| pathfinder a întrebat:

Am si eu niste intrebari de istorietongue ..Cn raspunde bine dau FUNDA.
1)Care a fost cel mai puternic continent la inceputul secolului al 19-lea?
2)Unde a aparut prima data revolutia industriala?
3)Ce se intelege prin revolutie agrara si industraiala?
4)Cine a inventat locomotiva pe aburi?
5)Ce reprezinta o natiune?
6)Cine a fost cancelarul Otto Von Bismarck?
7)Care este simbolul revolutiei industriale?

Răspuns Câştigător
| JamieGold a răspuns:

Salut!
1) Depinde din ce punct de vedere pui intrebarea, cel mai puternic continent in ce privinta? al economie? al industriei? al armatei? al flotei navele? si sunt multe alte aspecte. Oricum, din cunostintele mele este Europa, la modul general ma refer, cel mai putenic continent in general.
2)Prima tara in care a aparut revolutia industriala a fost Anglia.(la sfaritul secolului 18)
3) Prin revolutia agrara se intelege transformarea proprietatii feudale asupra pamantului in proprietate capitalista.Prin intermediul acestei revolutii agricultura s-a adaptat cerintelor moderne. Revolutia agrara s-a realizat pe cai diferite. Locul taranilor englezi a fost luat de mici fermieri, arendasi si lucratori salariati. Datorita revolutiei industriale, o data cu progresele mecanicii a fost posibila inventarea primelor masini agricole care au usurat munca oamenilor – masina de egrenat bumbacul si seceratorile mecanice. Producerea ingrasamintelor chimice a permis fertilizarea artificiala a solului. Au aparut elemente noi care tulburau ordinea existentei si anticipau progresul (ceai, indigo, opiu, bumbac – in India; crearea unei retele de irigatii – in Egipt).
4)Prima locomotiva cu aburi a fost construita de inginerul Richard Trevithick in anul 1803 si numita Tram Engine.
5)Natiunea este o comunitate stabila de oameni, istoriceste constituita ca stat, aparuta pe baza unitatii de limba, de teritoriu, de viata economica si de factura psihica, care se manifesta in particularitati specifice ale culturii nationale si in constiinta originii si a sortii comune.
6)(nascut. 1 aprilie 1815, decedat. 30 iulie 1898) a fost un om de stat al Prusiei/Germaniei de la sfârșitul secolului al XIX-lea, precum și o figură dominantă în afacerile mondiale. Ca prim-ministru (în germană: Ministerpräsident) al Prusiei între 1862 și 1890, el a supervizat unificarea Germaniei de la 1871. În 1867 devenise cancelar al Confederației Germane de Nord. A proiectat Imperiul German de la 1871, devenind primul său cancelar („Cancelar al Imperiului") și dominând afacerile acestuia până la demiterea sa în 1890. Diplomația lui, numită „politică realistă" (Realpolitik), și modul autoritar în care conducea statul i-au adus porecla de „Cancelarul de Fier" („der Eiserne Kanzler").
7)Simbolul revolutiei industriale a fost masina cu abur inventata de James Watt in anul 1765.

7 răspunsuri:
| CristianMarius a răspuns:

1. Marea Britanie a devenit cea mai importantă putere mondială, controlând un sfert din populația globului și o treime din suprafața teritoriilor de pe uscat deci Europa
2.Anglia
3. REVOLUTIA AGRARÃ
Policultura asigura fiecãrei gospodãrii sau regiuni produsele vegetalesau animale necesare consumului propriu. În aceste conditii numai o micã parte a produselor era destinatã schimbului.Prin revolutia agrarã, adicã transformarea proprietãtii feudale asupra pãmântului în proprietate capitalistã, agricultura s-a adaptat cerintelor moderne. Revolutia agrarã s-a realizat pe cãi diferite. Locul tãranilor englezia fost luat de mici fermieri, arendasI si lucrãtori salariati. În Franta 4/5 din pãmântul nobilimii au trecut în proprietatea tãrãnimii si burgheziei. În SUA, prin reformele din anii 1862-1863, a fost asigurat accesul neîngrãdit la pãmânt tuturor femeilor. Tãranii au fost eliberati de iobãgie prinrãscumpãrarea obligatiilor fatã de stãpâni.Progresele mecanicii au fãcut posibilã inventarea primelor masiniagricole care au usurat munca oamenilor – masina de egrenat bumbacul sisecerãtorile mecanice. Producerea îngrãsãmintelor chimice a permisfertilizarea artificialã a solului. Au apãrut elemente noi care tulburau ordineaexistentei si anticipau progresul (ceai, indigo, opiu, bumbac – în India; crearea unei retele de irigatii – în Egipt).
REVOLUTIA INDUSTRIALÃ
Simbolul revolutiei industriale a fost masina cu aburi inventatã deinginerul mecanic scotian James Watt, în 1765 si perfectionatã de el pânã în1784. Tara în care au fost întrunite, cãtre 1780, toate premisele revolutieiindustriale a fost Anglia. Ea a devenit cãtre 1830 „atelierul lumii" si si-aasigurat o covârsitoare superioritate economicã asupra celorlalte tãri. Dupã1815 Franta, SUA si unele state germane si-au intensificat la rândul lor eforturile de industrializare.Cresterea productiei a fost însotitã de cresterea vânzãrilor pentrurealizarea profitului, care era scopul productiei însesi.Revolutia industrialã a fost însotitã de revolutia transporturilor. S-aextins constructia soselelor si au apãrut cãile ferate si vapoarele. Fabrica în

care lucrau sute si apoi mii de muncitori (ce formau proletariatul) a devenitsimbolul dezvoltãrii capitalismului.Revolutia industrialã a schimbat caracterul economic tãrilor în care s-adesfãsurat si a transformat structura societãtii, simplificînd-o. Centrul degreutate al activitãtii economice s-a deplasat de la sat la oras. Dramele sociale si individuale provocate de industrializare audeterminat aparitia teoriilor socialiste si cresterea numãrului celor caredoreau aplicarea lor.
4.inginerul galez Richard Trevithick (1771 - 1833) construiește, în 1803, prima locomotivă cu abur din lume
5.Prin națiune se înțelege:

Comunitate stabilă de oameni, istoricește constituită ca stat, apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, care se manifestă în particularități specifice ale culturii naționale și în conștiința originii și a sorții comune. (DEX '98).

Comunitate stabilă de oameni constituită istoricește și apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, manifestate în particularitățile specifice ale culturii. (NODEX)
6.Graf von Bismarck (conte), apoi Fürst von Bismarck-Schönhausen (principe) - (n. 1 aprilie 1815, d. 30 iulie 1898) a fost un om de stat al Prusiei/Germaniei de la sfârșitul secolului al XIX-lea, precum și o figură dominantă în afacerile mondiale. Ca prim-ministru (în germană: Ministerpräsident) al Prusiei între 1862 și 1890, el a supervizat unificarea Germaniei de la 1871. În 1867 devenise cancelar al Confederației Germane de Nord. A proiectat Imperiul German de la 1871, devenind primul său cancelar („Cancelar al Imperiului") și dominând afacerile acestuia până la demiterea sa în 1890. Diplomația lui, numită „politică realistă" (Realpolitik), și modul autoritar în care conducea statul i-au adus porecla de „Cancelarul de Fier" („der Eiserne Kanzler").
7.masina cu aburi inventata de inginerul mecanic scotian James Watt

| OaNaArEcOnTpEtPu a răspuns:

1)Antarctica
2)Anglia
3)http://ro.scribd.com/doc/1458361/Revolutia-agrara-si-industriala
4) Nicolas-Joseph Cugnot.
5)Comunitate stabilă de oameni, istoricește constituită ca stat, apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, care se manifestă în particularități specifice ale culturii naționale și în conștiința originii și a sorții comune. (DEX '98).
Comunitate stabilă de oameni constituită istoricește și apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, manifestate în particularitățile specifice ale culturii. (NODEX)
6)http://ro.wikipedia.org/wiki/Otto_von_Bismarck
7)masina cu aburi
Fundita?

| Yotta a răspuns:

Esti cumva in Dabuleni? Scoala numarul 2? Si clsa a 7-a?rolling on the floor

| pathfinder explică (pentru JamieGold):

Cel mai bine mi s-a parut ca a zis JamieGold..La intrebarea nr1..era Anglia...dar daca ai putea sa-mi zici cele mai importante idei despre James Watt, Otto Von Bismarck si Klemens Metternich ai fundawinking

| Yotta a răspuns (pentru pathfinder):

De unde esti?

| CryChristiAN a răspuns:

1.Depinde, SUA, Germania, Anglia si Japonia, dupa anul 1870( sec 19), devin puterile economice si politice ale lumii.
Dar, as putea spune ca atat Europa ( prin reformele aduse de Bismarck in timpul celui de-al doilea Reich), cat si Asia ( si japonia detinea inca recordul ca aceasta ''categorie'', avand economia mai mare decat SUA).
Deci, Europa.
2.Anglia,deoarece era cel mai dezvoltat stat.Pana in 1830, Anglia era ''Atelierul lumii''.
3..Revolutia industriala reprezinta traonsformarea manufacturilor in fabrici, si inlocuirea fortei de munca a oamenilor, cu cea mecanica a masinariilor.
Revolutia agrara reprezinta transformarea proprietatii asupra pamantului de tip feudal, in proprietate de tip capitalist ( mai exact, ferma)
De-asemenea, in sec.19, principala activitate economica era agricultura.
4.Richard Trevithick. De retinut este ca prima locomotiva cu aburi a aparut mai tarziu decat masina cu aburi, exact cand s-a inceput si construire sinelor. Locomotiva a aparut prima data in anul 1803.
6.pai, diplomatia acestuia s-a numit ''politica realista'' intrucat el a reunificat Sfantul Imperiu ROmano-German ( care era de-asemenea cel mai lung Reich din anul 962 pana in 1806 :), care s-a numit cel de-al DOILEA REICH.El era supranumit si ''Cancelarul de Fier'' pentru ca a dus reforme multe prea dure si stricte, ducand la o crestere economica eficienta.
7.Simbolul revolutiei industriale este masina cu aburi, inventata de James Watt in 1765->1784.
Aceasta masina, folosea drept combustibil apa si carbuni.

la a cincea intrebare, nu te supara pe mine, am stat sa-ti povestesc o ''mica istorie'', dar uite link-ul unde poti gasi explicatia: http://ro.scribd.com/doc/1458361/Revolutia-agrara-si-industriala

O seara buna si sanatate iti doresc!:).

| Syntax a răspuns (pentru Yotta):

Eu sunt din dăbuleni. happy