Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 13 Ianuarie 2025 sunt:
Dacă mi-am pierdut buletinul și luni urmează să dau simularea pentru bacalaureat, se poate intra cu o poză sau certificat?
Liceul Tudor Vladimirescu are cumva și filologie?
Ce fel de chimie se preda in primul an la UTCN, la automatica si calculatoare, calculatoare si tehnologia informatiei? Nu scrie nicaieri daca e chimie organica sau anorganica ori macar ce capitole se...? (mai mult)
Buna seara! Am o intrebare destul de importanta daca se poate sa aveti un raspuns sigur. Am lipsit la un test la geografie, testul a fost dat dintr o lectie anume. Trebuie sa ma asculte tot din lectia...? (mai mult)
Salut! Știi informații despre Bogdan Oltianu? Cum se desfasoara cursurile, daca ofera explicații bine dezvoltate...
Bună, hei! Vreau să încep să repet pentru bac (îl am în vara asta) și mi- ar plăcea să fac 1 data pe săptămână meditații la mate și info. Aveți vreo recomandare? Fără cărți cum e ...? (mai mult)
Buna ziua. Am și eu o întrebare. Daca fata mea in clasa a5 a nu a luat bursa de merit, pe semestrul 2 poate lua daca media ei iese mai mare că a celor care au bursa? Va mulțumesc anticipat pentru...? (mai mult)
Am 60.000€ cash strânși lucrând in afara țării ( legal cu contract și tot) sunt în căutarea unei case. Acum văzând treaba cu legea cu impozitele de 70% din luna iulie a acestui an mi- e frică...? (mai mult)
Pentru cei care sunt clasa a 11 a ( și eu sunt și de aceea pun întrebarea). Cum vi se pare Istoria Holocaustului? Credeți că ajută cu ceva? Mie mi se pare că vor doar să ne încarce programul...? (mai mult)
E ciudat sa intreb o fosta profesoara de romana care preda doar pentru 5-8 daca face meditatii pentru bac?
Bună am o ne lămurire Este corect pusă întrebarea? Unde au loc primele jocuri olimpice de vară. Și dacă este corect ma puteți lamuri de ce nu a pus- o "unde au avut loc primele jocuri...? (mai mult)
Dacă vineri, 1 martie, suntem în vacanță (săptămâna aceasta suntem în vacanță), pe 8 martie se mai pot aduce mărțișoare la școală?
Raspundeti mi la aceasta ghicitoare! Dimineata am 4 picioare,la pranz 2, si seara 3, ce sunt?
Buna! Daca am dat bacalaureatul in anul 1999 cand am terminat liceul, am picat doar la o materie si din motive personale nu l am reluat... aveti idee daca pot cere recunoasterea notelor de atunci si sa...? (mai mult)
Salutare, cum sa- mi perfectionez scrierea corecta din punct de vedere gramatical? Nu mi- a placut scoala, imi asum asta, iar din cauza asta fac greseli constante, uneori si in exprimare. Niste...? (mai mult)
Salut TPU! De unde a venit toată treaba cu dacă roșia e fruct sau legumă?
Salutare TPU. cam care sunt formulele pe care trebuie sa le stiu pentru bacalaureat la matematica? Sunt pe profil tehnologic
Bună, cine ma poate ajuta cu un istoric despre tromboflebita. Gen cine a descoperit bolile venoase sau asa...ca nu găsesc pe nicăieri.
Hei, TPU, la facultatea Ovidius din Constanța se intră pe bază de dosar sau pe bază de examen? M- ar interesa exclusiv pentru specializarea Psihologie și Pedagogia Învățământului Primar ...? (mai mult)
Bună! Am terminat un liceu tehnologic, profil economic. Sunt deja la o facultate... și as vrea sa dau la informatica. Doar ca, eu am facut M2, iar acolo am nevoie de M1. Credeți că mai am timp sa...? (mai mult)
Hei, de regula la bac la romana (la real) se cere sa alegi dintre doi autori?
Hei, de regula la bac la romana (la real) se cer doi autori? (sau cerinte de genul "particularitati ale unui roman interbelic)?
Buna, am nevoie de o lista cu toate băuturile distilate, va rog cat de repede, multumesc.
Bună ziua. Eu am terminat doar 9 clase. Din mai multe motive nu am mers să învăț mai departe. Acum am 27 de ani și sunt și însărcinată :))) curând urmează sa nasc. Mereu m- am simțit...? (mai mult)
Bună seara. Mă poate ajuta cineva, va rog, cu un răspuns, daca pot profesa ca învățătoare daca am absolvit facultatea de drept și urmez modul psihopedagogic comasat nivel I? Știe cineva ce...? (mai mult)
Bună TPU! Am o întrebare legată de liceu..Sunt în clasa a11- a și mă bate gândul să mă mut, începând din clasa a 12- a, pe un alt profil liceal, eu fiind la mate- info. Mă gândeam să mă...? (mai mult)
Salut, Imi poate spune si mie cineva care este programul orar (ora la care se intra la scoala) la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny" din Bucuresti la clasele cu program sportiv a IX- a, a X- a, a XI-...? (mai mult)
Salut, Imi poate spune si mie cineva care este programul orar (ora la care se intra la scoala) la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin" din Bucuresti clasele cu program sportiv a IX- a, a X- a, a XI-...? (mai mult)
Bună TPU! Am o întrebare legată de liceu..Sunt în clasa a- 11- a și mă bate gândul să mă mut, începând din clasa a- 12- a, pe un alt profil liceal, eu fiind la mate- info. Mă gândeam să...? (mai mult)
Salutare, îmi doresc să mă înscriu la o facultate dar m- am plafonat la ales, lucrez de la 14 ani cu oamenii in job- uri simple: ospatar/barman, consilier in vanzari si mă gandesc să răman in ramura...? (mai mult)
Bună! Cum pot să spun NU la orice? Eu mereu am spus numai cu DA și am fost luată de proasta și folosită și acum vreau să mă schimb Vreau să fiu rea cu ceilalati care mi- au făcut rău Puteți...? (mai mult)
Salut,sunt din Ploiesti, stie cineva cum se procedeaza pentru a schimb liceul (schema)?
Legat de subiectul 3 la romana, in vederea scrierii eseului trebuie sa- l abordam in funcție de barem, evident, si in acest mod trebuie sa dezvoltam cate 2 subiecte pentru încadrare, comentarea imaginilor/ideilor...? (mai mult)
Ce toate trebuie să iei la bac pentru a da la o facultate de regie? Vreau o aproximare.
Bună. Sunt a 11a profesională și aș dori că în vacanță de Paște să mă mut la liceu. Știu că se dau diferența de intrare. Nu- mi mai place profilul ales și nu doresc sa mai continui acest...? (mai mult)
Buna! Anul acesta am bacul si nu pot sa ma concentrez deloc cand incerc sa invat, mai ales acum ca vin simularile, de obicei invat destul de repede dar in perioada asta nu ma pot concentra deloc. Iau...? (mai mult)
Buna! A vazut cineva de aici un carnet de student si o legitimatie de la facultatea de matematică si informatica? :) Dau funda
Ce note trebuie să iau la bac pentru a da la o facultate de regie? Sunt un elev de liceu pe profilul textile și pielărie, in clasa a IX- a, și vreau să devin un regizor de seriale animate și anime-...? (mai mult)
Particip peste câteva săptămâni la un concurs de biologie (George Emil Palade). Sunt clasa a VI- a. Aș dori sa îmi dați linkuri de site- uri sau manuale, culegeri orice pe care pot găsi materialele...? (mai mult)
Bună, pentru formatul numărului de telefon este corect 4007xx.xxx.xxx Sau 407xx.xxx.xxx
Liceul nichita stanescu din Ploiesti este cu bilingv?
Buna ziua eu sunt a 12a si eu as vrea sa ma transfer la alt liceu, eu sunt la cofetarie patiserie la sfantul nicolae si nu mai vreau sa invat la scoala mea si vreau macar sa ma transfer la un alt liceu,...? (mai mult)
Hei, cat de grea este facultatea de inginerie industriala si robotica (upb)? (as vrea sa raspunda doar cei care au terminat-o/ sunt in timpul acestei facultati)
Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Daca exista pe aici profesori universitari sau macar studenti care sunt/au fost in ipostaza mea, va rog sa imi spuneti si mie, in cazul in care la seminar aveam dreptul...? (mai mult)
Buna! Cum este la facultatea de chimie in Bucuresti? Ma intereseaza cum e in sesiune, daca e grea materia, cum sunt profesorii, daca fizica care se face e grea si daca merita sa ma duc acolo? Dar de...? (mai mult)
Cum pot proceda dacă vreau să trimit un colet în Slovacia?
Salut( evaluarea nationala) Sunt clasa a 8 a si am probleme cu matematica. Am inceput sa lucrez la matematica prin octombrie insa nu destul abia acum cateva sapt am inceput sa lucrez mai mult si sa...? (mai mult)
Buna, daca vreau sa închiriez o casa pentru o luna, gasesc sa aiba apa si toate alea? Adica eu sa vin doar cu hainele si chestiile mele, sau gasesc casa sa închiriez dar fara apa si toate astea?
Vreau si eu cate un orar din anii trecuti pentru urmatoarele programe de studii universitare de master de la UPG Ploiesti: - Tehnologii informatice pentru afaceri - Administrarea şi finanţarea proiectelor...? (mai mult)
Vreau să mă transfer la un liceu în Pitești. Am terminat clasa a 10a în România, iar apoi am făcut din nou clasa a 9a și a 10a în Germania pentru ca nu știam limba. Din vară vreau să mă transfer...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
AdeA1991 întreabă:
Irina2o0 întreabă:
Gigi777 întreabă:
MimiJaneMaraMimiMaraJane întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
A walk to remember
Te consideri un adevarat fan al filmului de dragoste A walk to remember?Te provocam sa rezolvi cat de bine poti urmatorul test!