De ce nu? Faptul ca cineva este emotiv nu ar fi un motiv sa nu lucreze într-un domeniu. Dacă cineva dorește și considera ca vrea sa meargă la facultățile enumerate de tine, nu ar trebui sa lase ceva asa de banal ca faptul ca e emotiv sa îl oprească. Sunt o grămadă de persoane emotive și nu au lăsat asta sa le oprească din a merge la o facultate sau din lucratul într-un domeniu
Bună.
Depinde de persoană. Unii spun că cel mai bun mod de a scăpa de timiditate e să încerci să socializezi cât mai mult și să ieși din zona de comfort. Alții spun că e o prostie și că nu ajută cu nimic.
Am evitat asta mult timp, de frică, dar cred că totuși eu fac parte din prima categorie. Motiv pentru care m-am înscris la asistență medicală, cu toate nici măcar "persoană foarte politicoasă și plăcută" nu sunt...
Aș vrea să-ți zic dacă a fost o alegere bună sau proastă, dar abia am terminat anul 1 și încă nu am făcut nimic practic.
Nu cred că ai nimic de pierdut. Ar fi bine totuși să ai un plan de rezervă în cazul în care nu o să meargă lucrurile prea bine.
Baftă!
Te incurajez sa-ti continui visul, acolo unde crezi ca te poti descurca: asistent medical, psiholog, asistent social.
Sociabilitatea se va dezvolta numai in cadrul ei. Si aceasta este o latura pe care toti oamenii trebuie sa o aiba. Daca unii s-au nascut cu darul sociabilitatii, altii trebuie sa depuna efosrturi serioase pentru a-l obtine; dar toti oamenii trebuie sa il aiba. Indiferent de natura serviciului lor.
Te vor ajuta poate si scoala, sau poate niste cursuri suplimentare de oratorie, vorbit in public; de altfel si un bun anturaj, participarea la diferite activitati de grup ca voluntariatul.
Dar cel mai mult te va ajuta cititul. Cunostinta despre multe lucruri si domenii.
Pe mine m-a ajutat studiul Bibliei. Ea te va ajuta sa cunosti oamenii mai mult decat toate cartile din lume. Atunci cand vei cunoaste oamenii -implicit pe tine- se va risipi nesiguranta ta.
Recomand cursurile: https://solascriptura.ro/
Bhagavad Gita este Adevărul Suprem! Hare Krishna!
Ca asistent medical poti lucra linistit, nu conteaza cat de mult/putin vorbesti pentru ca meseria asta se bazeaza pe practica, nu pe papagal. Si oricum asistentul medical nu e pus acolo ca sa discute verzi si uscate cu fiecare pacient in parte, ca spitalul nu e cafenea, stii de zic?
Ca psiholog, acolo da, iti trebuie papagal, dar cred ca majoritatea au pregatita o lista cu intrebari inainte de fiecare sedinta. Practic tu ca psiholog citesti intrebari de pe o foaie si clientul iti raspunde la ele. Asa vazusem mai demult la TV.
Asistent social nu iti recomand sa te faci, nu prea am auzit chestii bune despre meseria asta. Lucrezi cu tot felul de oameni care mai de care, si mie personal nu mi-ar placea.
Esoterismul te ajuta în combaterea emotivitatii, în sensul că meditația yoga contribuie la o stare emoțională îmbunătățită, apoi autosugestia și psihanaliza. Recomand cărțile lui Osho. Cartea "Tratat de Meditație" scrisa de Alice Bailey este un ajutor real: https://issuu.com/......4c6def2f33
Daca un tanar(a) este emotiv, respectele mele, isi recunoaste pozitia in cursa spre cunoastere, daca nu este, inseamna ca are doar tupeu de a-si ascunde necunoasterea. Deci emotivitatea este pana la un anumit punct o virtute, daca insa devine cronica devine viciu. Analizeaza-te te rog, si vezi in ce pozitie te afli!
Daca ajungi pana la stadiul de anxietate sociala iti va fi foarte greu. Dar cred in 2-3 ani vei depasi aceste "probleme". Ai curaj acum si la un moment dat vei privi in urma si iti vei multumi ca ai facut-o.