| Gumalamanaazecea a întrebat:

Am nevoie de putin ajutor. Trec a 11-a si deja trebuie sa ma gandesc ce facultate sa urmez.
Nu-mi place matematica, desi sunt la mate-info. Mai am 2 ani si poate reusesc sa mai invat ceva. Sunt cam la nivel de 7-8 la matematica.
la ASE - comert sau marketing - ce materii sunt de baza? si ce meserie poti avea?
si ma gandeam sa merg spre partea aia, criminalistica, nu stiu. aici ce facultate trebuie facuta? si ce se studiaza?

12 răspunsuri:
| Pitika2580 a răspuns:

Eo iti sugerez sa dai la facultate in afara...eu cel putin asa o sa fac...(scuze daca am zis ceva gresit).

| Gumalamanaazecea explică (pentru Pitika2580):

Media din liceu nu prea ma ajuta, adica am in jur de 8, 50 in astia 2 ani. sper ca urmatorii doi sa ma ridic putin, dar nu cred ca sunt sanse. si la ce facultate?

| Pitika2580 a răspuns (pentru Gumalamanaazecea):

Pai sunt multe eu iti dau cateva si tu te documentezi despre ele...ok?
Bates College
Beloit College
Bowdoin College
Dartmouth College
Occidental College
Harvard College
Oxford Coleege
Si daca nu te-ai lamurit intra aici:http://gostudy.lsrs.ro/2010/11/17/burse-sua/ Sper ca te-am ajutat :*

| elComandantee a răspuns (pentru Pitika2580):

Asta vrei tu, acum, la 14 ani.
Când o să ajungi la 18 şi n-o să-ţi mai dea părinţii bani, nici n-o să mai vrei să auzi de facultate în SUA. Ştii de câţi bani ai nevoie, de câte cheltuieli? Sau la asta nu te-ai gândit.

| Exilee a răspuns (pentru Pitika2580):

Draga mea, trebuie sa fii doxa, sa fi un elev eminent, sa fi ajuns cel mult la o olimpiada internationala de fizica, chimie, biologie, si NU INULTIMUL RAND matematica.Cand am fost in liceu, am cunoscut un elev, el era la clasa tot de m1 simplu care era olimpic la nationala la matematica. DIn cate stiu a fost s-a tinut in Spania. Era-n clasa a 11-a. Dupa aceasta experienta, el deja a fost recrutat pentru Harvard.Dar oricum, va doresc mult succes pentru ca sa intri la facultatile enumerate de tine mai sus.

Pentru cel/ceacare a pus intrebarea. Daca esti la mate-info NU ITI RECOMAND ASE-UL, ci mai degraba MEDICINA.

www.admiteremedicina.ro AI face bine sa te pui la punct cu anatomia, chimia organica/fizica termodinamica, cuantica si mecanica newtoniana dac avrei sa intri la aceasta facultate, si SA LUCREZI din ce-n ce mai mult la matematica astfel ca o buna pregatire este esentiala pentru examenul de admiter ela faucltate. Stii ca pe langa bac, o sa ai de dat si-un examen si garantat ca vei da si la matematica. Chiar si la ASE tot se da la admitere din matematica. Dar fii fara grija, notele nu ar trebui sa te descurajeze. COnteazxa ambitia, visul si MUNCA. Acestea 3 trebuie sa le detii.Intr-adevar materia la mate este cu mult mai complexa decat generala in decursul loiceului, dar nu trebuie sa fi descurajata.

| Pitika2580 a răspuns (pentru elComandantee):

Da cine ti-a zis tie ca eu am 14 ani! Eu de aproape 2 ani imi economisesc bani pentru ca la 18 sa plec din Romania... Daca nu stii numai zice.

| KaterinaРомановский a răspuns (pentru Exilee):

Cu mate-info va fi mâncată de vie la medicină!

| Exilee a răspuns (pentru KaterinaРомановский):

De ce spui asta? M-ai facut curios.

"Matematica-i un tot!"!

| bombonik2580 a răspuns:

Poate Pitika2580 are rude prin America care o pot ajuta in viitor ce stiti voi? Bravo tie ca strangi bani de pe acum pentru. a`ti indeplini visul..Cu putina munca si spirit de sacrificiu vei putea ajunge totdeauna unde tiai dorit.Nu te descuraja :*

Pentru că am colegi care au terminat mate-info, nu stapânesc deloc chimia și biologia, au o mulțime de restanțe și vor să se retragă. Pentru o facultate ca medicina mergi la un liceu unde se studiază intens biologie și chimie și te pregătești din timp, nu din clasa a 11-a. Dacă o duce capul și îi place, atunci ar trebui să înceapă de acum meditațiile și să cunoască anatomia corpului ca pe Tatăl Nostru, că poate are o șansă de a nu fi printre cei care se dau cu capul de perete că nu au urmat altceva. Este groaznic, dar și frumos dacă îți place și ești pregătit!

| Exilee a răspuns (pentru KaterinaРомановский):

E adevarat.Un elev la mate-info, pe langa faptul ca trebuie sa demonstreze ca este-n stare sa jongleze cu functiile trigonometrice, analiza matematica, sau cu fizica, trebuie sa fie-n stare si sa se dscurce in cazuri extreme, sa se axeze pe facultatea care-i place si sa studieze materiile la care alege sa dea la medicina. Daca elevul intra in aia "pauza" a liceului, cum crezi oare ca va ajunge la facultate? Dar oricum, nu conteaza facultatea-n ziua de azi daca nu stii sa te descurci in cazuri dificile.Desigur anatomia, genetica umana si ecologia umana trebuie stiute la perfectie.

Nu știu zău câți elevi din ziua de azi mai sunt interesați de facultate sau câți vor mai lua bac-ul pentru a ajunge acolo. Dacă sistemul scoate șomeri cu diplomă de licență pe bandă rulantă, atunci de ce să își piardă 3-4 ani pe băncile facultății sau 10 la medicină când pot face în timpul ăsta niște bani în străinătate?