Multumesc foarte mult, Cristi. Ai perfecta dreptate. In zilele urmatoare vom vedea cum sa facem ca sa scapam de intrebarile fara noima (si sa vezi cate mai sunt de genul asta neaprobate). Ai perfecta dreptate si cu scrisul gramatical corect. (Catalin - din partea echipei TPU)
cristi21! Era cazul sa intervina cineva! Aprecieri pentru promtitudine catalinten! E buna ideea cu cele 2 sectiuni separate!
@maryus-in contextul folosit de tine ''numai'' se scrie de fapt ''nu mai''...ai dreptate, e grea limba romana...
Hahhah ai dreptate Cristi... dar sa stii ca nu ne putem abtine sa nu facem putina bascalie de cei cu asemenea intrebari. Hahha rog pe cei din TPU sa nu stearga intrebarile astea, pe langa raspunsurile la intrebarile serioase ne mai descretim si noi fruntile cu cate o glumitza
catalina, sunt impotriva oricarei forma de cenzura, puteti pastra intrebarile idioate, dar le puteti sorta, eventual sa faceti un fel de "coltul prostelilor"
anidor, merci .
oliana, ma refer la greselile grave gramaticale. si mie mi-aluneca de multe ori degetele pe taste, inteleg perfect ce vrei sa spui, dar aici sunt oameni care pur si simplu nu au fost in viata lor la orele de romana.
carla, bascalia nu ajuta la nimic. poti face bascalie la o bere cu prietenii, dar unele chestii nu suporta mistoul. or fi romanii "isteti", dar sa nu ne amagim prea mult.
cristideea, sunt doar bine intentionat .
catalinten, sorry ca te-am facut "catalina" in raspunsul de mai sus . cred ca a fost o eroare de spelling.
Mai cristi dar suparat mai esti.imi pare rau dar sa stii ca te intelegem dar sa stii ca asta nu e un site in care sa iti exprimi frustrarile ci in care sa dai raspunsuri indiferent de cat de idioate ti se par.scuze daca te deranjeaza parerea mea...
Ooo, au început avertismentele. Chiar în secţiunea Educaţie! Şi într-un text ilizibil, fără paragrafe şi diacritice...
Bravo Cristi pentru curajul tau de a spune lucrurilor pe nume! Felicitari!
Dar lasa-i tata si pe ei sa-si spuna problema. Unii chiar nu pot dormii din cauze ce altora li se par minore.Se zice ca esti destept abia atunci cand iti dai seama ca esti prost.Eu sunt prost. Tu?
Nu vreau sa te dezamagesc @. mike. dar @ maryus are dreptate-numai se scrie legat...numai e ca pe vremea lui tataie cu "Nu Mai", "Nici O","Nici un" s-a modificat intre timp si gramatica...se scrie numai si nicio si niciun legat! Intreaba orice profesoara de romana Asa ca te scuzam...varsta nu se discuta
Eu personal sunt de acord cam cu tot ceea ce sa scris doar, ca de cind sunt eu pe net nu am mai vazut un site unde se cere gramatica in halul acesta (( sincer cred ca eu sunt cea care greseste la scris ( si cer iertare dar nu am ce sa fac. de multe ori greselile sunt destul de minore dar eu cred ca unul cind are o problema care il apasa e fericit ca sa gaseasca o solutie si nu se uita daca toate predicatele subiectele sunt la locurile lor. Mie una mie fosrte greu de exprimat ( in termeni gramaticali dupa ce citesc raspunsurile in alte limbi si incerc ca sa dau rapunsul la o intrebare. Cit despre cauta pe google. cristi21 scuze dar multe intrebari meritau raspunsul acesta ( deoarece fiind 10 situri cu raspunsurile la intrebare nu se poate da copy paste sau nu se pot citi de fiecare data toate siturile si lua doar ceea ce credem ca ar fi potrvit. De multe ori cind am timp caut mai multe surse pentru o intrebare care mi se pare mie mai corecta si compecta ( dar nu stiu daca toti avem rabdare si timp pentru a cauta ( Este ok cind caut si citesc ma mai cultiv si eu nu e nimica bun ).
Deci daca tu esti asa de nervos gandeste-te ca nu toata lumea e la fel
Total de acord!
De cand m-am inregistrat aici, m-am intrebat de n ori "de ce dr. u nu cauta astia pe net raspunsurile? De-aia exista google!
Au fost foarte putine intrebari care chiar meritau raspunsul. La restul... ne-ar trebui niste oracole, magicieni, astronomi, etc.
@Cristi21 - nu-i nici o problema. Dai un miel si suntem chit
Dap cam asa ne-am gandit si noi. Sa facem 2 sectiuni separate (Intrebari "existentiale" si Curiozitati nevinovate)
Si sa nu mai apara pe prima pagina.
Vom face reoganizari ca sa fie cat mai putin junk
Toate bune,
Catalin
hm...miletyn nici cu tine nu imi este rusine: se scrie "ati" nu "a-ti" nu credeti ca aceste comentarii sunt mai puerile decat intrebarile "idioate" la care va referiti?
Draga miletyn, imi place ca ai un simt al umorului foarte dezvoltat... din pacate doar atat mai invata, nu este inca tarziu...
Sunt oarecum de acord cu ce ai zis tu.Cat despre greselile gramaticale tu nu ai invatat ca atunci cand se incepe o fraza noua se scrie cu litera mare?
La o intrebare stupida, raspund la fel de stupid. La o intrebare serioasa, sunt cat se poate de serios.
Felicitari! azi am intrat si eu prima data si am ramas uimita ce intrebari se pun!
Miletyn...ATI se scrie legat toata ziua, toata noaptea si toata viata.pana cand astia din ministerul educatiei o sa schimbe forma de scrieri a cuvintelor...deci cum a zis si castorus...mai invata baiatule si numai face bascalie de altii(nr. castorus)...ca doar tu erai cel care sustinea loud & clear ca nu`ti doresti asa ceva aici pe site cu alte cuvinte numai incercati sa pareti ceea ce nu sunteti pentru ca singuri va dati de gol si mai picati si de fraieri...auzi "A-TI " si mai si comentai )
1.nu poti avea pretentia ca toata lumea sa aiba aceeasi "cultura"nu este un site pentru o anumita categorie de oameni...
2...de multe ori am intalnit "tarani"mai inteligenti decat "restul"...
3...cat despre greselile de scriere se poate intampla si la case mai mari, mai ales daca scrii repede. si in real te mai balbai dar in virtual de ce nu?
4...hmmm...tu ai recitit ceea ce ai scris inainte de a da clik pe "raspunde"? ...eu nu cred!
Mai, sa stii ca tot ma deranja si pe mine chestia cu: "de ce nu-mi vine ciclu?, oare sunt gravida?, pot sa fac antitetanos daca sunt insarcinata?". Si nu odata am lasat comentarii de genu "Fugi fetita la un control!"
Sa stii ca ai pus foarte bine problema, insa te rog schimba "tarani" in "tartani", e o mare diferenta.Si de ce? Pentru ca taranii pot fi si cizelati, educati, inteligenti, politicosi, etc.
Castorus, si tu Marius, incercati sa arati voi cat sunteti de culturalizati, si o dati in bara urat de tot. Myletin(sper ca am scris bine nick name-ul) are dreptate, a scris corect, asa cum se cere, "a-ti scuza", scos din context,"a scuza" e verb la infinitiv, "-ti" pronume reflexiv(tie, iti,- ti). Exemplu: a-ti scuza greseala... a iti scuza greseala.
Se scrie ati cand ajuta la formarea perfectului compus, pentru persoana a 2-a, plural, deci il gasesti dupa "voi". Exemplu : voi ati scuzat greseala?
Dreptate ai Cristi, ne simtim de multe ori ofensati ca nu suntem recunoscuti peste mari si tari ca natie educata, dar noi insine nu suntem capabili sa ne vorbim si sa ne scriem corect limba mama! si in celelalte cauze pe care le-ai pledat aici ai dreptate! Imi plac oamenii cu initiative bune! Bravo!
Ai dreptate cristi, dar greseli sint si din graba, si pentru ca unii asa vorbesc pe internet, prescurtat. sigur ca ideal este sa scriem corect si cred ca toti se straduiesc sa reciteasca ceea ce au scris. eu de pilda recitesc si nu de putine ori raman surprinsa de ce am scris si ce a iesit. de multe ori ideile vin si nu vreau sa le uit (varsta ...bat-o vina) si atunci scriu repede si m-ai ating 2 taste, apas mai slab o tasta(de obicei cea pentru liniuta), dar uneori nu am timp sa recitesc. acum nu stiu daca am "scapat" greseli, dar cu siguranta nu am gresit din nestiinta. oricum, avertismentul tau este bine venit, vom fi mai atenti.
* pentru.cristi: ai o bila alba si din parte-mi!
* pentru. catalin: ma bucura promptitudinea raspunsurilor tale;
bravo si pentru. rapiditatea cu care ai gasit solutii alternative!
*pentru. oliana: imi pare rau ca trebuie sa ti-o spun, dar nu-s de acord cu niciunul dintre motivele invocate de tine pentru a-ti scuza greseala pe care ai facut-o scriind
in loc de
anonim_4396 întreabă: