Dar de ce nu le-ai pus in pamant? Uite aici:
1. Taie lămâia, deschide-o și alege cele mai arătoase semințe. Ține-le apoi puțin în gură și suge-le până își pierd gustul de lămâie. Ai grijă că trebuie să le plantezi umede, așa că nu le scoate din gură până nu pregătești totul.
2. Înfige-le la 1-2 cm în pământ și acoperă-le. Udă apoi pământul puțin cu un pulverizator.
3. Acoperă ghiveciul cu o folie de plastic, pentru ca semințele să aibă căldură și umezeală. Poți folosi o folie sau o pungă de plastic, în care să faci câteva găuri.
4. Nu uita să așezi ghiveciul într-o zonă călduroasă și însorită. Verifică-l de mai multe ori și nu lăsa solul să se usuce complet. Nu uita că din cauza umidității și căldurii excesive, semințele pot să putrezească.
5. În două-trei săptămâni vei vedea primul lăstar de lămâi răsărind din pământ. Îndepărtează plasticul și pune lăstarul într-un loc expus la lumină.
6. Îngrijește-l zilnic, udă-l bine, ai grijă să aibă lumină suficientă și pune-i fertilizator organic.
Le iei in gura, le sugi pana dispare gustul de lamaie, fa o gaura (1-2 cm) intr-un ghiveci (cu un creion) nu conteaza ca are floare in el. Apoi pune un pic de apa si pune-le acolo si le acoperi. Cand au incoltit le scoti si le pui intr-un ghiveci mai mare. Atentie la scoatere sa le iei cu radacina, pe cat posibil, intreaga si pamantul aferent! Ghiveciul in care le pui sa fie catre partea luminoasa a locuintei. Lamaiul nu iubeste intunericul. Ii place soarele si caldura.
Le-am pus intr-un servetel umed ca sa dea radacina dupa 5-10 zile
asa am vazut pe Youtube dar nu stiu daca iasa!
Nu cred sa aiba mari sanse de viata acele samante de lamaie.
Din pacate, lamaile comercializate se culeg necoapte, cand inca sunt verzi, iar pentru a face radacina ai nevoie de fructe coapte.
Daca vrei un lamai in casa (care sa faca si fruct dupa cativa ani), atunci cumpara-ti unul gata ALTOIT de la o florarie sau o gradina botanica.
Daca nu e altoit, atunci lamaiul nu face nici un fruct.
Mie mi-a murit lămâiul în august, ținut la soare, deci...
Baftă.