Blonda, am si eu un sfat care mi l-a spus mama-ca sa nu mai miroasa aerul care iese din aspirator trebuiesc spala-te periodic filtrele si in special saculse goleste bine de praf si se baga in masina de spalat, iar de abia dupa aceea sa da cu putin parfum pe filtre si se porneste.
Tot mama mai zice-Ca din carnea pe care o batem sa nu sara apa sau sange pe pereti sau pe noi punem putin folie de plastic pe carne si o batem fara probleme.
Sunt multe sfaturi de dat... dar ar trebui o sectiune speciala de genul ''Sfaturi Utile''.
O initiativa deosebita.Bravo! mihai
- Merele împrumută mirosul alimentelor aflate în vecinătate, de aceea e bine să fie ţinute într-un coş separat.- Mierea nu se mai lipeşte de lingură dacă aceasta se înmoaie, înainte de întrebuinţare, în untdelemn.- Muştarul nu se mai usucă dacă deasupra se presară puţină sare.- Ouăle pot fi păstrate un timp mai îndelungat dacă sunt unse cu albuş. Cu un albuş se ung circa 80 de ouă.- Laptele acru se prepară uşor, din lapte crud, în care se adaugă o linguriţă de suc de lămâie.
- Laptele se poate închega şi cu flori uscate de sânziene. Laptele acru devine mult mai gustos dacă se adaugă puţină apă minerală.- Laptele praf amestecat cu puţină sare, înainte de a fi dizolvat în apă fiartă, va avea gustul laptelui proaspăt muls. - Toate preparatele cu spumă de albuş se coc astfel: primele cinci minute la foc mic, apoi la foc mare.- Dacă pregătiţi o prăjitură cu fructe, coaceţi mai întâi cinci minute aluatul presărat cu puţină făină şi zahăr. Scoateţi apoi tava şi puneţi repede fructele.- Dacă trebuie să frecaţi zahăr cu unt, operaţia va reuşi dacă veţi pune şi două-trei linguri de lapte dulce clocotit.- Preparatele în care folosiţi orez vor fi mai gustoase dacă acesta va fi fiert separat.- Pătrunjelul verde va fi mai aromat dacă înainte de a-l toca îl veţi spăla cu apă fierbinte.- Pentru a fi mai uşor digerabile, ceapa şi usturoiul se fierb un minut în apă clocotită, apoi se folosesc la diferite preparate.- Când pregătiţi omletă, puneţi în castronul în care bateţi ouăle două-trei cuburi mici de unt şi preparatul va fi mai pufos.
- Când pregătiţi o salată (verde, de roşii sau de cartofi) puneţi în ordine: sarea, piperul, oţetul. Abia după câteva minute se adaugă uleiul, altfel sarea rămâne nedizolvată.- Dacă nu aţi luat spuma din supa de carne, daţi vasul deoparte şi puneţi un albuş de ou nebătut. Acesta va coagula resturile de spumă, limpezind supa.- Înainte de a pregăti o budincă din orez, tăiţei sau griş, „îmbrăcaţi" complet cu zahăr caramelizat interiorul vasului.- Pudraţi cu făină cuburile mici de rahat sau stafidele pe care le veţi folosi într-un aluat de chec şi acestea se vor păstra repartizate egal în toată compoziţia.
Multumesc Mira.
Ca sa nu mai miroasa aspiratorul cand dati cu el si totodata sa se inprospateze aerul, se pun cateva picaturi de ulei parfumat pe filtrul aspiratorului si apoi se porneste.
Ouale se testeaza daca sunt stricate punandu-le intr-un vas cu apa, daca se ridica la suprafata inseamna ca nu sunt bune de consumat.
SongsoftheSabbathSacrifice întreabă: