| Lara112 a întrebat:

Am nevoie de ajutor la engleza! Imi puteti explica niste chestii despre present tense simple si present tense continuos? Va rog! Cum se formeaza, cum imi dau seama care din ele sa le pun etc? DAU FUNDA, dar vreau ajutor urgent! happy

Răspuns Câştigător
| TWLover11 a răspuns:

Present Simple il folosim pentru a exprima o actiune obisnuita care se repeta de ex: I go to the gym every tuesday. Merg la sala in fiecare marti. Aici folosim present simple pentru ca actiunea se repeta, in fiecare marti. Il mai folosim pentru a da informatii concrete de ex: I live in Romania. Eu locuiesc in Romania, adevaruri generale de ex: The sun sets in the west. Soarele apune in vest. Il mai folosim pentru a vorbii despre despre lucruri stabilite The film starts at eight. Filmul inepe la opt. Verbele la present simple sunt verbe la infinitiv de ex : to walk ( a merge) I walk to school. Eu merg spre scoala. La persoana a treia e diferit, acolo la verbul la infinitiv se adauga un "s" He walks to school.Present continuous se foloseste pentru a vorbi despre situatii curente (adica actiuni care se intampla in momentul vorbirii) de ex : I am wathcing a film. Eu tocmai ma uit la un film. Il mai folosim pentru a vorbii despre situatii temporare, care se intampla pe o scurta perioada de timp de ex : They are living in France for 6 months. Ei locuiesc in Franta pentru 6 luni. Nu locuiesc acolo vesnic ci doar pentru ceva timp. Present Continuous se formeaza adaugand dupa subiect verbul a fi ( to be) conjugat dupa presoana la care este subiectul + unverb la infinitiv la care se adauga -ing de ex : She is looking at the teacher. Ea se uita la profesor. Sper ca te-am ajutat happy

0 răspunsuri: