Eu am facut micro si macroeconomie anul trecut.Se fac si exercitii, dar destul de putine fiindca e multa teorie.In principal vei invata pietele, muncii, capitalului s. a., despre infaltie, somaj, iar la micro despre elesticitati ale cererii, ofertei... e putin complicat, dar sunt niste chestii utile mai ales daca faci o facultate de stiinte economice, cred ca sunt niste lucruri de baza pe care trebuie sa le inveti din materiile astea doua, nu cred ca sunt de umplutura.Bafta.
Si eu am facut in primul an, iti pot da cursurile daca vrei si esti din Bucuresti
Si chiar daca faci facultatea de relatii publice, tot cred ca sunt niste lucruri in principal de cultura generala pe care le poti invata.
Da Vlad, dar e frustrant sa ajungi in anul 3, sa faci doar 2 materii de specialitate, sa fii obligat sa-ti iei licenta la un anumit profesor si acolo sa constati ca nu are nici-o legatura tema de licenta cu ce vroiai tu. mersi ca mi-ai explicat cu ce se ocupa, sunt intr-adevar lucruri de cultura generala, lucruri care sunt bune de stiut, dar frustrarea apare atunci cand materia apare in orar doar pentru ca prof x nu are suficiente cursuri sau cand din 7 cursuri, 5 sunt cu acelasi profesor.
Asta e o problema de sistem, pentru ca banuiesc faci facultate de stat. Dar e ciudat intr-adevar sa faci doar 2 materii de specialitate...doua? Nu stiu la ce facultate esti, dar sper sa iti iei licenta si sa te scapi momentan de prostia asta care se numeste invatmantul romanesc.
Si eu sper sa scap pentru ca am ajuns sa fac drept, drept comunitar la comunicare si relatii publice si pe langa asta fac multe din materiile pe care le-au facut cei de la administratie publica, dar nimic pe Pr sau pe domeniul meu de licenta.
Cum sa nu iubesti Romania!?
Eu am facut in anul I de facultate si vreau sa spun ca sunt 2 materii destul de importante, daca nu printre cele mai importante, care te vor ajuta sa inveti sa gandesti orice problema din punct de vedere economic. La mine a fost mai greu, ca nu am avut profesori tocmai ok, dar am invatat singura din carti.
Despre materie, pot spune ca e o parte de teorie, cu definitii, principii si una cu aplicatii, formule, probleme, grafice de interpretat...
Bafta!
Pentru cei binevoitori, as avea si eu nevoie de cursurile de la microeconomie si macroeconomie! Eu sunt anul I la Finante - ASE, si la curs nu prea inteleg nimic de la profesorul respectiv. Adresa mea de email: alingeorgian@gmail.com! Va roog mult. cine are, sa faca o fapta buna si sa mi le trimita si mie pe email! MERSI FRUMOS!
Buna! As avea si eu cateva intrebari legate de finante- ASE, pot vorbi undeva cu tine?