Asa postari devin virale pentru ca este ceva f important.
Parintii nu educa copiii, ii lasa sa faca ce vor, asta e adevarul.
Unde parintii nu cunosc bunele maniere sau alcoolici, trebuie ca sa se faca in scoli educatie, sa fie si ore de educatie.
Sau alta faza ca in Norvegia, daca parintii sunt nasoi, se ia copilu si se da la alta familie buna sa-l adopte, ca-s multi care vor, si gata treaba.
Generalizarile astea sunt tare deranjante, inclusiv cele facute de postarile din enuntul intrebarii. Dar sa vezi comentarii la postarile alea: "Daca Directorii ar lua partea profesorilor ca sa nu mai aiba ce guitza parintii". Acesta este
comentariu la o postare care face referire la bun simt, maniere si cei 7 ani de-acasa. Sunt niste lucruri absolut oribile. Si acestea sunt cadre didactice...platite de cetatenii Romaniei, astia care "guitza".
Acestia sunt copiii, iar unitatile de invatamant pentru ei sunt create, nu pentru profesori. Acestia sunt copiii Romaniei! Cei cu probleme sunt lasati de izbeliste. Iar aici ar trebui sa intervina autoritatile si sa se ocupe de ei asa cum trebuie. Autoritatile si Ministerul educatiei impreuna cu o destul de mare parte din angajatii lor viseaza frumos pe banii cetatenilor, in timpul programului de lucru, si au fantezii despre ce si cum ar trebui sa faca parintii, care platesc taxe pentru un sistem educational corespunzator. Cand sistemul educational este asa cum trebuie nu se mai pune problema bunului simt invatat acasa. Stii ca incepand cu clasa pregatitoare se face ora de Dezvoltare Personala? Despre ce crezi ca ar trebui sa fie orele astea?
Oricat de prost pregatit ar fi copilul la domeniul maniere, interactiuni sociale, bun simt etc si oricat de aiurea este familia din care provine, ACESTA ARE DREPTURI DEPLINE LA EDUCATIE. Iar cadrele didactice trebuie sa se comporte in fiecare moment in interesul copiilor. De asta sunt acolo!
Pai are dreptate cu guitzatul parintilor, prea se baga in tot parintii, prea obraznici cu profesorii si asa mai departe!
Au zis foarte bine, macane parintii a prostie des si mult.
Daca i-ai dat nota cutare, ca de ce ai dat-o, de il dai afara din clasa pe parinte si gata, e un adevar generalizat.
Am inteles, esti de-asta pus pe provocat...
Vai de copilul tau daca ai vreunul. Se vede din tot ce-ai scris pe-aici ce gandire de cacao ai. Nu te mai isteriza cand lumea nu e de acord cu aberatiile din capul tau.
De ce ai mai pus intrebarea daca nu te intereseaza parerea altora? Doar ca sa faci pe desteapta? Nu e nevoie se vede clar cat te duce mintea. Ai tu 45 de ani din parti. Ar fi tragic sa fie asa ca gandesti de maxim 18.
Acum ca imi sti parerea, poti sa-mi dai ignor cum ai dat majoritatii celor care ti-au raspuns aici.
Esti unul dintre ei? )
Vezi-ti de copilul tau! Nu prea ar trebui sa te intereseze de al meu.
Sa vrei ca scoala sa se ocupe de copil asa cum trebuie nu este deloc in neregula, este chiar normal.
Tot ce zic este sa nu mai abereze profesori in postari aruncate pe retele sociale si sa nu le mai fie rostogolite postarile.
In mod normal, profesorul isi vede de treaba lui, de asta este platit. Nu sa abereze.
Reactiile din raspunsuri spun foarte multe... si este evident de ce calitatea educatiei in Romania este una foarte slaba.
NOROC CU PARINTII CARE SE OCUPA SI INVESTESC IN EDUCATIA COPIILOR!
Altfel este jale. SA VA FIE RUSINE (celor ca tine si ca cei dinaintea ta)!
Si da, iti dau ignor pentru ca nu-ti permit sa te exprimi asupra copilului meu si asupra mea.
Pa!
Profesorul face ce poate, un copil se mai și autoeduca, mai citește o carte, mai vede un fim educativ, mai vede în jurul lui, dar baza o are de acasă.
Un parinte decent își învață copilul de acasă cum să se comporte in societate. Daca Romanica ar aplica normele sociale de la alții, ar fi jale la câți copii ar lua statul pentru că "părinții" is paraleli cu înseamnă sa fi părinte. Profesorul e în școală sa își predea materiea, nu bunele maniere.
Repet: copilul are dreptul la educatie ca orice alt copil! Daca parintii unuia sunt plecati la munca in strainatate, sau au handicapuri, sau sunt alcoolici etc NU este vina copilului si scoala (cadrul didactic) nu ar trebui sa lase educatia pe seama parintilor.
Ideal este ca cei mici sa invete lucrurile de baza acasa, dar NU este obligatoriu.
Profesorul este in scoala sa educe copilul. Daca sunt necesare corectii, acestea trebuie facute conform Regulamentului de Ordine Interioara. Eu nu am regulamentul asta, scoala il are si trebuie sa se ocupe pentru ca acesta sa fie respectat de catre elevi si personal.
Da, si se face. Dar profesorul e om ca oricare altul, si isi va da si el cu parerea, care e sport national la romanii. La fel cum sigur nu ai predat o ora in viata ta, dar arunci cu noroi si zici ca majoritatea profesorilor nu fac nimic. Fac prea mult, dar la copii nu le pasa, ca au crescut cu tablete si TikTok, si nu iti trebuie note ca sa fii influencer, manelist, sau ce mai vad ei.
Daca esti un pic mai atent la enuntul postarii vei vedea cine arunca de fapt cu noroi si isi permite un pic prea multe. In calitate de parinte este OBLIGATIA mea sa ma asigur ca cel mic primeste educatia cuvenita.
Nu este treaba ta si nici a profesorului cum isi petrece copilul timpul liber. Sau parintele. Vezi-ti de treaba ta!
O, imi vad de treaba mea) Crezi ca esti primul parinte de gen pe care il vad?
Credeti ca copilul vostru e rupt din rai si nu poate gresi
Pa!
Nu ar trebui sa judece pe nimeni. Cred ca si profesorii sunt frustrati din cauza unor comportamente ale copiilor. Nici parintii nu cred ca au timp sa le dea atentie pana la urma. Si parintii isi cresc copiii cum pot.
Ce ne facem cu copiii respectivi? Sunt copii ca toti ceilalti, cum adica ce ne facem cu ei? Vor fi asa cum vor fi in functie de influenta si experientele de care au parte.
Scoala este cea mai importanta "autoritate" dinafara familiei, este foarte importanta in viata unui copil.
Devin virale pentru ca oamenii le dau share, asa cred ei ca fac bine. Sunt unii profesori care sunt influentati de ele, normal, dar nu cred ca acestia fac parte din categoria profesorilor "buni". Daca nu dau share la postarea asta, vor gasi alta idee de care sa se agate. Asa sunt ei.
Am început să mă maturizez cu adevărat abia când am învățat de la persoane străine lecții de viață.
Părinții mei au făcut, și încă fac multe greșeli, am încercat să învăț ce pot de la ei, dar toate au o limită, pentru că au propriile lor neajunsuri.
De exemplu, când făceam karate, când am călătorit pe la 16-17 ani, împreună cu unul din senpai și cu soția (și ea senpai) lui într-un stagiu (mi-au oferit să mă ia și pe mine cu ei) am auzit când vorbeau în mașină la telefon.
Acest senpai era șef al unei secții de poliție (în străinătate, nu în România) și se ocupa de persoane foarte problematice din punct de vedere legal, și am văzut la el niște nervi de oțel. Văzând acest comportament al lui, m-am inspirat ca să-l imit cât puteam de bine, și am avut de câștigat.
Un alt exemplu, în ultimul an de liceu, a fost directorul meu de la școală, care ne-a acompaniat într-o tabără. Am observat la el o atitudine foarte relaxată, și putea să reducă stresul într-o situație foarte tensionată, un adevărat lider, cum spun unii, un „mascul alpha".
Deși nu am ajuns încă la acest nivel de lider (mai am mult de învățat, cel puțin 15-20 de ani consider că-mi va fi necesar să am o astfel de maturitate), am putut măcar să învăț și să-mi atribui atitudinea foarte relaxată a acestuia.
De la alții, am învățat pe perioada facultății, nu din calitățile lor, ci din greșelile lor.
La final, e o idee absolut stupidă ca un copil să vină gata educat la școală, în 7 ani, din care jumătate abia că-și amintește ceva.
Învățătorii și profesorii trebuie să-l educe în primul rând, nu părinții.
Cu părinții, stă maxim 2, 3 ore pe zi, adică 14-20 de ore pe săptămână, în timp ce cu învățătorii și profesorii, stă 30-35 de ore pe săptămână, iar de luni până vineri, jumătate din timpul în care e treaz.
Iar înainte de a ajunge la școală, copiii din ziua de azi au stat 90% din timp la creșă și la grădiniță, nu cu părinții, căci părinții erau la muncă.
Ideea cu „cei 7 ani de acasă" era pe vremea când românul stătea la țară, și muncea pe câmp din zori și până seara.
Cot la cot cu părinții, copiii munceau pe câmp, și pe câmp părinții le dădeau și lecții de viață.
Deja, la vârsta de 5 ani, mulți dintre aceștia erau în stare să-și poarte singuri de grijă, deoarece știau toate meșteșugurile necesare: prășitul, seceratul, măcinatul etc., și știau să spele, să facă de mâncare, să facă curat etc., și mare parte știau să aibă grijă și de copii, căci trebuiau să aibă grijă de frații lor mai mici, când părinții erau plecați. Era pentru ei ceva firesc.
Ca rezultat, astfel de copii la 5 ani puteau avea maturitatea unuia de 12-13 ani cel puțin în zilele noastre. Deja la 7 ani, avea o educație și o maturitate destul de bună, de unde „cei 7 ani de acasă"; aceștia se maturizau atât de repede, încât la 12-13 ani erau gata să se căsătorească și să aibă propria familie (la început, ajutați de părinți, desigur).
Din pacate sistemul nostru de educatie a ramas pe mentalitatea de genul ca elevul trebuie sa vina deja educat( aia de 7 ani de acasa in special).O buna parte din ei sunt din generatia veche sau unii sunt influentati de ei.Ei nu sunt obisnuiti ca nu toti au avut parte de educatie acasa din varii motive(certuri, parinti plecati la munca in strainatate, etc.Asta e o parte trista din sistemul de educatie pe care dl. ministru nu o va rezolva prea curand.
Pentru ce zici există psiholog. Dacă te-ai documenta ai afla că este dificil să schimbi un om după vârsta de 7 ani, mai ales dacă acesta nu dorește.
Dar normal, nu au libertatea totală, nici părinții, nici cadrele didactice, ca urmare existând părinți decăzuți din drepturi și profesori scoși din învățământ.
"Nu dati vina pe profesori! Nu ei sunt problema!" mi se pare scos din context. Avem drepturi, dar și obligații, toate acestea fiind specificate undeva.
Psiholog? Pentru ca? Acolo se tin lectii de maniere si respect?
Abia de a amintit omul de cateva neajunsuri si "l-ai si trimis" la psiholog.
Nu este nimic scos din context, chiar asa idioata e postarea, facuta de un cadru didactic si rostogolita pe net de alte mii de profesori si parinti.
Copiii au dreptul la educatie, care este foarte clar specificat in Constitutia Romaniei. Iar ministerul, institutiile aferente si parintii sunt obligati prin lege sa asigure asta. In lege nu este nimic despre obligativitatea copilului sau a parintelui in cunoasterea manierelor sau a "regulilor de aur ale respectului" (la inscrierea in scoala).
Nu spune nimeni sa schimbi un om dupa 7 ani. De ce ai vrea sa faci asta? Sa impui respectarea regulilor de ordine interioara si sa educi copiii conform varstei si materiei de care esti responsabil ca si cadru didactic nu inseamna sa il schimbi. A educa nu inseamna a schimba!
Cum adică certurile sunt neajunsuri? Pentru traumele acestea pe care le trăiește un copil da, îl ajută un psiholog. Hai să nu punem în cârca profesorului ceea ce nu ține de el.
Dacă ai nedumeriri sau păreri, du-te la țintă, la persoanele vizate.
Da, da, copiii au dreptul la educație. ok și unde vrei să ajungi cu asta? Nu ai spus că li se încalcă dreptul ori altceva. Poate tu ai fost elev model, calul sau poate capra. În realitate nu ai cum să obligi la respectarea regulilor. Le impui, aplici sancțiunea, te dă în judecată și câștigă.
Îmi pare rău că nu ne înțelegem, dar te contrazici în declarații. Dacă ai ceva de spus, zi direct către persoanele vizate/care pot lua măsuri. Acestea sunt doar vorbe și frustrări, te simți atacat.
Si simti nevoia sa continui cu debitatul pentru ca...Ai primit cumva invitatie speciala? Ti-am vazut raspunsul, crezi ca e nevoie de mai mult? Ataci? Simti nevoia sa ranesti?
TPU este o platformă de socializare. Poate ai uitat.
Îți recomand o vizită la psiholog!
Toate cele bune!
Uite, chiar am sa ma duc ca mi-a zis un...