Eu mi-am rupt o alunita si mi-a curs foaaarte mult sange acum aproximativ 10 ani..Cancer nu cred ca am facut.Eu am multe alunite, si mi s-au inmultit de la soare.Solutia este sa mergi la medic sa ti le scoata cu un laser, nu e o procedura grea din cate am inteles.Sanatate!
Alunitele pot reprezenta o problema de sanatate dar depinde de culoarea si aspectul pe care il au. Daca ai o alunita care ti se pare prea mare sau are o culoare prea inchisa, ori doua culori diferite atunci ar trebui sa consulti un medic.Nu iti recomand sa le rupi.Laserul cred ca este o posibiliatate de a scapa de ele. Daca ai verlan in special de care vrei sa scapi nu te apuca sa o rupi sau sa iti apici vreun produs ceva pe ea pentru ca te bagi singur in probleme.Success
Nu sunt tumori! Dar daca sunt rupte sau expuse prea mult la soare, pot deveni periculoase. Primele semne ale unei alunite periculoase sunt cresterea ei in marime si schimbarea culorii catre negru!
Ah, dar nu mi-am rupt o alunita, din pura curiozitate.
Sunt tumori benigne (adica care nu cresc) ca cele cancerigene, cele cancerigene se numesc maligne. Cand sunt expuse la soare, radiatiile solare le pot modifica ADN, in special partea care regleaza reproducerea. Una e de ajuns si ai cancer. Da, marimea si culoarea sunt din cauza transformarii in cellule cancerigene.
Raducule, tumorile beningne cresc, doar ca nu te omoara!
Nev melanocitar - Denumit in mod curent alunita, nevul melanocitar este o mica pata cutanata dezvoltata pe seama melanocitelor (celule care elaboreaza melanina, pigmentul pielii). De marime variabila (de la cativa milimetri la cativa centimetri in diametru), de o culoare mergand de la galben deschis la brun-negru, nevul poate fi plan sau in relief, neted sau aspru, eventual acoperit cu peri. Nevii melanocitari provin din migrarea, efectuata in timpul vietii embrionare, a melanocitelor, care parasesc sistemul nervos pentru a ajunge la jonctiunea dintre derm si epiderm.
Unele alunite au o culoare albastra-verzuie inchisa, care corespunde unei localizari profunde in derm!
Desigur pot benigniza ( apare o decolorare a tegumentului in jurul alunitei) sau maligniza ( la traumatisme repetate, expunere prelungita la soare, etc)
virgilmirescu întreabă:
anaadiaconu întreabă:
anaadiaconu întreabă: