Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 12 Ianuarie 2025 sunt:
Buna! Am pus oua la clocitoare si nu mi-a iesit niciun pui toate ouale erau limpezi chiar daca le-am controlat si aveau acel banut. care ar fi cauza? Ouale nu au fost mai vechi de o saptamana.
Pot ramane repetent din cauza notei la purtare in a 7 a? Si daca da, la ce nota?
Salut! Sunt clasa a 8 a si sunt un elev bun, am luat nota mare la simulare, dar nu stiu ce profil sa aleg.Nu imi plac nici realul, nici umanul.Sunt bun la mate, dar urasc fizica, chimia si biologia,...? (mai mult)
Bună! Ce părere aveți de oamenii care ofensează alții oameni doar ca ei să iasă într-o lumină bună?
Daca am media sub 9, 50, sau daca de ex am media 9 sau peste dar nu chiar 9, 50 voi mai lua bursa de merit in anul scolar 2024- 2025? Nu prea înteleg ce a declarat ministrul educației despre...? (mai mult)
Salut, de la începutul anului școlar cate absente nemotivate poti avea fără sa îți scadă nota la purtare, ținând cont de module etc
Poate profesorul sa imi "anuleze" media anuala cu ceva ștampila sau semnatura?
Nu vi se pare că preponderența analfabetismului funcțional în rândul elevilor, inclusiv printre așa- numiții "elevi inteligenți", cu note numai de zece, este profundamente alarmantă? Am întâlnit...? (mai mult)
Daca peste tot scrie clar ca se scade un punct la purtare la fiecare 20 de absente nejustificate de ce unii profesori zic ca se scade prima data un punct la 20 apoi din 10 in 10? Eu nu am gasit nicaieri...? (mai mult)
Sunt clasa a 12- a, am premiul 2 la olimpiada judeteana. Din cate am inteles de pe edu, pot primi bursa de merit daca am locul 1, 2 sau 3. Stie cineva mai multe detalii despre procedura? De obicei...? (mai mult)
E ok dacă fac școală profesională în loc de liceu? Cum este? Afectează viata de apoi? Sau o faci degeaba? Dacă stau sa ma gândesc mai bine, cred că nu mai vreau la liceu. Cred că aș face liceul...? (mai mult)
Salut! Vreau sa dau in toamna la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti. Imi poate spune cineva cu ce note s- a intrat in anii precedenti? Am cautat peste tot, inclusiv ...? (mai mult)
Salut, TPU! Sunt eleva in clasa a XII- a la profil Pedagogic, si vreau sa stiu daca sunt intr- o situatie nasoala daca am nota 9 la purtare? Nasoala ma refer daca voi fi pusa in situatie de repetarea...? (mai mult)
Era un canal de Youtube unde erau videoclipuri educationale (despre tot) anume pentru copilasi mici, parca erau si in engleza, italiana chiar si in romana dar nu mai stiu cum se cheama canalul acela...? (mai mult)
Buna! Sunt Daniela, sunt clasa a 7- a, si zilele trecute diriga ne- a trecut notele in carnet, mi- am calculat media si mi- a iesit 9, 70.Credeti ca e bine? nu e cea mai mare medie din clasa, dar ...? (mai mult)
Bunaaa Cum pot fi rea cu colegii? Adică îmi cer încontinuu apă și mâncare sau altceva și mă enervează Și vreau să le fie frică de mine ca să nu îmi mai ia nimic
Am o nelămurire deci de ce se spune că Joseph Stalin a u*cîș 9M de oameni? Dacă era vorba de Adolf Hitler mai era ce mai era sau iau trecut și pe cei morți în Al ll-lea Război Mondial?
Se dau diferente intre Stiinte ale Naturii si Mate Info (neintensiv)? (Clasa a IX-a)?
Buna ziua, am absolvit odata cu terminarea facultatii de inginerie chimica si protectia mediului modulul de psihopedagogie (cel de 3 ani). Am terminat si masterul insa nu am mai facut si modul 2 de psihopedagie....? (mai mult)
Salut, TPU! Fiica mea este clasa a XII- a la profil pedagogic si este pusa in fata faptului ca i s- ar scadea nota la purtare din cauza absentelor nejustificate depasite la o singura disciplina, depasind...? (mai mult)
Am nevoie de ajutor, daca am ramas corigent in clasa a 8- a (vara trecuta) dar totusi am intrat la un liceu mai prost dupa a doua sesiune, voi putea da evaluarea nationala vreodata? sau voi avea nevoie...? (mai mult)
Bună TPU! dacă vreau să ma transfer de la un profil tehnic la un unul vocațional (arte), inițial am dat la arte am luat cele doua probe cu nota bună dar am avut în EN nota cam micuța (6), acum...? (mai mult)
Cine se poate inscrie pentru dsd 1 și la ce varsta?
De ce când fac de pe telefon 10+10:2 îmi dă 15 și când fac de pe calculator de birou îmi dă 5? De ce? Și cine face corect operația matematica?
Buna, cum este facultatea de psihologie unibuc, mai ales in primul an? Și care este diferenta dintre psihologie simpla si cea cognitivă, din perspectiva materiilor. Mulțumesc anticipat!
Vin din Anglia înapoi la școală în clasa 6a când ieram în year 8 în Anglia și mai am 2 luni să recuperez tot anul și să dau examenul de trecere. Ce pot face să nu rămân corigent și să trec...? (mai mult)
Daca m-am lasat de scoala in clasa a 7 a si vreau sa ma inscriu la liceu privat imi trebuie diploma de 8 clase?
Bună seara! Sunt clasa a 12-a și vreau sa dau la facultatea de stiinte aplicate(politehnica) însă as vrea sa știu ce program este, îmi permite aceasta facultate sa și muncesc undeva pe 8h?
Bună, am si eu o curiozitate, daca am dat acum patru ani bacul si am promovat la 2 materii, rezultatele ar trebui sa fie valabile si acum…nu?
Ați auzit de termenul "a pecit-o", cu sensul de "a greșit"?
Diriginta de la scoala mea spune ca are voie sa motiveze la fiecare elev doar 40 de absente pe tot anul, este normal asa ceva?
Daca spre exemplu am notele 4, 4,5,6 la Matematica Si imi iese media 4, 75 se rotunjeste la 5 sau ramane 4, 75?
Cum se calculeaza media la purtare la liceu acum cu modulele? In clasa a 9a su a10a am avut media 10la purtare dar acum in a 11a am 8. O sa ma afecteze cu ceva?
Ce este un catren?
Salut, daca am avut un test și am copiat și profesorul nu m- a prins, totuși când aduce testele spune ca știe el că am copiat că cică nu am folosit Delta și asta înseamnă că am copiat și...? (mai mult)
Salutare, tatal meu a avut o operatie la spital, la un brat, problema e ca azi trebuia sa fie externat, dar o asistenta i- a dat paracetamol(injectie) chiar daca acesta este alergic. - au aparut niste...? (mai mult)
Salut, aș vrea să nu mai stau pe banii părinților și să îmi câștig bani singur, as vrea niste sfaturi... Țin să menționez că am 16 ani. Rog seriozitate și să nu veniți cu chestii de...? (mai mult)
Buna ziua! Am o mica dilema. Deci, saptamana asta i s- a pus profesoarei de chimie in cap sa ne duca la Olimpiada (intre noi fie vorba, probabil o face pentru a isi spori sansele de a obtine gradatie,...? (mai mult)
Pot da in judecata un profesor care îmi dă note mici și îmi dă ceva mai greu de lucrat/ascultat decât la alti colegi.La test am luat nota 9 iar la ascultare 7si 6.Sunt și la meditații la testele...? (mai mult)
Anul acesta am înțeles ca se va da greu la Evaluarea Nationala la cls a 8 a ceea ce înseamnă că nu vor mai fi note asa bune ca anul trecut. De exemplu dacă anul trecut se intra la liceul x cu media...? (mai mult)
Bună tuturor. Îmi puteți spune niște informații legate de transfer din clasa a9a in clasa a10? Este deja martie, in vara se depun dosarele? Stiu că, contează media de la final de an sa fie mai...? (mai mult)
Bunaaaaa! Am o intrebare, sunt clasa a 11 a pe filologie la un liceu din Bucuresti.As vrea sa ma transfer la alta clasa (tot filologie) din cauza bullying ului. Stie cineva cat dureaza o procedura de ...? (mai mult)
Cum se înmulțesc găinile, păsările? Nu prin ouă?! Nu doar găina singură? Pe net îmi spune că găina se înmulțește împreună cu cocoșul? Cum este posibil asta? Eu știam că ele nu ...? (mai mult)
Care sunt pașii de urmat de a te muta la un alt liceu? Ce pași trebuie sa urmez și cum?
Cum aș putea să învăț mai ușor eseele la română și lecțiile la istorie? Efectiv simt că nu pot să rețin nimic deși am materiale foarte bine structurate. La a treia materie mă descurc...? (mai mult)
Dacă sunt pe ingenerie civila romana și doresc sa întru pe ingenerie civila engleza cum se procedează, trebuie sa renunț la specializare și la anul sa ma scriu la engleza sau te poți transfera?
Bună! Voiam să vă cer părerea în legătură cu o situație complicată și eventual să aflu ce variante de rezolvare am. Sunt o elevă de clasa a 12- a la un liceu cu predare în limba germană și...? (mai mult)
5 motive pentru care este importantă atmosfera pentru oameni
Buna! Sunt anul II de postliceală sanitară și anul acesta nu mai pot merge la practica pentru ca am plecat la muncă în străinătate pentru câteva luni. Știe cineva dacă te poate afecta asta în...? (mai mult)
Buna, sunt la profil pedagogic iar astăzi am aflat ca am 16 absente nemotivate pe tot anul. Voiam sa va întreb dacă se scade vreun punct la purtare. Dirigu mi- a zis ca sunt in stare sa mi se scadă....? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Claudiu193729 întreabă:
2FanMessi2 întreabă:
Anonim6382846 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Holograf
Esti un fan adevarat al trupei Holograf?