| Suntsaracnuambani a întrebat:

Ieri la ProTV era filmul cu primul om pe lună și la sfârșit m-am întrebat bai frate daca atunci în 1969 cei din Appolo 11 cum vorbeau de la aproape 300 0000 km cu cei de pe pământ că nu era tehnologia prea avansată? Mă puteți lămuri va rog?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Undele radio au fost descoperite mult mai devreme.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Suntsaracnuambani):

"Bai, frate"! S-au captat unde radio si de la 1, 5 miliarde ani lumina [1 an/lumina=9, 46 trilioane de kilometri (9, 46 x 1012 km)]. https://stirileprotv.ro/......ecent.html

| johnnny123 a răspuns (pentru Suntsaracnuambani):

Băi copilule... Faptul că tu nu înțelegi chestiuni elementare nu înseamnă că cineva care ți le explică "își bate joc de tine". Înseamnă doar că nivelul tău de înțelegere este extrem de scăzut.

| darrio2007 a răspuns (pentru Suntsaracnuambani):

Nu-si bate nimeni joc de tine.
Daca tu ai mintea ingusta si nu intelegi, nu e treaba mea.
Asta cu distanta o stii de pe net? De ce nu cauti si despre undele radio? Ca sa nu mai crezi ca imi bat joc de tine.

| mihai69 a răspuns:

Transmisiunile radio se inventaseră cu mult timp înainte.

| gabicoo a răspuns:

Comunicarea prin unde radio între membrii expediției Apollo 11 și cei de la Centrul spațial al NASA s-a realizat cu o întârziere de câteva minute din cauza distanței!
Și în cadrul viitoarelor misiuni ale programului Artemis comunicarea se va face la fel ca durată! Diferența va consta în cantitaea de date transmisă care va fi mult mai mare!