| LalaJust a întrebat:

As dori si eu niste materiale de pe care sa pot invata pentru admiterea la medicina ( Carol Davila- Bucuresti). Ma puteti ajuta? big grin

26 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| LalaJust explică (pentru Gass93sv):

Mult noroc! Pai la Bucuresti eu stiu ca e la alegere chimie/ fizica. thinking Tu ai facut prega si la bio si la chimie?

| AdelinaC a răspuns (pentru LalaJust):

Da,la UMF Bucuresti este la alegere fizica/chimie si obligatoriu biologie.
Nu au voie la admitere sa dea intrebari care nu se regasesc in manualul de clasa a11-a.Anul trecut a iesit scandal pentru ca grilele au fost facute de dl.Zagrean si asta spune totul. Poate anul asta vei avea noroc sa faca alt prof.Cand am dat eu subiectele au fost facute de dl.Filipoiu si au fost ok, adica numai din manual, fara interpretari.
Ca materiale ai obligatoriu manualele de pe site si ti-as mai recomanda un atlas de amatomie de T.Weston.Este bun pentru nivel de liceu.Nu te complica de pe acum cu Netter ca nu il vei intelege.

| AdelinaC a răspuns (pentru Gass93sv):

Aici ai dreptate.Este oricum o facultate corupta. Daca ai vedea...la examen, persoane care intreaba,, ileonul e inainte sau dupa jejun?" si ies de la anato cu 10 pentru ca mamica e colega cu profu. Unii care invata au note mai mici, problema nu ar fi notele, ci ca iti ia locul la buget.

Exact.Si te gandesti de multe ori, oare banii unde se duc? Bancile sunt vechi, cartile de la biblioteca sunt de prin 1920, profii(unii ce-i drept)nu isi dau interesul.Cu siguranta banii aia nu sunt folositi in interesul nostru, al studentilor. Taxa este enorma, daca as fi intrat la taxa nici nu mi-as fi permis sa o platesc.Sunt vreo 400 si ceva de locuri la buget, dar de fapt,, te lupti"pe mult mai putine pentru ca multe sunt deja asigurate pentru copilul doctorului x, profului y si asistentului z.
Ai nevoie si de notiunile din facultate, nu te poti duce direct la camera de garda.Nu poti face practica daca nu stii teoria happy. Plus de asta,poate sunt colegi care vor o cariera de medici de familie,medicina muncii si alte specializari,,mai slabe",ei neavand contact cu spitalul.
La noi in Romania, din pacate, se pune prea mult accent pe note, care de cele mai multe ori sunt irelevante. Daca esti student de 10, asta nu te face automat medic bun daca nu depui efort si dupa studii.Sa nu crezi ca spun asta pentru ca am note mici, din contra am de la 8 in sus, dar asta nu inseamna ca voi fi un medic bun daca nu voi munci in continuare.Cariera asta se construieste in timp si asa cum ai spus si tu, prin practica.Niciunui pacient nu ii pasa ca doctorul stie sa zica materia cap coada ca tocilarii, daca nu stie ce sa faca si practic.

Sincer admiterea mi s-a parut cel mai cinstit examen fata ce cele care au urmat.Stiu ca se intra cu 5.000 de euro fara sa dai examen si e frustrant.Studentii straini mereu sunt trecuti la examene ca de...cine le mai ia banii dupa?! Unii poate invata zile intregi pentru un 6-7, iar altul cu cateva bancnote gata...ia examenul fara ca macar sa deschida cartea.
Partea naspa e ca peste cativa ani astia se vor da mari medici si oamenii vor ajunge pe mana lor.

La Bucuresti dai admitere, nu conteaza bacul. Poti lua bacul cu 6(sau cat e limita ca nu mai stiu exact)si daca la admitere iei 90 de puncte, 90 iti ramane si intrii la buget.Sigur ca intrii daca te tii de treabahappy Nu toata lumea de aici are pile, mai sunt si oameni normali.
Te formezi, intr-adevar in spital dar iti trebuie o baza din facultate.Anato,fizio,farmaco,bacterio,sunt materii care se fac in anii de facultate.Nu sta nimeni la spital sa te invete anatomie.Nu poti intelege in totalitate mecanismul unei boli sau al unui medicament fara sa stii niste raporturi, structuri, conexiuni, mecanisme.Dar ideea e sa le intelegi, nu sa le tocesti pentru nota.

Sigur ca e opinie, suntem liberi sa ne spunem punctul de vedere si sa ni-l respectam reciproc.happy
Nu am auzit de acel caz de ocluzie, imi pare rau. Poate imi poti detalia despre ce este vorba.Am fost si eu operata de ocluzie in urma cu ceva timp, pana ce parintii nu au venit cu bani nici nu am fost bagata in seama de doctori, de aici si decizia mea de a urma medicina...nu am vrut ca incidental sa se mai repete.
Ai dreptate, am fost si eu patita sa fiu in situatii asemanatoare si nu e deloc placut.Nu trebuie generalizat insa, am intalnit o multime de medici care sa se ocupe cu adevarat de pacienti.Balanta inclina totusi catre prima categorie....asta este Romania pana la urma.

Nu prea inteleg ce treaba are ocluzia intestinala cu botulismul.
Te rog frumos sa nu intram in discutii care pot fi interminabile. Exemple din acestea sunt multe. Unii sunt incompetenti, altii nu isi dau interesul...Cu vorbe nu rezolvam nimic, din pacate.happy