anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum ca am devenit o tara normala dupa ce Dancila a pierdut alegerile, de ce nu se intorc toti romanii in tara? De ce euro nu scade? De ce inca mai pleaca romani? De ce nu avem aceleasi salarii ca intr-o tara normala din UE?

De cateva luni tot era propaganda sa ne recastigam tara de parca era sub ocupatie, gata am redevenit o tara normala sau erau vrajeli?

9 răspunsuri:
| cosmin1324 a răspuns:

Pai tu chiar te astepti sa se schimbe tara asta de pe o luna pe alta? Au trecut vreo doua luni de cand a plecat Dancila, mai asteapta si tu macar pana la un an de guvernare inainte sa sari cu gura. Acum sa nu crezi ca daca a venit PNL va fi doar lapte si miere, dar fata de PSD tot e mai bine imho.

| RAY a răspuns (pentru cosmin1324):

Pai e o tara normala acum sau?

| Alexandrionelu a răspuns:

Faptul ca nu a ieșit Dancila președinte este clar un plus pentru România. Dar sa nu speram ca acum totul va fi roz peste noapte. PSD-ul este în continuare partidul care are cei mai mulți aleși în parlament, iar România este o republica parlamentara și nu prezidențială, ca SUA. În plus de asta toate guvernele conduse din umbra de Dragnea au sărăcit tara și au îndatorat-o extern la un nivel la care nu a mai fost niciodată pana acum. Și oricum, orișice schimbare în bine se va produce lent, bunăstarea se va face simțită dabia peste mulți ani de guvernare politica echilibrată. În plus de asta nici tarile europene nu stau pe loc, și ele progresează și fac asta cu o viteza mult mai mare decât a României. Este ca și cum ai merge pe o autostrada cu 90 km/h și te miri de ce nu ii ajungi pe cei care merg cu 120 km/h și au deja câteva sute bune de km avans...
Si eu sper ca într-o zi România va fi o tara civilizata și prosperă, situându-se umăr la umăr cu marile puteri economice europene, dar nu cred că asta se va întâmpla pe parcursul vieții noastre.
Îmi pare rău dacă te-am dezamăgit, dar asa vad eu lucrurile după 10 ani de zile petrecuți în inima Europei. Cred ca dacă toată populația României ar lucra la drumuri, cu resurse materiale nelimitate, dabia în vreo 10 ani am avea o infrastructura ca în vest.

| cosmin1324 a răspuns (pentru RAY):

Nu e normala si nu cred ca va fi vreodata, dar nu inteleg ce vrei sa demonstrezi prin postarea asta. Eu ti-am explicat ca o schimbare nu se poate face peste noapte, si chiar daca aduci un partid care sa nu fie corupt, un partid pe care sa ii pese de cetatenii tarii, unul pe care Romania pare ca nu o sa il aiba vreodata, o sa trebuiasca multi ani sa treaca ca sa schimbe mentalitatea bolnava a romanului de a-si face un bine doar pentru el, de restul sa ne doara in cot. Pana nu se schimba mentalitatea noastra ca natiune, noi nu o sa fim niciodata o tara "normala".

| RAY a răspuns (pentru cosmin1324):

Nu vreau sa demonstrez nimic, i reprezint pe cei care sau intrebat sub ce ocupatie eram? si daca acum suntem o tara normala?

| RAY a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Tu daca ai datori la mine pe toata viata ta, poti sa fii vreodata independent fata de mine?

| Alexandrionelu a răspuns (pentru RAY):

Nu. Doar ca între tari este mai complicat, aproape toate tarile au datori la altele, care și ele la rendul lor sunt datoare, asa ca practic toate tarile sunt datoare, depinde doar de sume și de creditori. Oricum dacă mai guverna PSD-ul încă vreo 5 ani, cred ca ajungeam în faliment național, mai tău ca grecii.

| TristanTzara a răspuns:

Cred că răspunsul se găsește chiar în întrebare. Chiar tu spui că asta e propagandă, adică o acțiune de răspândire sistematică a unei ideologii, lucru care nu spune nimic legat de adevărul celor afirmate.

Pot să spun doar că e un fenomen foarte interesant, anume felul în care cele mai mari partide politice române se demonizează una pe alta și cât circulare sunt ideile propagandei: "Chiar dacă PNL nu face nimic, e tot mai bine decât cu PSD"; "Păi știu că PSD a fost la guvernare, dar i-au împiedicat statul paralel". Orice ai spune, tot nu o să convingi ideologul, ba chiar mai mult o să îi dai fapte care se potrivesc perfect în teoria lui. Știu că tu cunoști cum funcționează ideologia religioasă, așa că îți prezint același lucru în sfera politică, fenomen destul de recent la noi, că până în 2014, publicul nostru era destul de alienat.

Nu sunt aici să zic dacă dracu sau mă-sa e mai rea. Dar nu cred că poți să te încrezi în surse partizane pentru a face o alegere în privința votului, cel mai bine e să vezi surse nepărtinitoare și bazat pe date să-l alegi pe cel ce te reprezintă cel mai bine--sau pe niciunul, cei drept e și asta o posibilitate a democrației.

| Mosotti a răspuns:

De ce e rau ca nu a iesit Dancila? Deja nici o luna n-a trecut de la votare si astia vor sa taie subventiile la caldura, deci toti oamenii vor plati mai mult la aceleasi salarii. Liberalii niciodata NU au tinut cu omu de rand, asta demonstrat in istorie, asta e doctrina lor. Ei au fost cu bogatii. Nu vor sa mareasca pensiile minimic, sa zic ca nu au bani, dar la SRI si altii CUM dadusera gramada de bani? Judecatori si altii, cum dracu au avut acolo? Se vor mari iar cu 18 % bugetele pentru ministerul aparararii, ce-i asta? Sa imi zica si mie cine aici ce e asta!

Cu euro, cand PSD a marit salariile, le-a marit in euro, ca daca suntem atenti, marirea a depasit marirea Euro, urma lento sa avem salarii occidentale, ca apoi sa vina si aia de acolo sa produca mai ieftin aici, vindea si automat cei de la noi care scumpeau aiurea, pierdeau, se regla totul. Veneau ca lumea daca avea bani, le renta totusi.
S-a marit euro din cauza astora liberalii, de ce cu destul timp inainte de alegeri nu era asa euro? De ce l-au inchis pe Dragnea? Avea dosare penale? Dar Johanis cu 9 dosare cum e? Si nimeni nu i-a facut nimic.

Pai l-a inchis, cum sa ia de la gura lor, sa mai dea la om, sa urce salariu minim, cum sa nu facem ca UE care vroia sa ne ia tot de fapt, cum sa fie controlat de ministerul justitiei ce face procuroru general la comanda presedintelui (ca el a pus procurorul acolo), si asta control e in toate UE, doar la noi nu e, adica independenta justitiei e sa faca ala ce vrea fara control, si lumea proasta nu s-a prins. Deci nu era ceva abuziv ce vroia PSD, era ceva ce in toate UE este, nu e independenta justitie in felul de la noi adica negativ, doar la noi sa fie? Adica doar la noi sa faca ala dosare false si jocurile negre ale presedintelui, nu? Hai sa fim seriosi.
Au dat jos guvernu din cauza asta.

Liberalii mereu mint ca-s pentru oameni, daca faceau ceva pentru om nu s-ar mai fi numit asa, nu exista liberal sa tina cu omu de rand si nu a existat. Sa ne uitam in urma, in 1907 liberalii cu monarhia au tras in tarani, (era monarhie constitutionala si erau in parlament liberalii), in 1933 la grivita tot ei au tras in muncitori ca vroiau trai mai bun, statea omu in case de chirpici in Bucuresti, facusera blocuri in centru pentru bogati, salarii infecte, 14-16 ore program de lucru, nu stiti? Cititi. Pe astia ii vrem? Nu tu scoli, gradinite, pensii, case pentru om, scoli da dar nu puteai da copilu la liceu ca, costa de rupea. Va incepe iar taiere de slararii.