| Doarof3 a întrebat:

Am un profesor de matematica care nu prea știe sa explice.I-am spus directoarei ca nu înțelegem nimic de la dumnealui,a asistat la ora,dar în acea ora proful scotea la tabla doar pe cei mai slabi la invatatura sa demonstreze ca noi nu invatam. Când ridicam mana nu ne lasa sa răspundem, ci îl sâcâia pe cel pe care l-a întrebat, știind ca acesta este slab la invatatura.Au vorbit și părinții la ședința și au spus doamnei director, dar degeaba.Profesorul a fost bolnav 4 zile și a venit ca înlocuitor alt profesor, de la care am înțeles tot.Supărat, auzind ca la acel profesor am reținut, a venit foarte supărat spunandu-ne ca de acum ne asculta la fiecare ora de pregătire. Înainte de vacanță ne-a "trântit " sute de formule și de notiuni din clasa a 5 a pana in clasa a 8 a și ne-a spus sa invatam tot în 4 zile.Eu când văd tot ce ne-a predat nu mai am nici un chef de învățat.Ne-a dat vreo 50 de foi pe care trebuie sa le memoram în 4 zile.Mie mi se pare de prisos, deoarece am retine totul mai ușor dacă ar știi sa ne explice și ne-ar face și noua plăcere sa învățăm. Celălalt profesor avea o metoda super în a ne preda.Ne dădea formula,iar pe parcursul orei ne mai întreba dacă o ținem minte, iar pana la sfârșitul orei noi ajungeam sa reținem super mult.Problema e ca profesorul actual pune multa presiune pe noi, stresandu-ne cu 4 și dându-ne foarte mult de învățat în o perioada scurta de timp.Ce sa facem?

Răspuns Câştigător
| AlexSalling a răspuns:

Regulile sunt facute ca sa fie incalcate. Cumpara atunci o camera spion, pix, ceas. Chiar daca ai filma cu telefonul cred ca directoarei nu i-ar mai pasa cand ar descoperi cum este proful de matematica in realitate.

11 răspunsuri:
| Mariaebahozu a răspuns:

Mi se pare o situatie naspa.
Sincer tot ce ati putea sa faceti e sa va mutati la alta scoala.
Pana la urma de profesor nu veti scapa.
Eu am avut probleme la mate(nu din cauza profului) si m-am mutat la o scoala mai buna. Am facut cea mai buna alegere posibila. Acum sunt in clasa a8-a si nu regret deloc.
La fosta mea scoala a venit un profesor nou, foarte rau...nu explica, nu.l intereseaza de copii.si daca eram eu acum acolo probabil ca n.as lua nici 5 in capacitate la mate.
Deci cea mai buna decizie ar fi sa te muti.
Iti va fi greu la inceput, mie mi-a fost extrem de greu pt.ca eu eram in clase simultane la fosta scoala si a fost o schimbare majora, primul semestru din clasa a7-a abia mi.am scos putin media peste 9... a fosr greu dar m-am acomodat.
In clasa a8-a...totul e bine si ma simt de parca as fi fost dintotdeauna in clasa mea.
Daca ai posibilitatea sa te muti, fa-o!

| Mariaebahozu a răspuns:

Si daca nu vrei sa te muți ...am o alta propunere pentru tine.
Pe net exista sute de videoclipuri de predare. Foloseste-le.
Eu am pachetul "examenul tau" e pt.toate clasele si e ca un meditator. Ai videoclipuri de predare, lectii, teste, exercitii ..tot ce ti.ai putea dori. Am dat banii pe el.dar merita.
Sau daca nici asta nu-ti place, gaseste-ti un prof care sa iti dea meditatii.

| Floreenofficial a răspuns:

Salut! Învață cât poți, sau selectează formulele cele mai importante.Incearca sa supraviețuiești așa doua luni că acum nu vi-l schimba aproape sigur, poate de la toamna.Succes!

| AndreiMarin499 a răspuns:

Nu prea aveți ce face eventual va mutați toți la o alta școala oricum peste cateva lunii se termina anul școlar.

| Sn4k3 a răspuns:

N-ai ce face, ori incerci sa inveti singur/faci pregatire, ori te muti.

| Viitorulapropiat a răspuns:

Buna, din pacate toti suplinitorii sunt buni, dar e nasol
profeseaza titularii, care lasa de dorit. Am vazut ca toti au spus ca nu se poate face nimic, ceea ce nu e adevarat. Puteti face toti elevii, impreuna cu parintii reclamatie la ministerul invatamantului, prin care cereti schimbarea profesorului, dar direcotarea nu prea are ce sa faca acum, pentru ca mai sunt cateva luni si se incheie anul, iar pentru aceasta schimbare trebuie timp, controale etc. Sfatul meu este sa faceti reclamatii si aveti motive concrete. Puteti sa incercati sa-i dati o suma de bani si va duceti la politie.

Bula
| Bula a răspuns:

Am avut situatie asemanatoare in clasa a 8-a.
Inca in vacanta de vara, majoritatea elevilor si parintii lor am facut o petitie, care a fost depusa la directiune. Am cerut alt profesor, care stie sa ne pregateasca.
In septebrie am "primit" tot profesoara veche.
A doua zi, cu totii am mers la inspectoratul judetean de invatamant si am depus copia petitiei (impreuna cu numarul de inregistrare de la scoala), cu mentiunea "in atentia ministrului invatamantului" si efectiv nu am intrat la nici o ora de mate, am stat pe coridor in timpul orelor de mate.
...
Dupa doua saptamani am primit profesoara noua, cine a reusit sa faca pe toti sa invete si sa iubeasca matematica.
TOTI din clasa am luat examenul de admitere la liceele dorite!

| ziftode a răspuns:

Inregistreaza ora (sunt aplicatii de telefon) si cu asta du-te la directoare... cu directoarea in clasa EVIDENT ca s-a comportat diferit, altfel d.p.d.v. legal si mai ales "romanesc", cred ca poti sa spui mersi ca ai profesor, atat de mult nu merita sa fii profesor in tara asta sad

| sierra1 a răspuns (pentru Viitorulapropiat):

Zice viitorulpropiat: din pacate toti suplinitorii sunt buni - mă laşi. Două erori într-o propoziţie de rahat. 1 - generalizare: toţi sunt 2 -din pacate - eventual: spre norocul nostru... Şi dacă mă uit mai bine: o îndemni pe fată la şpagă? Trist. Grotesc. De fapt ea zice că: Iubesc istoria dar imi place matematica - de unde o iubeşte, de acasă? sau şi de la profu' ăla pe care îl huliţi?

| AlexSalling a răspuns:

Cumpara o camera micuta de actiune si inregistreaza, doar asa poti. Altfel, chiar daca ai colegi in clasa, schimba scoala. Si eu am avut la scoala o profesoara de matematica care favoriza un baiat doar pentru ca avea ochii albastri, pana i-a dat cu cartea in cap. Profesori de 2 leI, gandindu-ma ca au salar de 28 de milioane pe luna.

| Doarof3 explică (pentru AlexSalling):

Mi-ar fi nota scăzuta la purtare, deoarece este interzisa filmarea în școală