1. Prop. e predicativa. Sau cel mult interpretabila. N-are cum sa fie subiectiva 100%.
La 2 si 3 eu zic ca e bine
Buna!
1. Si eu am pus varianta b. predicativa. Nu imi este nici mie clar de ce era subiectiva, eu am schimbat ordinea celor doua propozitii si astfel am obtinut o subordonata predicativa, desi se pare ca nu este corect.
2. Mie mi se pare corecta enumeratia pe care ai scris-o...de repetat nu se repeta decat structura 'pana cand', deci ar trebui sa se considere enumeratie.
3. Eu cred ca da, este corect.
Multa bafta la matematica! Mai avem putin si am scapat si de examene!
1. teoretic si logic, este predicativa, dar profesorii care au facut subiectele nu si-au dat seama cat de confuz era exercitiul pe care il considerasera banal. Acum se dezbate ideea de a puncta ambele variante, si b) si c).
La 2. si 3. depinde de profesorul care corecteaza. Literatura este interpretabila, si se pare ca pana la urma, a fost si gramatica.
Da, abia astept sa trec si de ala. La mate sunt varza. :*
Nu-ti face griji!
Vor trece toate si apoi ne vom bucura intr-adevar de vara!
Buna,la prima intrebare era prop. Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii
Prima propozitie era subiectiva pentru ca ceea ce cere intodeauna o prop subiectiva si pentru ca Ceea ce ma jeneaza o putem inlocui cu un subst si daca prop poate fi inlocuita cu un subst e clar ca prop e subiectiva
La sinonim la leac cred ca terapie e bun, eu am pus remediu Bine ca am scapat de una, dar mai e una.Eu unul ma descurc mai bine la mate deci pentru mine ce e mai greu a trecut! Bafta la examenul la mate!
Http://www.petitieonline.com/......unie_2012/
cui nu-i convine baremul sa semneze aici:d
De fapt, eu nu prea stiu ca subiectiva sa fie introdusa de ceea ce. Ce logica e asta?,, Vreau sa devin ceea ce mi-am propus". Subordonata e clar predicativa.,, Ceea ce" nu introduce subiectiva, decat in cazuri deosebite, si daca gresesc, da-mi un exemplu diferit de cel de la examen, ca sa imi arati ca ai dreptate.
Scuze am gresit eu... Era alceva m-am incurcat lasa, mersi dar eu asa am scris, ca era subiectiva, si asa au scris toti colegii in afara de cei ce au pus la nimereala Dar si profesorii ne-au spus ca e subiectiva deci...nu stiu ce sa mai cred
Cum sa fie ma subiectiva si acolo? Voi nu sunteti normali? E clar ca si la examen cei care au pus subiectiva au gresit. Acolo tu pui intrebarea "cine sa devin? ceea ce mi-am propus"? E "cine sa devin? EU sa devin"! Acolo e deja un subiect inclus. Cum naiba poti sa spui ca propozitia aia e subiectiva cand e predicativa clar?
Deci pana la urma e SUBIECTIVA gata cu intrebarile astea dar s-ar putea sa ia de bun si predicativa dar e subiectiva
Am dat un exemplu, dar se pare ca nu s-a vazut : ceea ce imi doresc este bine...eu aici zic ca este subiectiva, dar ma rog faptul e deja consumat