| GulDan a întrebat:

Acum cat e vacanta am si eu nevoie urgent de sfaturi!

Am Bacu anul asta si la la ROMANA am prea multe lectii si nu stiu cum sa ma organizez sa invatsad...

Cateva sfaturi? ce sa invat prima oara!

Răspuns Câştigător
| Kindly a răspuns:

Cel mai important e sa nu te stresezi! Daca ai cat de cat habar de alcatuirea unui rezumat respectiv text argumentativ sau o compunere oarecare, adica daca stii sa-ti convingi profesorul corector ca ai ceva habar de lb romana e ca si luat bacul. Eu l-am luat cu 8, 50 fara sa stau ore intregi sa citesc comentariile alea aiurea care ni le-a dat profa de romana.
Ce trebuie totusi sa tocesti sunt poeziile, dar noua profa ni le-a dat deja de tocit inca din clasa a 11a deci nu a fost asa mare stres in a 12a. Daca u nu le-ai tocit ar fi bine sa te apuci..si daca stii poeziile si iti pica poezia la bac, te-ai scos, deoarece avand habar sa compui un amarat de comentariu si stiind poezia pe derost deja poti sa rezolvi exercitiul de la subiectul III care valoreaza 3 puncte.
La subiectul II, care valoreaza de asemenea 3 puncte, se poate spune ca nu ai nimic de invatat acasa pentru el, deoarece este poate cel mai usor subiect. trebuie doar sa ai putina cultura generala si sa ai si putina imaginatie si desigur sa stii regulile de redactare a unui test argumentativ care arata cam asa:
___________________(o mica introducere, unde trebuie sa dai un fel de definitie a lucrului care ti s-a cerut sa-l argumentezi)
In primul rand_________(dupa ce lasi spatiu de 1 deget de la margine, ca sa arati ca ai deja un paragraf de anuntat, incepi cu conectorul care face trimitere la definitia de mai sus adica de ex : in primul rand, un prim argument )______. Un exemplu in acest sens fiind ____(dupa ce ti-ai formulat argumentul trebuie sa dai neaparat si un exemplu, dupa ce ai pus punct.Atentie, exemplu trebuie sa fie tot in primul paragraf.
In al doilea rand_____(acesta este al doilea paragraf, asadar, al doilea argument, se v-or folosi din nou conectorii dar de data acesta sa se arate ca e un al doilea argument de ex : In al doilea rand, Un al doilea argument in acest sens ar fi). _____(dupa. se da din nou un exemplu)
______(poate exista doar daca ti se cere sau daca doresti u si un al treilea argument care desigur v-a respecta cele de mai de sus.
Dupa parerea mea______( aici iti vei formula parerea ta cu conectori de genul :consider ca, dupa parerea mea)
Concluzionand _____( aici v-a avea loc concluzia cu conectori de genul : in concluzie, concluzionand. Atentie concluzia trebuie sa faca referire neparat la cele 2 sau 3 argumente!)
Sper ca te-am ajutat. subiectul I e floare la ureche daca te stii cu alcatuitul propozitiilor, sinonime/antonime!
Bafta la bac!

7 răspunsuri:
| questsoul a răspuns:

Tinere, daca nu ai invatat deloc pana acum, fa variante rezolvate, invata bine formele de raspuns pentru primul si al doilea subiect si la al treilea roaga-te sa ai noroc sa pice ceva ce stii(daca stii ceva).

| AlexDobos a răspuns:

Iti iei niste carti despre romana, citesti, iei si faci niste variante rezolvate iar apoi te apuci sa faci singur. Singura modalitate e sa vrei, nu conteaza cat timp inveti.

| Blue_Sysy_1999 a răspuns:

Te sfatuiesc sa iti faci notite cat mai simple pe care sa le memorezi logic..nu sa le tocesti eu asa mi-am trecut examenul la stiinte cu A* deseaza fa imagini ...scrie unele cuvinte in alte culori.o sa te ajute crede-ma... sau scrie pe internet How to revise for an exam. o sa te ajute enorm pentru ca sfaturile englezesti sunt geniale si te ajuta 200%! Sper sa te ajute

| AndreiRadu00 a răspuns:

Incearca sa vezi care lucruri le stii foarte bine si sa le consolidezi pe cele care nu le stii sau daca nu stii deloc la ele sa insisti asupra lor big grin

| geoboss456 a răspuns:

Pai eu iti zic ca sa inveti intr-o zi ceva, mai mult acea materie intr-o saptamana mananca afine ca ajuta la minte, invata dimineata pentru ca creierul este odihnit. FUNDA?

| piratuu a răspuns:

Învata dimineața, încearcă sa te uiti peste variantele rezolvate, consolidează lecțiile, si după încearcă sa faci si tu niste variante. Daca nu ești sigur, mai uita-te peste lectii. Bafta! happy

| GulDan explică (pentru Kindly):

Mersi mult happy Ai putea sa-mi lasi in privat mess, skypeu sau ce utilizezi?
As dori sa te mai intreb ceva important ca am vazut ca te pricepibig grin