1. Dupa mine procentul este de 78%.
2. Cea care produce incultura este maneaua in sine deoarece artistii vazand ca multa lume asculta ascest gen de muzica continua sa cante si asa fac multi bani de pe urma concertelor, a vanzarii albumelor si altele.
Eu personal nu am nimic cu acest gen de muzica.
In nici un caz 99% cred ca in jur de 60-70%...Eu una nu ascult manele pentru ca nu imi plac
1) Nu am un procent anume. oricum multa lume la ora actuala asculta manele in aceasta tara! Nu, nu cred ca 99%, mai exista oameni cu putina materie cenusie!
2) Maneaua este inspirata din muzica turceasca/indiana. asadar este totusi un gen muzical vechi. cei care sunt incultii sunt "artistii" care pun versuri laudandu.se ce Mercedes din 1996 au, cati bani detin, sau cate pirande cuceresc!
Procentul e cu siguranta apropiat de 99%, insa nu maneaua in sine produce subcultura, pentru ca ea exista deja acolo. Maneaua a aparut pentru ca exista cerere, nu a trebuit sa-si forteze locul pe piata.
NU exista artisti in lumea manelistilor.
Incultura apare ca urmare a propriei vointe... daca iti spun sa te arunci de la etajul 3 te arunci doar pentru ca am spus eu sau chiar un om ce apare la tv? nu prea cred.
Suntem responsabili de proprile fapte si idei...insa daca ascultam de mici si vedem de mici unele defecte sau inculturi precum maneaua... e mult mai greu sa te schimbi dupa.
P. S- Eu raman la idea ca romania e o tara condusa in turma si conceptile nu sunt gandite individual; ...majoritatea nu toti.
Si lasa-l pe Basescu nu il baga in aceiasi oala cu manelisti ei au fost buni atata timp cat iau facut campanie la televiziuni precum Etno si Taraf Tv...toti tiganii lau votat...ca doar Guta a cantat in favoarea lui.
Nu vreau sa intelegi ca imi plac manelele (nu imi plac) dar imi pasa de toti romanii din romania care sau lasat influentati gresit.
P. S Pe acest site toti lau pupat pe Basescu acum ii rog sa il pupe pe Boc in c*r ca doar el e la guvernare nu Basescu.
1. Este un procent îngrijorător de mare, dar nici chiar 99%.
2. Mai mult cultura provocată de manele este foarte dăunătoare. Maneaua instigă la meschinărie, la snobism şi la prostie, înnăbuşind absolut tot ce este spiritual sau intelectual.
Nu aş putea da un procent, dar presupun că mai mult de 50%
Şi cred că maneaua în sine.
Eu consider ca artistavaroti, Andrea Boceli...etc pentru ca sunt inzestrati cu voci minunate un manelist nu stie ce inseamna sa canti, habar nu au.
Sunt optimista.In jur de 75%
Daca stai sa analizezi versurile(prea mult spus versuri, continui totusi cu optimismul)unei manele ele nu exprima nimic si nu inteleg de ce unora le place atat de mult.Cand asculti muzica trebuie sa intelegi ceva, ca asa n-o mai asculti, nuIn fine, suntem bagati toti in aceeasi oala din cauza inteligentei sefului
1 - imi este greu sa cred ca e mai mult de 70%; am fi pierduti...
2 - incultura vine din generalizarea filozofiei Imperiului Roman in Romania de astazi de a stapani plebea "paine si circ" - pentru multi altceva nu mai incape; politicienii stiu asta, iar presa o pune in aplicare
1. procentul romanilor care asculta manele este undeva in jurul lu 3-5%, ceea ce considerati voi manele este o muzica tampita care nu se incadreaza in aceasta categorie:
MANEÁ, manele, s. f. Cântec de dragoste de origine orientală, cu melodie duioasă şi tărăgănată. – Din tc. manì.
Sursa: DEX '98
2. Incultura este produsa de catre sistemul de invatamant care este la pamant, si de mintile incuiate care conduc aceasta frumoasa tara
99% asculta manele. mai ales in felentarii si rahova. eu nu ascult manele; nu au versuri; nu au voce sau studii muzicale; stiti ca manelisti nu platesc impozite? nici pe concerte, nici pe cd-uri, nici pe masinile pe care le au. pe vile sau apartamente. toti fura apoi ne plingem ca tara e saraca.
1.Cred ca procentul este in jur de 60-70%!
2.Artistii sunt de vina si cei care promoveaza asa ceva, si produc asemenea melodii(daca se pot numi asa)
Ba am citit toate raspunsurile si ma pis pe mine de ras.Din ce vad nici unu nu asculta manele dar toti cred ca au toate albumele lui guta si salam. Orcum acum este o moda sa spui ca nu asculti manele si pe toate forumurile toti se lauda ca nu asculta manele dar sunteti niste ratati infecti si prosti, sa va *** in gura
Eu cred că 80% dintre români ascultă manele. Dintre aceștia,jumătate sunt fanatici,îl venerează pe Guță,se închină la icoane cu Salam Mântuitorul.
Maneaua = incultură. Românii sunt în mare parte inculți,iar dacă manele li se oferă,manele servesc.
Acum,mulți dintre maneliști ascultă și melodii autohtone house,gen Dalinda,Zaleilah, dar asta nu-i face mai puțin maneliști, pentru că Alex Mica, Mandinga, tot manele cântă.
Bai idiotilor! Daca nu stiti, nu vorbiti! taceti dracu! Procentul este de 30% si din 2008 tot scade! Spre bucuria mea...si stiu asta din surse sigure si studii realizate de niste oameni mari! Si incultura o producem noi... Oameni preferand sa asculte manele, sa mearga in cluburi si alte prosti in loc sa citesca o carte buna, sa se uite la un documentar sau un film bun.
Pentru treaba asta poți fii amendat cu 200-1000 lei dacă nu știai. nu ai voie să te manifești sau să vorbești contrar bunelor moravuri
Poți să mergi și în club. dar să nu faci o regulă. corect. sunt perfect de acord.
RogerRon întreabă:
Curiosul999 întreabă: