Asta este, trebuie sa fii realist ca nu esti capabil sa inveti, de aceea pici examenele de BAC.
Viata merge inainte si fara BAC, asa cum esti tu capabil. Bine ca esti sanatos si poti muncii, ca nu-i nevoie de BAC pentru asta, ca datul banilor la meditatii nu iti introduce materia automat in creier, aia intra numai daca tu pui mana si inveti, ceea ce se pare ca nu mai ai chef.
Maestre nu e o rusine eu am reusit la Bac din a5a oara, si culmea nota cea mai mare e la Matematica! Asa ca pune mintea la contributie, fa un sacrificiu baga cateva meditatii si vei vedea succesul!
Inseamna ca nu ai deloc gandire logica. Matematica ca materie de bac, e una destul de complexa, dar nu imposibila. Eu nu am dat bac-ul la matematica cand am terminat liceul, pentru ca eram la alt profil. De fapt, nu am facut matematica inca din clasa a 11-a. Insa dupa 7 ani, cand m-am inscris la facultate, am dat direct de : Analiza matematica, Matematici speciale si Algebra liniara, geometrie analitica si diferentiala.
Toate astea sa le inveti cap-coada de la 0 fara sa fi facut deloc matematica in liceu, e groaznic tare. Insa am luat-o usor si babeste cu chatgpt-ul in fata pe post de profesor si cu cursuri/seminarii de pe Youtube. Am invatat cat sa impusc un 5 la fiecare si am scapat de ele. Toate functiile si ecuatiile si chiar si geometria, au in spate cate un algoritm logic dupa care te poti lua pentru a le rezolva. Iti trebuie doar sa ai rabdare si sa inveti regulile de baza. Si mie mi-a fost greu la inceput, dar am invatat logic. La matematica niciodata, si absolut niciodata toceala nu te va ajuta. Pentru ca tu inveti mecanic fara sa ai habar de ce.
Ce materii ai la BAC?
Iti spun de pe acum ca 30 de min pe zi este nimic.
Numai un eseu sau comentariu la romana ia cateva ore sa-l inveti.
Trebuie sa te mobilizezi si sa tintesti spre note mari, pentru ca daca tu tintesti la 5, nu iei BAC-ul.
Doar la matematica trebuie sa iau. Atat, am invatat foarte mult si nimic
Ia-ti meditator.
Mai urmareste si tu niste tutoriale online, cu rezolvari subiecte de bacalaureat.
30 de min pe zi la matematica e foarte putin.
Mai ai timp pana in Iunie www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-41/bac-2025-13043.html
Adi1987 întreabă: