Eu zic ca e ok adica hellooo cam toata lumea isi incepe viata sexuala pe la varsta asta de ce sa mai fim ipocriti si sa zicem astepam dupa 18 sau mai stiu eu ce...
Eu consider ca este prea devreme.Chiar daca multa lume face asta, nu inseamna ca trebuie sa o faci si tu.Ca sa uiti de gandul asta, umpleti programul ca sa te gandeste la altceva.
As zice sa mai astepti un an totusi, dar e ceva natural Nu as vrea sa te sperii, dar o fata, sora unui baiat, a facut prea mult si are un copilas P.S. are 16 ani.
Nu neaparat trebuie sa astepti un an poti acum, dar nu prea mult 1 pe luna as zice eu, dar faci cun vrei :* Ciao cred ca sunteti frumosi impreuna bafta
Ah,dar ce are? Eu nu înțeleg persoanele care trăiesc încă în trecut..am evoluat! Înainte, le veneau menstruația domnișoarelor/fetelor foarte târziu, de la 14 ani încolo..la unele chiar le venea la 18 ani(și cunosc persoană) probabil că și regula aia nescrisă:"După 18 ani îți începi viața sexuală"...dar acum domnișoarelor/fetelor menstruația le vin la 10-11 ani? De la 16 ani deja îți cere corpul.e o chestie normală. Societatea:"ți-ai început viața sexuală la 16 ani?:O omg ești curvă" NO! ...totul e după ce începi viața sexuală, recomandat ar fi să rămâi cu acea persoană[pentru că nu o să ți-l mai scoți din minte deoarece e o transformare pentru corpul tău cât și pentru tine, psihici și fizic.(d-aia și după 18 ani..pentru că îți arde de măritiș,pricepi?)]. Dacă crezi tu și ești sigură sigură că ăla-i tati,atunci fă-o cu încredere! Lasă lumea să vorbească,să te doară în cur de ce șușotesc babele!"V-au intrat prejudecățile lor în sânge. Când vă privește unu' mustrător,vă arde privirea lui,vă pătrunde până în vârful degetelor,în loc să-i arătați ****".
"în loc să le scuipați,să râdeți de ei,că sunt cu secole în urmă, că trăiesc numai după căcaturi băgate de alții în capu'lor, că sunt încă în evu' mediu, în **** mea, că voi sunteți cu mult deasupra lor pentru că ați ales să fiți așa cum simțiți și nu așa cum vă spune societatea sau religia".
Atata timp cat e protejat, e ok.
Nu mi se pare atat de devreme, atata timp cat sunt persoane care isi incep viata sexuala la 11-12 ani.
Important e sa te protejezi.
Regula nescrisa ca dupa 18 ani? Tu faci misto de noi? E foarte scrisa! Corpul uman se dezvolta pana la varsta de 18-19 ani. Prima data pana pe la mijlocul varstei de obicei fetele se dezvolta mai repede apoi baietii avanseaza din urma si continua pana la varsta generala de 18-19 ani (si vorbesc aici fizic ca spihic d-zau stie cum pot fi).
Asa ca iti spun eu ca nu e nici o regula nescrisa ca dupa 18 ani sa incepi viata sexuala, e foarte scrisa. De aceea medicii recomanda dupa varsta de 18-19 ani deoarece se presupune ca atuncea esti "major" adica dezvoltat din punct de vedere fizic! ca psihic d-zeu cu mila...
Acuma ca "moda" s-a schimbat asta e partea a 14-a si da in ziua de azi fetele se dezvolta mult mai repede (adica fund, sani, solduri) si datorita hormonilor mult mai concentrati din alimentatie dar aia nu inseamna ca la varsta de 16 ani sunt mature!
Deschide-ți mintea bro...lol..Am auzit medici care zic că la 16 ani este ok să faci asta protejat.Chestiile astea se făceau și acum nu știu câți ani doar că ele să făceau după perdea, ok? Și nu știa nimeni că X și-a început viața sexuală cu Y la 16 ani. Odată ce ești dezvoltat, ce căcat mai vrei?
Depinde cum privești problema, mă înțelegi? Poți să ai 20 de ani și să îți începi viața sexuală la 18 ani și să-ți ratezi complet viitorul pentru un accident sau pentru că-ți place prea mult și cu oricine...aici e lipsă de maturitate pentru major.Mă lași cu maturitatea? VREAU SĂ VĂD UNDE E SCRISĂ REGULA ASTA!
Nu stiu care din noi 2 trebuie sa isi deschida mintea "bro". Ce vorbesc eu si ce intelegi tu. Sa imi arati si mie ce "medici" ai auzit tu ca la 16 ani trebuie sa incepi viata sexuala ca se pare ca pe la orele de biologie ai cam fost absent sau probabil nici macar nu e vina ta ci a sistemului de invatamant (de fapt nici nu stiu cati ani ai sa stiu daca ai ajuns asa departe).
Pe mine nu ma intereseaza deloc ce face fiecare cu viata lui personala insa sa spui niste afirmatii total gresite e cu totu altceva. Daca ai "bile" du-te consulta niste medici ginecologi. Ia 10 la numar si fa un esantion. Spune apoi aici care e media varstei la care e recomandat sa incepi viata sexuala si care e varsta minima a maturitatii fizice. Teoretic orice persoana peste 14-16 ani ar trebui sa stie ca e 18-19 ani insa de la teorie la practica e cale lunga.
Bună!
Îţi recomand să mai AŞTEPŢI vreo 2 ani :)
Dacă îţi începi viaţa sexuală la această vârstă, evident că RISCURILE sunt mult mai MARI în cazul tău - comparativ cu o fată de 18, sau chiar 21-22 de ani!
Principala cauză a CANCERULUI de col uterin este "debutul precoce al vieții sexuale" - vezi detalii la linkul :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cancer_de_col_uterin
http://www.sfatulmedicului.ro/......evreme_750
http://www.csid.ro/health/cancerul-de-col-uterin-2780272/
http://www.ginecologie.ro/......fault.aspx
Viaţa sexuală TREBUIE începută DUPĂ 18 anişori!
Vezi alte detalii la linkul :
http://www.tpu.ro/......mai-mul-i/
Toate cele bune.
Chill.îți dau un joint să te calmezi? Hahaha. Nu am zis că trebuie, este necesar la 16 ani să-ți începi viața sexuală, ok? Am zis că de la vârsta aceea în colo îți cere corpul transformarea aia fizică cât și psihică(dar nu la tăți, mă.ok?) N-am nimic cu tine, rămâi cu părerea ta! La revedere...
Dar tu daca vezi una buna pe strada si vrei sa i-o dau la b., ce faci? te duci si i-o dai? NU, nu te duci pentru ca suntem oameni si gandim rational. Aceeasi treaba e si cu ceea ce incerci tu sa crezi dar nu cunosti. Normal ca corpul iti cere deoarece esti in crestere (dupa cum am mai zis)! incep sa ti se dezvolte hormonii in corp si sa o "i-a razna" dar aia nu inseamna ca nu trebuiesc stapaniti si de asemenea aia nu inseamna ca si esti gata din pct de vedere fizic cat si spihic (hai ca fizic sa facem o mica exceptie dar psihic asta sa o crezi tu).
Crezi ca mie nu imi place sa ii dau la... la una de 16-17 ani? hehe, insa cu toate astea aia nu inseamna ca e si recomandat (pentru ea). Nici eu nu am nimic cu tine, de asemenea si tu poti ramane la parerea ta dar insa iti spun cu mana pe inima ca este una destul de gresita insa o sa realizezi si tu acest lucru cu trecerea varstei deoarece si eu mai mult ca sigur gandeam la fel ca tinecand eram de varsta ta.
bye bye...
Asa o sa plangeti voi dupa varsta asta..va f***** unde puteti si cu cine puteti si varsta o lasati in urma. ma gandesc cu amar in suflet ca intr-o zi, si voi o sa fiti parinti. vai si amar.
Daca esti informata despre metodele anticonceptionale, bts-uri si mai important esti sigura ca iti doresti asta, nu te poate opri nimic. Ca e 14, ca e 16 ca e 20 de ani, daca asta iti doresti nu e nici o problema, insa folositi prezervativ, si neaparat alaturi de persoana pe care o iubesti si care te iubeste.
Spor