| ʌɲɗɾєɱʌɾɣ a întrebat:

As vrea si eu sa stiu diferenta dintre profilul mate-info (bilingv) si stiinte ale naturii! La ce se da BAC-ul si ce pune probleme de-obicei? (si materiile pe care se pune accent.) De asemenea ma intereseaza daca mai exista profilul stiinte ale naturii bilingv. (pentru ca am auzit ca se va desfiinta). Vreau raspunsuri sigure si concrete. Multumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| HeartBeat_5869 a răspuns:

Bună
La mate-info vei face mai multe ore de matematică si info, dupa cum îi este si numele.BAC-ul îl vei da din :Română, Matematică(cel mai greu nivel, M1 din câte ştiu eu)iar apoi ai de ales dintre informatică, chimie, fizică şi biologie.
La ştiinţe ale naturii se pune accentul pe chimie, biologie si fizică. Teza o vei da la română, matematică(nivel mai usor ca la mate-info) si dintre chimie, biologie si fizică trebuie să alegi 2.BAC-ul îl vei da din Română, Matematică şi din nou 2 la alegere dintre chimie, fizică şi biologie şi bineînţeles, o limbă străină.
De exemplu, eu sunt a 9a, la profilul de stiinţe ale naturii intensiv engleză şi dau teza şi din engleza.(momentan am 4 ore de engleză pe săptămână)

Sper că ai inţeles. Dacă am dat informaţii greşite, îmi cer scuze.
Baftă!

4 răspunsuri:
| GreenEyed a răspuns:

Pai..la mate-info se fac multe ore de mate si cam 3 ore de info(dintre care una de TIC in care inveti componentele pc-ului etc). Daca te duci la mate-info dai bacul cel mai greu la mate(la bac sunt 3 nivele la mate..la mate-info e cel mai greu iar la stiinte cel mai usor). Bilingv inseamna ca faci mai multe limbi straine, iar in unele licee chiar ca ti se predau unele materii in. engleza sa spunem(daca pentru eng optezi). Daca te duci la Stiinte, vei avea ore mai usoare(asta daca iti plac cele doua materii care stau la baza aici:chimia si biologia).

| ʌɲɗɾєɱʌɾɣ explică (pentru HeartBeat_5869):

Deci pe semestrul I la cate materii ai dat teza?!? (5 cu engleza?)

| iberostar a răspuns:

Eu sunt la stiinte ale naturii bilingv engleza..si chiar nu e usor! am in fiecare zi cate o ora de engleza, chimie se face la un nivel ridicat si bilogia si fizica la fel.plus ca toata lumea are pretentii de la tine la fiecare materie in mod egal! mate info simplu sau filologia sunt cele mai usoare profile dupa parerea mea.happy

| ʌɲɗɾєɱʌɾɣ explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!