Http://ro.wikipedia.org/wiki/Substantiv
http://ro.wikipedia.org/wiki/Verb
funda?
Substantivul este partea de vorbire care denumeşte fiinţe, lucruri, fenomene ale naturii, STARI SUFLETESTI , actiuni.
Verbul = partea de vorbire flexibila care arata starea, actiunea si existenta.
Sper ca te-am ajutat
Substantiv:Substantivul este partea de vorbire care denumeşte fiinţe, obiecte, substanţe, locuri, evenimente şi o serie de noţiuni abstracte. Este una din puţinele părţi de vorbire prezente în toate limbile (o alta este verbul). În unele limbi substantivele se modifică după număr şi caz. În propoziţie, substantivele au adesea rolul de subiect sau complement direct, pot fi înlocuite de pronume sau pot fi determinate de adjective.Verb:În gramatică, verbul este o parte de vorbire care exprimă în general o acţiune, ca de exemplu a alerga, a construi. Tot în categoria verbelor intră şi o serie de alte cuvinte care, deşi nu exprimă acţiunea propriu-zisă săvârşită de subiect, din punct de vedere morfologic se comportă identic. Astfel există verbe care exprimă existenţa sau starea (a fi, a sta), recepţionarea pasivă a unei acţiuni exterioare (a primi, a auzi), o transformare (a creşte, a dispărea), etc.
Substantiv=parte de vorbire care cuprinde cuvinte ce denumesc obiecte (ființe, lucruri, stări, fenomene etc.).
verb= parte de vorbire care cuprinde cuvinte ce indică acțiunea, starea sau existența unui obiect.
Si da substantivul denumeste si stari sufletesti, de ex:fericire, tristete, dragoste nu sunt tot substantive? Spune-mi daca gresesc cumva, dar eu cred ca nu
Substantivul este partea de vorbire care denumeste fiinte, lucruri, fenomene ale naturii, insusiri, actiuni, stari sufletesti.
Verbul este partea de vorbire care arata actiunea, starea sau existenta.
Fata are dreptate stari sufletesti --> harnic, somnoros.
:* cred cu tu nu prea stii gramatica Hai du. te si invata cu te faci d ras cu intrbarea asta !
Substantivul este partea de vorbire flexibila care denumeste fiinte, lucruri, fenomene ale naturii, stari sufletesti.Verbul este partea flexibila de vorbire care exprima o actiune sau o stare
Substantivul este partea principala de vorbire care denumeste obiecte, fiinte, fenomene ale naturii.
Verbul este partea principala de vb care arata ce face substantivul, starea si existenta!
Fundita?!
Gotcu_Ioan_1961 întreabă: