiar flirt si deschidere din partea ei (se lauda ca ar putea sa isi gaseasca iar barbat, dar ca nu vrea – si radea cand o zicea, se uita in ochii mei): zambete si intrebari bine gandite de ambele parti, pareri mature despre viata, si conversatie frumoasa, spontana. Ea chiar se lipise de mine la un moment dat, fizic, cu pulpele, amandoi fiind asezati pe scaunele de bar; ne tineam de maini si antebrate prieteneste: ea pe mine la inceput, apoi si eu pe ea.

Ne uitam amandoi de pe margine la cei ce dansau, ea se ridica sa danseze, initial singura pentru ca nu avea partener. Capat iar curaj dupa 2-3 minute, ma ridic de pe scaunul de la bar, ma duc la ea si ii propun sa dansam. Ea accepta cu bucurie pentru ca ma vede dornic si cu energie pozitiva. Clar stangaci, pentru mine fiind prima data cand dansez cu cineva, prima data cand vin la cursuri de dans, si prima data cand merg undeva si intentionez sa stau la o petrecere de noapte, cunoscand si interactionand cu oameni (nu se lipise stilul asta de viata de mine pana sa ajung la studioul de dansuri latino).

Incerc sa ma sincronizez cu ea, sunt praf dar macar incerc sa o las sa ma invete pasii de baza (era un alt stil de dans fata de ce am inceput eu sa invat). Radem amandoi si suntem lejeri in timp ce ne tinem de maini. Isi da seama ca sunt neiesit in lume si o intreb la final ce nota acorda: ea vizibil fastacita nu stie ce sa zica ????))) Eu ii zic sa acorde o nota modului in care am dansat, nu mie ca om; mi-a placut cum s-a simtit o apropiere intre noi cand am zis asta!

Mai trece din seara, ma asez iar pe partea cu barul, langa ea, la distanta de un scaun de data asta. Ma mai uit in jur ce se petrece, apoi o observ ca statea cu picioarele unul peste celalalt, cel suspendat (stangul) fiind catre mine. Ii ating varful piciorului suspendat, usor, cu varful piciorului meu drept.

Soc si groaza: ma trezesc cu o reactie foarte neplacuta din partea ei, spunandu-mi ca nu se face asa ceva, ca pot aparea discutii (daca nu ma insel, mi-a zis si ceva de reputatie).

Total schimbata fata de cum fusese cu mine inainte, ba chiar a zis apoi cu voce mai tare sa o scot pe fata de langa mine (erau o fata singura si un baiat - unul dintre instructori - asezati langa mine) la dans, ca e de varsta mea (mi s-a parut ca a tinut sa accentueze), special ca sa distraga atentia de la atingerea mea cu varful (de partea cealalta a ringului de dans erau si alte doamne ce presupun ca puteau si interpreta gestul?).

Mi-am dat seama imediat ca am sfeclit-o (desi nu intelegeam cu ce si de ce). I-am spus ca nu am intentii rele si mi-am cerut scuze, ca am facut-o doar in joaca (intentia mea era clar sa flirtez cu ea, intr-un mod dragut si fara sa fiu nesimtit). Apoi m-am ridicat si m-am dus in coltul opus al barului sa imi beau bautura, in picioare, uitandu-ma doar la cine dansa si trecand total peste situatia cu doamna.

In 2 minute, s-a ridicat, s-a imbracat, si a si plecat, repezita parca. Clar se vedea ca a plecat din cauza mea, m-am simtit (si inca ma simt) aiurea pentru ca posibil sa ii fi stricat/intrerupt seara.

Mai tarziu, cand am ajuns acasa, m-am gandit ca un astfel de gest poate fi barfit intre generatiile mai mari si aduce o reputatie proasta doamnei (ca se culca cu pusti de o varsta cu fiul ei, ca vine sa agate, etc.), deoarece acolo la studio oamenii se stiu intre ei (majoritatea vin de minim cateva luni). Asa este?

Ce alte interpretari sau situatii periculoase mai pot intalni? Ca sa stiu sa nu mai cad in ele, si totul sa decurga frumos pentru amandoi. Va multumesc!

3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Mai ai de invatat.
Macar pasii de dans pana sa iesi la vreo serata.

Doamna a fost prietenoasa, a facut conversatie. La dans exista atingeri, e normal.
Dar daca vrei sa agati, cauta de varsta ta.

| SunsetTrance explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

A fost o experienta superba, am avut multe de invatat intr-o singura seara!

Nu imi place sa spun ca "agat", ci ca "seduc", e mai frumos...Chiar asta imi doresc de fapt, sa ne simtim amandoi bine iar daca se intampla ceva sa fie doar pentru capatam incredere unul in celalalt.

Imi plac femeile mature mult mai mult decat cele de varsta mea pentru ca toata viata am fost inconjurat de ele, si presupun ca mi s-a imprimat acest model de atractie in creier.

Sunt atras ca un magnet, de multe ori fac chimie cu astfel de doamne pentru ca sunt natural si relaxat in preajma lor.

Generatia mea (

| SunsetTrance explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

**raspuns editat corect, nu stiu de ce mi-a fost taiat

A fost o experienta superba, am avut multe de invatat intr-o singura seara!

Nu imi place sa spun ca "agat", ci ca "seduc", e mai frumos...Chiar asta imi doresc de fapt, sa ne simtim amandoi bine iar daca se intampla ceva sa fie doar pentru capatam incredere unul in celalalt.

Imi plac femeile mature mult mai mult decat cele de varsta mea pentru ca toata viata am fost inconjurat de ele, si presupun ca mi s-a imprimat acest model de atractie in creier.

Sunt atras ca un magnet, de multe ori fac chimie cu astfel de doamne pentru ca sunt natural si relaxat in preajma lor.

Generatia mea (