Bineînțeles că are dreptul. Te poate asculta din toată materia, dacă așa consideră că e cazul.
Pe bune, m-am săturat de toate întrebările astea care încep cu "Are profesorul dreptul să [...]?"
Da, profesorul are dreptul să-ți verifice oricând și prin orice formă de examinare regulamentară cunoștințele pe care ar fi trebuit să le posezi până la acel moment. Are dreptul să te asculte, are dreptul să te scoată la tablă, are dreptul să-ți dea extemporal, are dreptul să-ți verifice tema și are dreptul să te noteze de câte ori vrea cu orice notă consideră că-ți reflectă în mod corect nivelul de pregătire.
Profesorul nu are dreptul să facă alte lucruri: Nu are dreptul să te lovească, nu are dreptul să te discrimineze, nu are dreptul să te jignească, nu are dreptul să te umilească sau să-ți refuze accesul la educație.
Dar are întotdeauna dreptul să-și facă treaba de profesor, care constă în a preda materia și a verifica asimilarea acesteia de către elevi.
E mai clar?
Ai zis-o perfect. Aroganta asta era si pe vremea mea, si si atunci ma enerva. Mi se pare asa aiurea ideea ca daca tu esti cel care face o greseala, in loc sa accepti consecintele sa incepi sa cauti tehnicalitati prin regulamente ca sa te scoti. Imagineaza-ti cat de penibil ar arata asta la adulti:
"Au voie astia de la Enel sa-mi opreasca gazul daca am intarziat cateva luni plata, chiar daca am fost la zi pana atunci?"
"Are voie politistul sa-mi dea amenda pentru trecut pe linie continua, chiar daca nu am lovit pe nimeni?"
"Are voie seful sa ma dea afara ca intarzii cate doua ore in fiecare dimineata, chiar daca si altii intarzie?"
CordovanRaul întreabă: