" BrokenAngels explică : Ai vreo dilemă?"
tocmai asta era: care-i intrebarea
"Întrebarea" nu e formulată sub formă de întrebare, dar ceea ce am cerut, este evident
Păi nu e deloc evident
"Activități umane din antichitate care..."
adică :
- dacă sunt
- dacă nu sunt
- câte sunt
- câte știți
- câte vrei tu să ne zici
șamd. De acord?
Activități umane din antichitate care au modificat mediul, adică cu ce anume se ocupau acei oameni din acea perioadă și ce impact au avut asupra mediului, activitățile prestate. La asta m-am referit.
In antichitate, populatia Globului a fost mult mai mica decat acum si nu a avut activitati poluante de mediu global (doar local). Cele mai mari "poluari" s-au facut prin arderea combustibilului lemnos, dar - cum se stie - cantitatea de dioxid de carbon s-a transformat inapoi de natura, prin fotosinteza florei.
Intrucat s-au folosit materiale de provenienta naturala, nici gunoaiele menajere nu au modificat mediul.
Nu stiu sigur din antichitate, stiu ca sunt, dar nu imi vin acum in minte. Hai sa luam activitatea de la inceputul umanitatii, prima reactie chimica a omului de care nu a fost constient este crearea focului, prima descoperire a acestuia. Focul a ajutat omul prin defrisarea padurilor. Odata ce ardeau padurile animalele de toate felurile ardeau si ele de vii, asa ei isi procurau hrana ce nu necesita prea multa masticatie si isi faceau rost rapid de surse de mancare, omorand animale de neucis pentru ei pana in acel moment si creand pasuni locuibile pentru sapiensii de atunci. Gandeste-te ca pe masura ce sapiens descoperea un continent nou disparea o specie de animale, de multe ori disparitia unor specii de animale de pe un continent coincide cu primul pas al lui sapiens pe acel loc, ca perioada ma refer.
Mai stiu ca Alexandru cel Mare a transformat o insula in peninsula pentru a o ataca, este un fapt care poate fi pus in categoria activitati umane care au modificat mediul in antichitate.
IuliaTeodora98 întreabă:
AdelinRO123123123 întreabă: